Meerdere selects met ajax en mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

15/11/2012 10:12:40
Quote Anchor link
Ik wil de volgende script gebruiken: http://www.w3schools.com/php/php_ajax_database.asp op mijn website. Alleen laat ik een overzicht zien van mijn producten met daarbij de opties. Alleen als ik meerdere select heb dan werkt er maar één. Hoe kan ik het werkend krijgen?

HTML pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
<html>
<
head>
<
script>
function
showUser(str)
{

if (str=="")
  {

  document.getElementById("txtHint").innerHTML="";
  return;
  }

if (window.XMLHttpRequest)
  {
// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
  }

else
  {// code for IE6, IE5
  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
  }

xmlhttp.onreadystatechange=function()
  {

  if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
    {

    document.getElementById("txtHint").innerHTML=xmlhttp.responseText;
    }
  }

xmlhttp.open("GET","getuser.php?q="+str,true);
xmlhttp.send();
}

</script>

</head>
<body>

PRODUCT 1 - SPIJKERS: <form>
<select name="users" onchange="showUser(this.value)">
<option value="">Maak u keuze</option>
<option value="1">5 mm</option>
<option value="2">6 mm</option>
<option value="3">7 mm</option>
<option value="4">8 mm</option>
</select>
</form>
<br />
<div id="txtHint"><b>spijker overzicht</b></div>

<br /><br />

PRODUCT 2 - SCHROEVEN: <form>
<select name="users" onchange="showUser(this.value)">
<option value="">Maak u keuze</option>
<option value="21">4 mm</option>
<option value="22">6 mm</option>
<option value="23">8 mm</option>
</select>
</form>
<br />
<div id="txtHint"><b>Schroeven overzicht</b></div>

<br /><br />

PRODUCT 3 - DRAAGNAGELS:

<form>
<select name="users" onchange="showUser(this.value)">
<option value="">Maak u keuze</option>
<option value="34">3 mm</option>
<option value="35">4 mm</option>
<option value="36">5 mm</option>
</select>
</form>
<br />
<div id="txtHint"><b>Draagnagels overzicht</b></div>

</body>
</html>
?>


GETUSER.PHP

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
$q
=$_GET["q"];

$con = mysql_connect('localhost', 'peter', 'abc123');
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }


mysql_select_db("ajax_demo", $con);

$sql="SELECT * FROM producten WHERE id = '".$q."'";

$result = mysql_query($sql);

echo "<table border='1'>
<tr>
<th>Artikel</th>
<th>Prijs</th>
<th>Eenheid</th>
</tr>"
;

while($row = mysql_fetch_array($result))
  {

  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['artikel'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['prijs'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['eenheid'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  }

echo "</table>";

mysql_close($con);
?>
Gewijzigd op 15/11/2012 10:15:49 door Kees Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 23:33:23
 
Erwin van Hoof

Erwin van Hoof

15/11/2012 12:03:39
Quote Anchor link
Beste Kees,

Wat is het dpel van dit script? Moet dit uiteindelijke een winkelwagen worden of puur informatie geven over producten?

Onderstaande zou het gewenste resultaat moeten geven. (Dit is niet getest dus er zou een klein foutje in kunnen zitten)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<html>
<head>
<script>

function verversProductHint( groep, id )
{
    if (groep==0 OR id==0)
    {
          document.getElementById("productHint_"+groep).innerHTML="";
          return;
    }
    if (window.XMLHttpRequest)
    {
        // code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
          xmlhttp=new XMLHttpRequest();
    }
    else
    {
        // code for IE6, IE5
          xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
    xmlhttp.onreadystatechange=function()
      {
      if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
        {
            // Heb het de groep toegevoegd zodat de juiste div ververst word
            document.getElementById("productHint_" + groep).innerHTML=xmlhttp.responseText;
        }
      }
    xmlhttp.open("GET","getproducthint.php?q=" + id, true);
    xmlhttp.send();
}

</script>
</head>
<body>

PRODUCT 1 - SPIJKERS: <form>
<select name="product" onchange="addProduct( 1, this.value)">
<option value="">Maak u keuze</option>
<option value="1">5 mm</option>
<option value="2">6 mm</option>
<option value="3">7 mm</option>
<option value="4">8 mm</option>
</select>
</form>
<br />
<div id="productHint_1"><b>spijker overzicht</b></div>

<br /><br />

PRODUCT 2 - SCHROEVEN: <form>
<select name="product" onchange="addProduct( 2, this.value)">
<option value="">Maak u keuze</option>
<option value="21">4 mm</option>
<option value="22">6 mm</option>
<option value="23">8 mm</option>
</select>
</form>
<br />
<div id="productHint_2"><b>Schroeven overzicht</b></div>

<br /><br />

PRODUCT 3 - DRAAGNAGELS:

<form>
<select name="product" onchange="addProduct( 3, this.value)">
<option value="">Maak u keuze</option>
<option value="34">3 mm</option>
<option value="35">4 mm</option>
<option value="36">5 mm</option>
</select>
</form>
<br />
<div id="productHint_3"><b>Draagnagels overzicht</b></div>


</body>
</html>


en php code (bestandnaam: getproducthint.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
// voer reguliere expressie uit om query string schoon te maken
$q = preg_replace('#[^A-Za-z 0-9,.?$@!]#i', '', $_GET["q"]);

$con = mysql_connect('localhost', 'peter', 'abc123');
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }


mysql_select_db("ajax_demo", $con);

$sql="SELECT * FROM producten WHERE id = '".$q."'";

$result = mysql_query($sql);

echo "<table border='1'>
<tr>
<th>Artikel</th>
<th>Prijs</th>
<th>Eenheid</th>
</tr>"
;

while($row = mysql_fetch_array($result))
  {

  echo "<tr>";
  echo "<td>" . $row['artikel'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['prijs'] . "</td>";
  echo "<td>" . $row['eenheid'] . "</td>";
  echo "</tr>";
  }

echo "</table>";

mysql_close($con);
?>


Groet,

Erwin van Hoof
SiteOn
Gewijzigd op 15/11/2012 12:13:40 door Erwin van Hoof
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.