menu onder div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jordy

jordy

31/08/2007 08:23:00
Quote Anchor link
Ik heb het probleem met mijn menu. Wanneer het uitklapt bevindt het zich onder de div die lager op de pagina staat, maar dit gebeurt enkel als er op die pagina een flvplayer staat.

Iemand een idee hoe dit komt??

voorbeeld te zien op : http://www.haco.com/new_site_v2/index.php?lang=47&menu=26&submenu=22&topitem=15&subitem=13&machine=&info=
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:16:46
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

31/08/2007 09:06:00
Quote Anchor link
Jordy,

geef je menu-div een z-index van 100 of zo. In dat geval zal hij wel geheel zichtbaar zijn denk ik.
 
Jordy

jordy

31/08/2007 09:47:00
Quote Anchor link
jeroen

mijn z-index van de menu is 500 en die van de div met de filmpjes is 2, het rare is wel dat wanneer er tekst in die div staat alles normaal is
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

31/08/2007 10:00:00
Quote Anchor link
dit probleem had ik ook geef dit mee bij je param

<param name="wmode" value="transparent" />

deze waarde toevoegen aan de flash elementen waar het over heen moet komen ;)
Edit:

o ja en hou die z-index bij de hand geef gewoon dat menu een z-index waarde

vanaf toen werkte het bij mij
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door desertme(sander)
 
Jordy

jordy

31/08/2007 10:07:00
Quote Anchor link
waar moet ik dit juist plaatsen???

dit si mijn code voor de flash player op te roepen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<h3>Single workpiece</h3>
<p id="player1"><a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">Get the Flash Player</a> to see this player.</p><script type="text/javascript">
    var s1 = new SWFObject("http://www.haco.com/new_site_v2/streaming_video/flvplayer.swf","single","300","170","7");
    s1.addParam("allowfullscreen","true");
    s1.addVariable("file","http://www.haco.com/new_site_v2/video/SWPC_high.flv");
    s1.addVariable("image","http://www.haco.com/new_site_v2/images/previewmubea.png");
    s1.write("player1");
</script>


of moet het in de code van de flashpplayer???
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

31/08/2007 10:10:00
Quote Anchor link
ik zal je ff een stukje laten zien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<div class="zorder">
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="550" height="100" id="banner1" align="middle">
<param name="wmode" value="transparent" />
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="images/banner1.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<embed src="banner1.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="550" height="100" name="banner1" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>
</div>


dit zijn de waardes meegegeven aan mijn flash movie de eerste param / waarde is die zin die ik gepost heb zo moet jij deze param waarde ook toevoegen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door desertme(sander)
 
Jordy

jordy

31/08/2007 10:17:00
Quote Anchor link
en hoe doe ik dit in mijn javascript-code???
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

31/08/2007 10:23:00
Quote Anchor link
die kun je gewoon houden heb je in principe niet veel meer mee te maken omdat je in div werkt en elke div krijgt zijn eigen stijl wijze mee en dankzij de param meters weten de flash objects wat ze moeten doen ik zelf heb het er tussen uit gesloopt omda ik overzichtelijker vond

lukt het denk je ?
 
Jordy

jordy

31/08/2007 10:29:00
Quote Anchor link
nee, ik ben echt niet meer mee

ik heb 1 div (content) en daarin staan mijn filmpjes met bovenstaande code en ieder filmpje heeft een andere naam namelijk player1, player2,...

moet ik die param regel in mijn div zetten of wat??
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

31/08/2007 10:33:00
Quote Anchor link
als het goed is geef je flash filmpje waardes mee dit geef je mee d.m.v. param meters.
bij het gene waar jij je waardes aan je filmpje mee geeft moet dit zinnetje bij.

Edit:

http://www.alistapart.com/articles/flashsatay
deze site heeft Jan aan mij gegeven toen er destijds mee vast zat

mischien dat jij hier ook wat aan heb
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door desertme(sander)
 
Jordy

jordy

31/08/2007 10:50:00
Quote Anchor link
ik zal direct eens die site bekijken

het probleem dat ik heb is dat ik zuiver met javascript werk om de flash aan te spreken

Edit:

in IE is het probleem al opgelost met die param regel

maar in FF blijft het nog hetzelfde iemand een idee??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jordy
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

31/08/2007 11:05:00
Quote Anchor link
mmhz het gene wat ik tegen kom is allen met parameters ik heb het ook echt nog nooit geprobeert om "wmode" te gebruiken in javascript.

probeer anders eens op te zoeken bij mr.google ik zal ook ff kijken

Edit:


dit kwam ik op een forum tegen
Quote:

I found the solution by using wmode= transparent

<script language="JavaScript">
<!--
emitSVG('src="svg/DODAF/DODAF.svg" name="SVGEmbed" wmode="transparent" height=100%" width="100%" type="image/svg+xml"');
-->
</script>
<NOSCRIPT>
<embed src="svg/DODAF/DODAF.svg"
wmode="transparent" style="z-index: 0" wmode="transparent" name="SVGEmbed" height="100%" width="100%" type="image/svg+xml" pluginspage="http://www.adobe.com/svg/viewer/install/">
</embed>
</NOSCRIPT>

Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door desertme(sander)
 
Jordy

jordy

31/08/2007 11:07:00
Quote Anchor link
ik heb gevonden waar ik die param regel moet zetten in mijn javascript.
waarschijnlijk moet ik nu nog ergens iets anders kunnen veranderen om dit ook in FF te laten werken.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

31/08/2007 11:08:00
Quote Anchor link
lees mijn edit nog ff misch helpt het je
 
Jordy

jordy

31/08/2007 11:11:00
Quote Anchor link
met jou edit werkt het in IE zelfs niet meer
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

31/08/2007 11:55:00
Quote Anchor link
heh dat zeiden ze op een ander forum :p haha
 
Wouter K

Wouter K

31/08/2007 12:26:00
Quote Anchor link
maak die zwarte achtergrond opacity ofzow en doe er dan een overflow: hidden; bij
 
Jordy

jordy

31/08/2007 14:42:00
Quote Anchor link
verklaar je nader wouter
 
Remco

remco

31/08/2007 14:51:00
Quote Anchor link
Ik heb denk ik al een idee hoe het gaat werken. Verbeter me als ik het niet bij het rechte eind heb maar dit is mijn oplossing.
O ja deze oplossing is er vanuitgaand dat de parameter wmode op transparant moet staan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<h3>Single workpiece</h3>
<p id="player1"><a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">Get the Flash Player</a> to see this player.</p><script type="text/javascript">
    var s1 = new SWFObject("http://www.haco.com/new_site_v2/streaming_video/flvplayer.swf","single","300","170","7");
    s1.addParam("allowfullscreen","true");
    s1.addParam("wmode","transparent");
 s1.addVariable("file","http://www.haco.com/new_site_v2/video/SWPC_high.flv");
    s1.addVariable("image","http://www.haco.com/new_site_v2/images/previewmubea.png");
    s1.write("player1");
</script>
 
Winkie

winkie

31/08/2007 14:52:00
Quote Anchor link
Transparent, om precies te zijn.
 
Jordy

jordy

31/08/2007 14:54:00
Quote Anchor link
@remco: die wmode heb ik er al in gekregen maar dat werkt zo te zien enkel in IE en niet in FF

@winkie: ????
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.