Meta tag newline

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

12/09/2020 11:05:37
Quote Anchor link
Hallo,

In mijn head-sectie staat een meta beschrijving:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving" />'."\n";


Ik heb een newline toegevoegd zodat de volgende string netjes op een nieuwe regel geplaatst wordt.

Kom dit echter niet vaak tegen, dus ik vraag me af of dit gangbaar is of juist niet?

Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 11:39:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2020 12:22:08
Quote Anchor link
Waarom zou je een echo per regel gebruiken?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/09/2020 12:34:57
Quote Anchor link
Hier wat uitleg door Google.

"Effectieve titels en fragmenten samenstellen voor zoekresultaten"

https://support.google.com/webmasters/answer/35624?hl=nl
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/09/2020 12:46:30
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een statische plak HTML echo'en?

En als de description-content het dynamische deel is, echo dan dat deel? Zo houd je ook beter het verschil tussen statisch en dynamisch in stand. Hoef je ook geen escape-sequences toe te voegen voor een simpele regelovergang.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 00:31:25
Quote Anchor link
Wat Thomas zegt.

Het is niet gebruikelijk en zinvol om statische html te echo'en. Alles wat je in php doet moet verwerkt worden en kost dus extra tijd. Statische informatie ga je daarom niet echo'en.

Dit zet je dus gewoon buiten je php code. Dan hoef je ook geen newline toe te voegen.

<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving">
<volgende regel hier>
 
Guido  -

Guido -

13/09/2020 00:32:55
Quote Anchor link
Dank voor jullie reacties.

Dit is onderdeel van een functie, dus dit staat niet zo in de head sectie. Kan de echo overigens misschien beter door return vervangen in dit geval. Is inderdaad niet een statische meta beschrijving, maar zo even gedaan voor het topic.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 01:06:56
Quote Anchor link
Is het een functie van een bestaand framework? Als het een functie is dan kun je het sowieso inderdaad beter returnen.

Een newline toevoegen is dan prima.

Wist je dat PHP daar ook een eigen constante voor heeft? -> PHP_EOL.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$meta
  = '<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving">' . PHP_EOL;
$meta .= 'volgende regel hier';
return $meta;
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2020 09:09:16
Quote Anchor link
Guido - op 13/09/2020 00:32:55:
Dit is onderdeel van een functie, dus dit staat niet zo in de head sectie. Kan de echo overigens misschien beter door return vervangen in dit geval. Is inderdaad niet een statische meta beschrijving, maar zo even gedaan voor het topic.


Dan doet die functie te veel. Single-responsibility principle: a class or module should have one, and only one, reason to be changed.

Straks kom je er bijvoorbeeld achter dat je die description per webpagina op drie plaatsen nodig hebt: niet alleen in een reguliere meta-tag, maar ook in Open Graph en in een rich snippet in JSON. Een functie die de description genereert, zou daarom los moeten staan van de functie(s) die er meta-tags of iets anders van maken.

Omgekeerd zou een andere functie die regeleinden invoegt na meta-tags in de head ook compleet los moeten werken van een functie die een description-tag genereert. Dat is immers functionaliteit die eventueel ook geldt voor andere tags in de head die helemaal niets met een description van doen hebben.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/09/2020 17:09:46
Quote Anchor link
Als je afwisselende delen statisch+dymamisch hebt en hier een plakje HTML van wilt maken zou je ook kunnen overwegen om output buffering te gebruiken. Dit is als het ware een (tijdelijke) emmer waarin je alle output opvangt.

Volgens mij is het ook een goed ontwerpprincipe om functies niet rechtstreeks dingen te laten echo'en (natuurlijk zijn hier ook uitzondering op) maar de inhoud als string te retourneren.

Je krijgt dus bijvoorbeeld zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function bakHTML($data) {
    ob_start(); // start output buffering
        ?>
<div>
            <lala><?php echo $data['x']; ?</lala>
           <
asdf><em>[code]<?php echo $data['y']; ?>
</em></asdf>
        </div><?php
    return ob_get_clean(); // vang inhoud op en retourneer als string
}
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 21:18:49
Quote Anchor link
Ward van der Put op 13/09/2020 09:09:16:
Dan doet die functie te veel. Single-responsibility principle: a class or module should have one, and only one, reason to be changed.

Veel frameworks houden zich wat dat betreft niet exact aan de 'regels'. Theoretisch klopt je opmerking. De praktijk is vaak anders. Wat je klopt zegt, maar een functie om meta op te bouwen is ook weer niet heel vreemd of ongebruikelijk.
 
Guido  -

Guido -

14/09/2020 00:03:12
Quote Anchor link
Het betreft een WordPress website en dan werkt het net even anders.

Ik heb een functie waarin ik de (niet statische) meta beschrijving genereer en die functie wordt uitgevoerd in de head sectie van de site. Hiervoor haak ik in op de wp_head() functie van WordPress:
https://developer.wordpress.org/reference/functions/wp_head/

Overigens, wanneer ik binnen mijn functie return ipv echo, wordt er geen meta beschrijving geplaatst. Vandaar dat ik toen blijkbaar voor echo gekozen heb.

Nogmaals bedankt allemaal, ik weet weer een stuk meer..

Guido
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2020 00:12:08
Quote Anchor link
Guido - op 14/09/2020 00:03:12:
Overigens, wanneer ik binnen mijn functie return ipv echo, wordt er geen meta beschrijving geplaatst.

Dat is niet geheel verwonderlijk. De functie returnt alleen gegevens en er wordt niks ge-echoot/getoond.

Dus stel de naam van de functie is getHead() of iets dergelijks, dan deed je voorheen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
getHead();
?>

In plaats daarvan doe je nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$head
= getHead();
echo $head;
?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.