Mijn Framework

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »
PHP Scripter

PHP Scripter

16/08/2011 22:29:11
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het ontwikkelen van een eigen Framework (inclusief CMS) om mijn kennis in het MVC systeem en de bijhorende zaken wat beter te begrijpen. Ik wil mij niet verdiepen in de andere Frameworks omdat ik nooit zal begrijpen hoe het precies in elkaar zit. Misschien ook een stukje eigenwijsheid. Haha!

Ik wil veel tijd besteden aan het systeem en het in de toekomst mijn oude CMS systeem te laten vervangen, omdat dit niet in OOP is geschreven.

Nu heb ik dit topic gestart om wat algemene vragen te stellen. Ik weet dat er meer mensen op dit forum bezig zijn met een Framework, maar ik wil graag verder met mijn eigen.

In de index.php laad ik de Core door middel van de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require LIBRARY . DS . 'Core' . PHP_SUFFIX;
new
Core();
?>


Ik heb er bewust voor gekozen om zoveel mogelijk te defineren zodat ik duidelijk kan zien welke bestanden er worden opgehaald. Dit is denk ik heel erg persoonlijk.

Vervolgens heb ik in de Core het volgende probleem, overige code heb ik weggehaald:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
class Core
{
    private static $CoreStart;
    private static $CoreLoaded;
    
    /**
    * The constructor in this class.
    */

    public function __construct()
    {

        /**
        * Start the session. This is very important!
        */

        session_start();
        
        /**
        * First check if the language class is loaded, else show an error.
        */

        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'Language' . PHP_SUFFIX);
        
        /**
        * Check if the class can be loaded.
        */

        if (!Language::Initalize())
        {

            die('<strong>EN:</strong> The language class can\'t be loaded, please contact the webmaster!<br /><br />
                 <strong>NL:</strong> De taal klasse kan niet geladen worden, neem contact op met de webmaster!'
);
        }

        else
        {
            return true;
        }


        /**
        * To make the autoloader it a little bit easier; load all the files that we have in the libary.
        * Make sure the files exists!
        */
        
        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'MessageHandler' . PHP_SUFFIX);
        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'Config' . PHP_SUFFIX);
        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'Database' . PHP_SUFFIX);

        /**
        * The variables does have the correct values.
        */

        if ($this->CoreLoaded !== false AND $_SESSION["CoreLoaded"] !== false AND !empty($this->CoreStart))
        {

            /**
            * The core is loaded, we can go forwards! We gonna load some classes from the libary.
            */

            Config::Initalize();
            
            //PDO Connectie gebeurd hier.

        /**
        * The variables doesn't have the correct values.
        */

        }
        else
        {
            /**
            * The core is'nt loaded, we can't go forwards and throw a new message and the site will die!
            */

            MessageHandler::NewMessage('1', 'Error', 'true', $Language["CORE_ERROR"]);
            return false;
        }
    }
}

?>


Het documenteren van de documenten moet ik nog eens goed aandacht aan besteden. Dit is even snel opgezet, kun je wel zien aan de Engelse teksten.

Ik ben een beetje het draad kwijt, hoe kan ik nu het beste de Language class inladen en ervoor zorgen dat ik hem in de Core al kan gebruiken zodat ik mooie meldingen kan maken via mijn custom MessageHandler (Exceptions).

Ook moet ik nog eens kijken naar regel 46. Op dit moment wordt er een sessie gezet met de waarde true/false als de functie self::LoadFile is mislukt. Zodra het is mislukt, wordt de waarde overgeschreven.
Gewijzigd op 16/08/2011 22:29:55 door PHP Scripter
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 05:17:30
 
Fabian M

Fabian M

16/08/2011 23:27:13
Quote Anchor link
Ik zelf denk dat je niet de Language class niet door de Core zelf moet geladen worden, maar het is jouw keuze.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/08/2011 16:27:44
Quote Anchor link
Fabian bedankt voor je reactie. Ik laad liever eigenlijk alles in de Core. Ik ga er toch nog eens even mee stoeien.
 
The Force

The Force

22/08/2011 02:20:29
Quote Anchor link
Denk aan scheiding van taken. Een klasse moet één goed gedefinieerde taak hebben. Meer OO zou zijn om dus een ClassLoader klasse (of hoe je hem ook wilt noemen) aan te maken die het autoloaden voor zijn rekening neemt. Probeer je constructor ook wat kleiner te maken. Je doet te veel in één functie.
 
Pim -

Pim -

22/08/2011 04:05:37
Quote Anchor link
Dit is sowieso meer een functie dan een OO klasse. Heb je al veel tutorials gelezen?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

06/09/2011 20:04:18
Quote Anchor link
Inmiddels ben ik opnieuw begonnen met het schrijven van een Framework in PHP. Nu heb ik een vraag over het registreren van 'algemene' variabelen. Ik heb het nu als volgt gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
class Registry
{
    /**
     * Variables in this class
     *
     * @private Instance (static)
     * @private DataArrayArray
     */
    
    private static $Instance = null;
    private $DataArrayArray = array();

    /**
     * @function GetInstance
     * Get the instance of the class
     *
     * @param Instance
     */

    static public function GetInstance( )
    {

        if(self::$Instance === null)
        {

            self::$Instance = new self();
        }


        return self::$Instance;
    }


    /**
     * @function SetValue
     * Set a variable with a value
     *
     * @param DataArray
     */

    public function SetValue($Key, $Value)
    {
        
        $this->DataArray[$Key] = $Value;
    }


    /**
     * @function SetValue
     * Get a variable with a value
     *
     * @param DataArray
     */

    public function GetValue($Key)
    {

        echo (isset($this->DataArray[$Key]) ? $this->DataArray[$Key] : null);
    }
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$Registry
= Registry::GetInstance();

$Registry->SetValue('test', 'phphulp');        
$Registry->GetValue('test');
?>


Is dit de juiste manier om één register te gebruiken? Ergens anders las ik weer dat een register net zo fout is als het gebruik van globals. En dus moet ik nu in elke methode een nieuw object van het register maken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/09/2011 20:05:54
Quote Anchor link
(ik zie toevallig een foutje op regel 11: $DataArrayArray moet zijn $DataArray)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

06/09/2011 20:08:27
Quote Anchor link
Oops! Heb het aangepast, dank!
 
Pim -

Pim -

07/09/2011 10:25:31
Quote Anchor link
Het is mooier om van je register geen singleton te maken, maar om het als variabele door te geven.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

07/09/2011 21:24:20
Quote Anchor link
Pim, zou je daar een klein voorbeeldje van kunnen geven?
 
Fabian M

Fabian M

08/09/2011 07:44:20
Quote Anchor link
Ik zou camelCase gebruiken voor je variablen en functies;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$camelCaseVariable = '';
function camelCaseFunction() {



}
 
PHP Scripter

PHP Scripter

08/09/2011 14:03:32
Quote Anchor link
Waarom? Dat is toch puur persoonlijk? Ik heb camelCase nog nooit gebruikt en ik snap ook niet waarom ik dat zou doen? Ik vindt het ook niet mooi staan.

Iemand nog een voorbeeldje voor de tip van Pim? :)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

09/09/2011 16:38:26
Quote Anchor link
Schopje.
 
Pim -

Pim -

11/09/2011 21:50:37
Quote Anchor link
Een niet-singleton register:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// Heel basaal
class Register extends ArrayObject {}

// bootstrap.php
$register['db'] = new Database;
$controller->setRegister($register);

// controller
$this->_register['db']->query();
 
PHP Scripter

PHP Scripter

15/09/2011 17:27:41
Quote Anchor link
Zojuist mijn 'kleine' MVC Framework draaien met Smarty als Template parser, wat werkt dat lekker!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Controller
{
    public $smarty;
    
    public function __construct()
    {
        
        $this->smarty                   = new Smarty();
        $this->smarty->template_dir     = VIEW_PATH;
        $this->smarty->compile_dir      = VIEW_C_PATH;
        $this->smarty->cache_dir        = CACHE_PATH;
        $this->smarty->config_dir       = CONFIG_PATH;
        
        $this->smarty->cache_lifetime   = 3600;
        $this->smarty->caching          = 1;
    }
}

?>


Wat is eigenlijk een goede plek om Smarty te laden en te configureren binnen het MVC? Heb het nu tijdelijk even in de controller gezet.
Gewijzigd op 15/09/2011 17:28:37 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.