Mijn Framework

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »
PHP Scripter

PHP Scripter

16/08/2011 22:29:11
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het ontwikkelen van een eigen Framework (inclusief CMS) om mijn kennis in het MVC systeem en de bijhorende zaken wat beter te begrijpen. Ik wil mij niet verdiepen in de andere Frameworks omdat ik nooit zal begrijpen hoe het precies in elkaar zit. Misschien ook een stukje eigenwijsheid. Haha!

Ik wil veel tijd besteden aan het systeem en het in de toekomst mijn oude CMS systeem te laten vervangen, omdat dit niet in OOP is geschreven.

Nu heb ik dit topic gestart om wat algemene vragen te stellen. Ik weet dat er meer mensen op dit forum bezig zijn met een Framework, maar ik wil graag verder met mijn eigen.

In de index.php laad ik de Core door middel van de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require LIBRARY . DS . 'Core' . PHP_SUFFIX;
new
Core();
?>


Ik heb er bewust voor gekozen om zoveel mogelijk te defineren zodat ik duidelijk kan zien welke bestanden er worden opgehaald. Dit is denk ik heel erg persoonlijk.

Vervolgens heb ik in de Core het volgende probleem, overige code heb ik weggehaald:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
class Core
{
    private static $CoreStart;
    private static $CoreLoaded;
    
    /**
    * The constructor in this class.
    */

    public function __construct()
    {

        /**
        * Start the session. This is very important!
        */

        session_start();
        
        /**
        * First check if the language class is loaded, else show an error.
        */

        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'Language' . PHP_SUFFIX);
        
        /**
        * Check if the class can be loaded.
        */

        if (!Language::Initalize())
        {

            die('<strong>EN:</strong> The language class can\'t be loaded, please contact the webmaster!<br /><br />
                 <strong>NL:</strong> De taal klasse kan niet geladen worden, neem contact op met de webmaster!'
);
        }

        else
        {
            return true;
        }


        /**
        * To make the autoloader it a little bit easier; load all the files that we have in the libary.
        * Make sure the files exists!
        */
        
        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'MessageHandler' . PHP_SUFFIX);
        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'Config' . PHP_SUFFIX);
        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'Database' . PHP_SUFFIX);

        /**
        * The variables does have the correct values.
        */

        if ($this->CoreLoaded !== false AND $_SESSION["CoreLoaded"] !== false AND !empty($this->CoreStart))
        {

            /**
            * The core is loaded, we can go forwards! We gonna load some classes from the libary.
            */

            Config::Initalize();
            
            //PDO Connectie gebeurd hier.

        /**
        * The variables doesn't have the correct values.
        */

        }
        else
        {
            /**
            * The core is'nt loaded, we can't go forwards and throw a new message and the site will die!
            */

            MessageHandler::NewMessage('1', 'Error', 'true', $Language["CORE_ERROR"]);
            return false;
        }
    }
}

?>


Het documenteren van de documenten moet ik nog eens goed aandacht aan besteden. Dit is even snel opgezet, kun je wel zien aan de Engelse teksten.

Ik ben een beetje het draad kwijt, hoe kan ik nu het beste de Language class inladen en ervoor zorgen dat ik hem in de Core al kan gebruiken zodat ik mooie meldingen kan maken via mijn custom MessageHandler (Exceptions).

Ook moet ik nog eens kijken naar regel 46. Op dit moment wordt er een sessie gezet met de waarde true/false als de functie self::LoadFile is mislukt. Zodra het is mislukt, wordt de waarde overgeschreven.
Gewijzigd op 16/08/2011 22:29:55 door PHP Scripter
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:16:52
 
Fabian M

Fabian M

16/08/2011 23:27:13
Quote Anchor link
Ik zelf denk dat je niet de Language class niet door de Core zelf moet geladen worden, maar het is jouw keuze.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/08/2011 16:27:44
Quote Anchor link
Fabian bedankt voor je reactie. Ik laad liever eigenlijk alles in de Core. Ik ga er toch nog eens even mee stoeien.
 
The Force

The Force

22/08/2011 02:20:29
Quote Anchor link
Denk aan scheiding van taken. Een klasse moet één goed gedefinieerde taak hebben. Meer OO zou zijn om dus een ClassLoader klasse (of hoe je hem ook wilt noemen) aan te maken die het autoloaden voor zijn rekening neemt. Probeer je constructor ook wat kleiner te maken. Je doet te veel in één functie.
 
Pim -

Pim -

22/08/2011 04:05:37
Quote Anchor link
Dit is sowieso meer een functie dan een OO klasse. Heb je al veel tutorials gelezen?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

06/09/2011 20:04:18
Quote Anchor link
Inmiddels ben ik opnieuw begonnen met het schrijven van een Framework in PHP. Nu heb ik een vraag over het registreren van 'algemene' variabelen. Ik heb het nu als volgt gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
class Registry
{
    /**
     * Variables in this class
     *
     * @private Instance (static)
     * @private DataArrayArray
     */
    
    private static $Instance = null;
    private $DataArrayArray = array();

    /**
     * @function GetInstance
     * Get the instance of the class
     *
     * @param Instance
     */

    static public function GetInstance( )
    {

        if(self::$Instance === null)
        {

            self::$Instance = new self();
        }


        return self::$Instance;
    }


    /**
     * @function SetValue
     * Set a variable with a value
     *
     * @param DataArray
     */

    public function SetValue($Key, $Value)
    {
        
        $this->DataArray[$Key] = $Value;
    }


    /**
     * @function SetValue
     * Get a variable with a value
     *
     * @param DataArray
     */

    public function GetValue($Key)
    {

        echo (isset($this->DataArray[$Key]) ? $this->DataArray[$Key] : null);
    }
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$Registry
= Registry::GetInstance();

$Registry->SetValue('test', 'phphulp');        
$Registry->GetValue('test');
?>


Is dit de juiste manier om één register te gebruiken? Ergens anders las ik weer dat een register net zo fout is als het gebruik van globals. En dus moet ik nu in elke methode een nieuw object van het register maken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/09/2011 20:05:54
Quote Anchor link
(ik zie toevallig een foutje op regel 11: $DataArrayArray moet zijn $DataArray)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

06/09/2011 20:08:27
Quote Anchor link
Oops! Heb het aangepast, dank!
 
Pim -

Pim -

07/09/2011 10:25:31
Quote Anchor link
Het is mooier om van je register geen singleton te maken, maar om het als variabele door te geven.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

07/09/2011 21:24:20
Quote Anchor link
Pim, zou je daar een klein voorbeeldje van kunnen geven?
 
Fabian M

Fabian M

08/09/2011 07:44:20
Quote Anchor link
Ik zou camelCase gebruiken voor je variablen en functies;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$camelCaseVariable = '';
function camelCaseFunction() {



}
 
PHP Scripter

PHP Scripter

08/09/2011 14:03:32
Quote Anchor link
Waarom? Dat is toch puur persoonlijk? Ik heb camelCase nog nooit gebruikt en ik snap ook niet waarom ik dat zou doen? Ik vindt het ook niet mooi staan.

Iemand nog een voorbeeldje voor de tip van Pim? :)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

09/09/2011 16:38:26
Quote Anchor link
Schopje.
 
Pim -

Pim -

11/09/2011 21:50:37
Quote Anchor link
Een niet-singleton register:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// Heel basaal
class Register extends ArrayObject {}

// bootstrap.php
$register['db'] = new Database;
$controller->setRegister($register);

// controller
$this->_register['db']->query();
 
PHP Scripter

PHP Scripter

15/09/2011 17:27:41
Quote Anchor link
Zojuist mijn 'kleine' MVC Framework draaien met Smarty als Template parser, wat werkt dat lekker!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Controller
{
    public $smarty;
    
    public function __construct()
    {
        
        $this->smarty                   = new Smarty();
        $this->smarty->template_dir     = VIEW_PATH;
        $this->smarty->compile_dir      = VIEW_C_PATH;
        $this->smarty->cache_dir        = CACHE_PATH;
        $this->smarty->config_dir       = CONFIG_PATH;
        
        $this->smarty->cache_lifetime   = 3600;
        $this->smarty->caching          = 1;
    }
}

?>


Wat is eigenlijk een goede plek om Smarty te laden en te configureren binnen het MVC? Heb het nu tijdelijk even in de controller gezet.
Gewijzigd op 15/09/2011 17:28:37 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.