mijn eerst scriptjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Reinhout

reinhout

19/05/2007 20:45:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een boek uit over php en daarbij ben ik nu een minimalistische cms aan het maken. Nu heb ik 2 fouten die ik nog wil fixen, maar waar ik geen antwoord voor vindt in mijn boek.
1: Als ik mijn berichtje wil aanpassen krijg ik een fout, maar ik heb geen idee hoe ik dat weg kan krijgen.
2: Het uur klopt niet; wordt niet in de db geschreven want de standaardwaarde wordt getoond.

de database ziet er als volgt uit:
systeem --> tut --> tut_ID, tut_header, tut_main, tut_datetime
die tut_datetime is datetime, not null en de standaardwaarde (0000-00-00 00:00:00) kwam er automatisch bij

tut_edit.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
include("connect.inc.php");
$SQL_tut="SELECT * FROM tut WHERE tut_ID=" . $_GET['tut_ID'];
$tut_result=mysql_query($SQL_tut);
$tut=mysql_fetch_array($tut_result);
mysql_close();
//br-tags naar regeluiteinden
$tut['tut_main'] = eregi_replace('<br[[:space:]]*/?[[:space:]]*>',"/n", $tut['tut_main']);

//******************formulier*****************
?>

<html>
<form action=tut_list.php method=post>
  <input type="text" name="tut_header" value="<?php echo $tut['tut_header'] ?>" size="50" maxlenth="120"><br>
  <input type="text" name="tut_datetime" value="<?php echo $tut['tut_datetime'] ?>" size="19" maxlength="19"><br>
  <textarea name="tut_main" rows="6" cols="45"><?php echo $tut['tut_main'] ?></textarea><br>
  <input type="hidden" name="action" value="update">
  <input type="submit" name="Submit" value="OK">
</form>
</html>


dan het deel van tut_list.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
//*************tut aanpassen*******************
if($action=="update"){
  //parameters lezen
  $tut_ID=$_POST['tut_ID'];
  $tut_main=$_POST['tut_main'];
  $tut_header=$_POST['tut_header'];
  $tut_datetime=$_POST['datetime'];
  
  //regeleinden naar br

  $tut_SQL_update="UPDATE tut SET tut_header='$tut_header',tut_main='$tut_main',tut_datetime=$tut_datetime' WHERE tut_ID='tut_ID'";
  $bool=mysql_query($tut_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht bewerkt')</script>";
  if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden')</script>";
}

//***********nieuwe tut maken*****************
if($action=="insert"){
 //parameters lezen
 $tut_main=$_POST['tut_main'];
 $tut_header=$_POST['tut_header'];
 $tut_datetime=$_POST['tut_datetime'];
 
 $tut_SQL_insert="INSERT INTO tut (tut_header,tut_datetime,tut_main) VALUES ('$tut_header','$tut_datetime','$tut_main')";
 $bool=mysql_query($tut_SQL_insert);
 if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</script>";
 if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden!')</script>";
?>

}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Reinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 03:57:38
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 20:55:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 19.05.2007 20:45:
Nu heb ik 2 fouten die ik nog wil fixen,
Welke foutmeldingen?
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 20:56:00
Quote Anchor link
wel, diegene die ik zelf laat tonen in een alert als er iets fout is
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Tja, dan zal je toch even iets moeten veranderen zodat je de 'echte' errors te zien krijgt.

Maar zo even snel:
In je update query.....
tut_datetime=$tut_datetime' ..... mist een enkele quote.
WHERE tut_ID='tut_ID' ....... moet dat geen $tut_ID zijn
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 21:40:00
Quote Anchor link
Dat verandert niets.
en die tut_ID moet geen $tut_ID zijn tenzij er een fout in mijn boek staat
toch bedankt voor de moeite...

vriendelijke groet,
reinhout
 
TJVB tvb

TJVB tvb

19/05/2007 22:08:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 19.05.2007 21:40:
Dat verandert niets.
en die tut_ID moet geen $tut_ID zijn tenzij er een fout in mijn boek staat
toch bedankt voor de moeite...

vriendelijke groet,
reinhout

Dan zal er waarschijnlijk toch een fout staan (het is tenslotte door mensen geschreven)
want hierbij kijk je of 1 wel 1 is, of 2 wel 2 is. Je vergelijkt steeds een waarde met zichzelf.
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 22:11:00
Quote Anchor link
niet helemaal:
hier wordt de tut_ID in de url meegegeven; hij loopt de db door tot die 2 waardes overeenkomen en dan wordt die post aangepast

ps: die tut_ID is auto increment (?) dus wordt die bij iedere post 1 cijfer hoger.

edit moet mijn vorige post herzien denk ik; ik krijg Notice: Undefined index: tut_ID in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 84

Notice: Undefined index: datetime in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 87

dit is als ik via een omweg toch de error's zie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 22:45:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 21:04:
In je update query.....
tut_datetime=$tut_datetime' ..... mist een enkele quote.
WHERE tut_ID='tut_ID' ....... moet dat geen $tut_ID zijn

Dus toch ... ;-)
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 22:47:00
Quote Anchor link
wat moet ik dan doen nu? :$
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 22:48:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 19.05.2007 22:11:
hier wordt de tut_ID in de url meegegeven;

Dan moet toch
$tut_ID=$_POST['tut_ID'];
een GET zijn?
$tut_ID=$_GET['tut_ID'];
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 22:51:00
Quote Anchor link
et gaat zo:
je wil editten (tut_edit.php) en daar staat een formulier die alles inleest en dan weer verzendt naar tut_list.php
daar wordt gekeken wat er moet veranderen (uit url halen) en dat wordt dan toegepast naargelang action gelijk is aan edit, delete of new
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 23:01:00
Quote Anchor link
Als dit uit een boek komt dan zitten er behoorlijk wat fouten in.

In tut_edit.php krijg je tut_ID uit de url. Je verzendt het formulier naar tut_list.php maar je geeft tut_ID niet meer mee.
if($action=="update"){
$action komt uit het formulier dus dat moet een POST-var zijn.
if($_POST['action']=="update"){
En dan nog mijn eerder genoemde punten in de query.

Zet dit eens bovenin elke pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van het script
?>
 
Martin Meijer

Martin Meijer

20/05/2007 09:36:00
Quote Anchor link
Ik zou ook een beetje mee rom je veiligheid van het script letten! Voornamelijk bij de invoer van gegevens!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
//*************tut aanpassen*******************
if($action=="update"){
  //parameters lezen
  $tut_ID        = ( int ) $_POST['tut_ID'];
  $tut_main        = mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
  $tut_header    = mysql_escape_string( $_POST['tut_header'] );
  $tut_datetime    = mysql_escape_string( $_POST['datetime'] );
  
  //regeleinden naar br

  $tut_SQL_update="UPDATE tut SET tut_header='$tut_header',tut_main='$tut_main',tut_datetime=$tut_datetime' WHERE tut_ID='tut_ID'";
  $bool=mysql_query($tut_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht bewerkt')</script>";
  if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden')</script>";
}

//***********nieuwe tut maken*****************
if($action=="insert"){
 //parameters lezen
 $tut_main= mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
 $tut_header= mysql_escape_string( $_POST['tut_header']);
 $tut_datetime= mysql_escape_string( $_POST['tut_datetime']);
 
 $tut_SQL_insert="INSERT INTO tut (tut_header,tut_datetime,tut_main) VALUES ('$tut_header','$tut_datetime','$tut_main')";
 $bool=mysql_query($tut_SQL_insert);
 if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</script>";
 if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden!')</script>";
?>


En met de tijd, kan je beter in de query gelijk NOW() doen in plaats van de varriabele die je er nu hebt staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Aaa Trump

aaa Trump

20/05/2007 10:17:00
Quote Anchor link
In een phpboek wordt toch wel op veiligheid gelet?

Welk boek was het?
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:11:00
Quote Anchor link
robin schreef op 20.05.2007 10:17:
In een phpboek wordt toch wel op veiligheid gelet?

Welk boek was het?

PHP5 & MySQL van Jochen Franke & Axel Bornträger
startersboek met cd-rom

het is het nieuwste boek dat onze bib heeft (2005)
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:14:00
Quote Anchor link
Martin Meijer schreef op 20.05.2007 09:36:
Ik zou ook een beetje mee rom je veiligheid van het script letten! Voornamelijk bij de invoer van gegevens!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
//*************tut aanpassen*******************
if($action=="update"){
  //parameters lezen
  $tut_ID        = ( int ) $_POST['tut_ID'];
  $tut_main        = mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
  $tut_header    = mysql_escape_string( $_POST['tut_header'] );
  $tut_datetime    = mysql_escape_string( $_POST['datetime'] );
  
  //regeleinden naar br

  $tut_SQL_update="UPDATE tut SET tut_header='$tut_header',tut_main='$tut_main',tut_datetime=$tut_datetime' WHERE tut_ID='tut_ID'";
  $bool=mysql_query($tut_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht bewerkt')</script>";
  if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden')</script>";
}

//***********nieuwe tut maken*****************
if($action=="insert"){
 //parameters lezen
 $tut_main= mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
 $tut_header= mysql_escape_string( $_POST['tut_header']);
 $tut_datetime= mysql_escape_string( $_POST['tut_datetime']);
 
 $tut_SQL_insert="INSERT INTO tut (tut_header,tut_datetime,tut_main) VALUES ('$tut_header','$tut_datetime','$tut_main')";
 $bool=mysql_query($tut_SQL_insert);
 if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</script>";
 if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden!')</script>";
?>


En met de tijd, kan je beter in de query gelijk NOW() doen in plaats van de varriabele die je er nu hebt staan.

1 ding dat bij mij opkomt: ?????????????
kan je even zeggen wat er nu gebeurt ipv het originele script? Ik begrijp er namelijk niets van (als ik dat wel doe kan ik er lessen uit trekken)
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:17:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 23:01:
Als dit uit een boek komt dan zitten er behoorlijk wat fouten in.

In tut_edit.php krijg je tut_ID uit de url. Je verzendt het formulier naar tut_list.php maar je geeft tut_ID niet meer mee.
if($action=="update"){
$action komt uit het formulier dus dat moet een POST-var zijn.
if($_POST['action']=="update"){
En dan nog mijn eerder genoemde punten in de query.

Zet dit eens bovenin elke pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van het script
?>

In tut_list krijg ik devolgende fouten:
Notice: Undefined variable: action in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 54

Notice: Undefined variable: action in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 69

Notice: Undefined variable: action in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 82

en na tut_edit:

Notice: Undefined index: datetime in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 87

(dat van dat niet meer terug-geven van tut_ID had ik zelf al gevonden (trots dat ik nu ben ^^)
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2007 13:38:00
Quote Anchor link
Die regels met $action er in..
if($action=="update"){

moeten zo worden
if(isset($_POST['action']) and ($_POST['action'] =="update")){
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:45:00
Quote Anchor link
mooi! die notices zijn weg.
Weet je nu nog hoe ik dat van de tijd kan aanpassen?
tut_ID wordt nu via een verborgen veld meegegeven...
De fout moet ook in tut_insert.php zitten want de eerste keer wordt die datetime ook niet doorgegeven.
tut_insert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<html>
<form action=tut_list.php method=post>
  <a>De titel van de tut:<br>
    <input type="text" name="tut_header" value="" size="50" maxlenth="120"><br></a>
  <a>De tijd (hoeft niet aangepast te worden):<br>
    <input type="text" name="tut_datetime" value="<?php echo date('Y-M-D H:I:S')?>" name="19" aanlengt="19"><br></a>
  <a>De inhoud van de tut (voorlopig nog in html):<br>
    <textarea name="tut_main" rows="6" cols="45"></textarea><br></a>
  <input type="hidden" name="action" value="insert">
  <input type="submit" name="Submit" value="OK">
</form>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2007 13:50:00
Quote Anchor link
Je echoot een vreemde date.
Dit bedoel je waarschijnlijk: echo date('Y-m-d H:i:s');
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:57:00
Quote Anchor link
sh*t: wat een slecht boek is dit. typisch voor onze bib om dat in de rekken te leggen.
SanThe: Die moderator onder je naam is je niet gestolen :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.