Meerdere talen website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

24/10/2010 18:18:14
Quote Anchor link
Hi!

Ik heb een vraagje (alweer)

Je hebt wel eens vaker dat wanneer je naar een website gaat dat je kan kiezen in welke taal je de website wilt zien (bv. NL, EN, FR,...)

Ik heb al wat op google zitten zoeken naar wat tutorials, maar vind niet echt iets bruikbaars.

Weet misschien iemand van jullie waar ik naar moet zoeken of heeft iemand een script/tutorial voor me?

Dankje.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 09:24:35
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

24/10/2010 18:24:26
Quote Anchor link
nou blijkbaar heb je niet zitten zoeken: Klikje
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

24/10/2010 18:29:39
Quote Anchor link
ik heb idd nog niet hier gezocht
ff kijke of er iets tussen zit alvast bedankt
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

24/10/2010 18:47:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$texten
= array();
$textnl = array();

$texten['home'] = "Welcome to our homepage";
$textnl['home'] = "Welkom op de homepagina";

// en dan op de pagina

if($_GET['sitelang'] == "en"){
     echo $texten['home'];
}

elseif($_GET['sitelang'] == "nl"){
    echo $textnl['home'];
}

else
{
    echo $texten['home'];
}

?>
 
Pim -

Pim -

24/10/2010 18:56:37
Quote Anchor link
Of in een class. Nu even statisch, maar dat hoeft natuurlijk niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
class Language
{
    protected static $data = array();
    protected static $language;

    public static function setData(array $data)
    {

        self::$data = $data;
    }


    public static function getLanguages()
    {

        return array_keys(self::$data);
    }


    public static function setLanguage($language)
    {

        self::$language = $language;
    }


    public static function get($key)
    {

        if (!isset(self::$data[ self::$language ][$key])) {
            return null;
        }

        return self::$data[ self::$language ][$key];
    }
}


// Setup
$array = array(
    'en' => array(
        'home' => 'Welcome',
        'about' => 'About us',
    ),

    'nl' => array(
        'home' => 'Welkom',
        'about' => 'Over ons',
    )
);

Language::setData($array);

// Taal kiezen, ook even kijken of de taal ondersteund wordt
if (isset($_GET['lang']) && in_array($_GET['lang'], Language::getLanguages()))
    Language::setLanguage($_GET['lang']);
else
    Language::setLanguage('nl');

// En dan toepassen
Language::get('home');
?>
Gewijzigd op 24/10/2010 19:35:39 door Pim -
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

24/10/2010 19:01:10
Quote Anchor link
Pim - op 24/10/2010 18:56:37:
Of in een class. Nu even statisch, maar dat hoeft natuurlijk niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
class Language
{
    protected static $data = array();
    protected static $language;

    public static function setData(array $data)
    {

        self::$data = $data;
    }


    public static function getLanguages()
    {

        return array_keys(self::$data);
    }


    public static function setLanguage($language)
    {

        self::$language = $language;
    }


    public static function get($key)
    {

        if (!isset(self::$data[ self::$language ][$key])) {
            return null;
        }

        return self::$data[ self::$language ][$key];
    }
}


// Setup
$array = array(
    'en' => array(
        'home' => 'Welcome',
        'about' => 'About us',
    ),

    'nl' => array(
        'home' => 'Welkom',
        'about' => 'Over ons',
    )
);

Language::setData($array);

// Taal kiezen, ook even kijken of de taal ondersteund wordt
if (isset($_GET['lang']) && in_array($_GET['lang'], Language::getLanguages()))
    Language::setLanguage($_GET['lang']);
else
    Language::setLanguage('nl');

// En dan toepassen
Language::get('home');
?>

?>


wel netter, maar veel meer code.
 
Pim -

Pim -

24/10/2010 19:35:27
Quote Anchor link
Nee veel minder...
Wil jij bij elke string het volgende zetten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_GET['sitelang'] == "en"){
     echo $texten['home'];
}

elseif($_GET['sitelang'] == "nl"){
    echo $textnl['home'];
}

else
{
    echo $texten['home'];
}

?>

Waarbij je ook nog eens moet zorgen dat de variabelen in de functies / methoden terecht komen.

Dan is gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo Language::get('about');
?>

Toch even wat minder?

Nu kan je ook nog de volgende methode toevoegen en daarmee formated strings gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
public static function getParams($key)
{

    if(!isset(self::$data[ self::$language ][$key])) {
        return null;
    }


    $params = func_get_args();
    // Strip the key arg
    array_shift($params);
    return vsprintf(self::$data[ self::$language ][$key], $params);
}


$array = array(
    'en' => array(
        'user' => 'Welcome %s! Enjoy your stay at site.com'
    ),
    'nl' => array(
        'user' => 'Welkom %s! Veel plezier met uw bezoek bij site.com'
    ),
);

Language::setData($array);
Language::setLanguage('nl');
echo Language::getParams('user', 'Pim');
// Geeft: Welkom Pim! Veel plezier met uw bezoek bij site.com
?>
Gewijzigd op 24/10/2010 19:43:09 door Pim -
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

24/10/2010 20:34:57
Quote Anchor link
ik heb voor mijn webshop gebruik gemaakt van session. De teksten van de producten staan in meerdere talen in de database, en de teksten van dingen als algemene voorwaarden ook.
 
Milo S

Milo S

24/10/2010 20:45:43
Quote Anchor link
Dan gewoon bij de query een AND taal = '".mysql_real_escape_string($_GET['taal'])."', als ze der toch al in staan...
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

25/10/2010 06:58:51
Quote Anchor link
Milo S op 24/10/2010 20:45:43:
Dan gewoon bij de query een AND taal = '".mysql_real_escape_string($_GET['taal'])."', als ze der toch al in staan...


met $_GET moet ik in iedere link in mijn webshop een taal=nl of taal=en inbouwen, met $_SESSION heb je dat probleem niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.