mijn div gaat niet naar height:100%

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 11:47:57
Quote Anchor link
Hier zie je mijn probleem:
de lengte van de body past zich niet aan, aan de inhoud die er in staat, de CSS die ik bij het body gebruik is:

.inhoudbestelling{
background:white;
width: 600px ;
height: 100%;
min-height: 100%;
margin-left: 70px;
margin-right: auto ;
margin-top: 40px;
}

Afbeelding
(dat rode lijntje op die foto is de body)
Gewijzigd op 23/01/2014 11:51:29 door Erik van gorsel
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 00:42:36
 
CNEPHP -

CNEPHP -

23/01/2014 12:12:14
Quote Anchor link
Waarschijnlijk een foutje in je HTMl, kun je die eens laten zien?

Toevoeging op 23/01/2014 12:12:56:

Maak overigens van background: white; even background-color: white;
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 12:19:59
Quote Anchor link
de div staat op code regel 2.
and thx voor de background-color tip, zojuist veranderd :)


<div class="bestellingbody">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
echo "<div class='inhoudbestelling'>";
// inloggegevens
$email=$_SESSION['email'];

// aan de hand van inloggegevens bestellingen
$sql_gegevens = "SELECT * FROM gegevens WHERE email = '$email'";
$sql_result = $dbh->query($sql_gegevens);

foreach($sql_result as $row)
    {

    $klant_id=$row['klant_id'];
    $voornaam = $row['voornaam'];
    $achternaam = $row['achternaam'];

    echo "</br>
    <h2><p>Uw Bestellingen</p></h2>
    <div><h4>Welkom $voornaam $achternaam dit zijn de bestellingen die u in het verleden heeft gemaakt.</h4></div>"
;
    
    // aan de hand van klant_id de bestelling ophalen
    $sql_bestelling= "SELECT * FROM bestelling WHERE klant_id = $klant_id";
    foreach($dbh->query($sql_bestelling) as $row)
        {
    
        $product_id=$row['product_id'];
        $datum=$row['datum'];
                     
        // gegevens over de producten uit de bestelling ophalen
        $sql_product = "SELECT * FROM producten WHERE product_id= $product_id";
        $sql_result = $dbh->query($sql_product);
    
        foreach($sql_result as $row)
            {

             $product_id=$row['product_id'];
            $product_naam=$row['product_naam'];
            $prijs=$row['prijs'];
        
            // output
            echo "<div>$product_naam</div>
            <div>$prijs euro</div>
            <div>Datum gekocht: $datum</div>
            <br/>"
;
            }
        }
    }
    
echo "</div>
      </div>"
;

include 'includes/productfooter.php';
?>


Het staat in php niet in html, ik hoop dat je er nog wat van kan maken, want de code is volgens mij door de tijd heen redelijk rommelig geworden xD
Gewijzigd op 23/01/2014 12:24:52 door erik van gorsel
 
Erwin H

Erwin H

23/01/2014 12:31:29
Quote Anchor link
Quote:
mijn div gaat niet naar height:100%

Dat doet hij wel. Alleen jij weet niet wat 100% is....

Een div is automatisch zo groot als nodig is en dat is 100%. Jij wil hem nu groter hebben dan normaal zou zijn. Je moet dus heel ergens anders naar kijken. Wat is de css voor de elementen in die div? Zitten daar bijvoorbeeld float elementen tussen? In dat geval zal je aan het einde een element moeten opnemen dat een clear heeft zodat alle floats volledig worden opgenomen en niet over het einde heen gaan.
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 12:39:56
Quote Anchor link
Erwin H op 23/01/2014 12:31:29:
Een div is automatisch zo groot als nodig is en dat is 100%. Jij wil hem nu groter hebben dan normaal zou zijn. Je moet dus heel ergens anders naar kijken. Wat is de css voor de elementen in die div? Zitten daar bijvoorbeeld float elementen tussen? In dat geval zal je aan het einde een element moeten opnemen dat een clear heeft zodat alle floats volledig worden opgenomen en niet over het einde heen gaan.

Dit is mijn CSS van de div:

.inhoudbestelling{
background:white;
width: 600px ;
height: 100%;
min-height: 100%;
margin-left: 70px;
margin-right: auto ;
margin-top: 40px;
}

zoals je ziet zitten er geen float elementen tussen, dus weet ik ook niet waar het aan ligt :/

En ik heb al in meerdere sites gelezen dat height:100%; en min-height:100%; betekend dat de height van de div net zo groot wordt als de inhoud die in de div staat, dan hoort mijn code toch gewoon te kloppen?



Toevoeging op 23/01/2014 13:08:08:

x.x

Toevoeging op 23/01/2014 13:14:49:

HELP MIJ O_O !!
Gewijzigd op 23/01/2014 12:42:18 door erik van gorsel
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2014 13:19:41
Quote Anchor link
En in welke html staat die div?
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 13:22:32
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/01/2014 13:19:41:
En in welke html staat die div?


bedoel je welke versie HTML ik gebruik, want daarover heb ik echt totaal geen idee :/
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2014 13:24:58
Quote Anchor link
Nee, in welke parent.
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 13:39:51
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/01/2014 13:24:58:
Nee, in welke parent.


Hij heeft geen parent
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2014 13:41:02
Quote Anchor link
Zet html en body ook eens op 100%,
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 13:57:44
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/01/2014 13:41:02:
Zet html en body ook eens op 100%,


bedoel je zo: ?

html{
height: 100%;
}
body {
min-height: 100%;
}
 
- SanThe -

- SanThe -

23/01/2014 14:06:42
Quote Anchor link
Yep, en ook width.
En geen min-height maar gewoon height.

Doet ie het dan wel?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/01/2014 14:12:22
Quote Anchor link
Beter zet je een demo online zodat we alle html en css kunnen bekijken... hebben we meer aan en kunnen we veel beter helpen
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 14:20:11
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/01/2014 14:06:42:
Yep, en ook width.
En geen min-height maar gewoon height.

Doet ie het dan wel?


erm nee, er veranderd dan helemaal niets :/
 
CNEPHP -

CNEPHP -

23/01/2014 14:24:55
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/ Gooi je site ff een klein stukje online
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 14:28:04
Quote Anchor link
C NVT op 23/01/2014 14:24:55:
http://jsfiddle.net/ Gooi je site ff een klein stukje online


ja ik probeer het maar er zitten allemaal includes etc. in mijn code dus dit gaat echt heel moeilijk :P


Toevoeging op 23/01/2014 14:30:42:

okej dit gaat echt helemaal fout http://jsfiddle.net/74Fxz/
xD
 
CNEPHP -

CNEPHP -

23/01/2014 14:31:26
Quote Anchor link
PHP moet je er ook uit laten haha,

Toevoeging op 23/01/2014 14:34:28:

Ik heb de PHP eruit gegooid: http://jsfiddle.net/74Fxz/1/
Gewijzigd op 23/01/2014 14:35:16 door CNEPHP -
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 14:34:38
Quote Anchor link
C NVT op 23/01/2014 14:31:26:
PHP moet je er ook uit laten haha,


ja maar alles staat in de php code met echo commands :P

Toevoeging op 23/01/2014 14:39:22:

http://jsfiddle.net/74Fxz/

okej de php is nu weggehaald

Toevoeging op 23/01/2014 14:41:44:

C NVT op 23/01/2014 14:31:26:
PHP moet je er ook uit laten haha,

Toevoeging op 23/01/2014 14:34:28:

Ik heb de PHP eruit gegooid: http://jsfiddle.net/74Fxz/1/


oh okej thx

Toevoeging op 23/01/2014 14:42:28:

Maar die height: 100%; doet het toch nog steeds niet ?

Toevoeging op 23/01/2014 15:02:09:

iemand die de fout al begrijpt? :(

Toevoeging op 23/01/2014 15:47:51:

:/
 
Wouter J

Wouter J

23/01/2014 15:53:13
Quote Anchor link
Erik, je kunt er niet vanuit gaan dat wij hier direct klaar staan om je vraag te beantwoorden. We zijn hier allemaal vrijwilligers die hier komen wanneer we tijd hebben en die helpen wanneer we zin hebben. Op het forum geldt geen voorwaarde dat we binnen x uur reageren.
Gelieve wat meer geduld te hebben en over een paar uur weer terug te komen, of gewoon stilletjes wachten totdat iemand je vraag beantwoord.

Zie ook: Wanneer mag ik een bericht bumpen?
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

23/01/2014 16:15:18
Quote Anchor link
Mischien moet je height op auto zetten?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
height:auto;
 
Erik van gorsel

erik van gorsel

23/01/2014 16:19:22
Quote Anchor link
Nick kuijpers op 23/01/2014 16:15:18:
Mischien moet je height op auto zetten?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
height:auto;


nope, veranderd niets
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.