Mijnenveger omliggende velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Micha

Micha

14/11/2007 19:00:00
Quote Anchor link
Hoi!

Ik ben aan het proberen om met php een mijnenveger spel na te maken. De velden waar de bommen in liggen laat ik random berekenen en sla ik op in een array.
De vraag die ik nu heb, hoe kan ik het beste de omliggende velden van deze bommen berekenen? Dus hoeveel bommen er tegen een bepaald vakje aanliggen..

Hier een voorbeeld van de array met bommen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
Array ( [1] => 156 [2] => 311 [3] => 122 [4] => 199 [5] => 169 [6] => 221 [7] => 228 [8] => 314 [9] => 114 [10] => 152 [11] => 232 [12] => 245 [13] => 276 [14] => 242 [15] => 324 [16] => 28 [17] => 343 [18] => 27 [19] => 89 [20] => 301 [21] => 204 [22] => 47 [23] => 116 [24] => 301 [25] => 345 [26] => 237 [27] => 393 [28] => 266 [29] => 254 [30] => 336 [31] => 306 [32] => 233 [33] => 18 [34] => 281 [35] => 244 [36] => 41 [37] => 325 [38] => 210 [39] => 393 [40] => 125 [41] => 63 [42] => 60 [43] => 341 [44] => 324 [45] => 319 [46] => 368 [47] => 276 [48] => 276 [49] => 380 [50] => 272 [51] => 186 )
?>


Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen..
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 04:05:03
 
Peter Dorn

Peter Dorn

14/11/2007 19:05:00
Quote Anchor link
Ik denk dat de snelste klap is voor elke bom alle omliggende vakken bepalen, en vervolgens voor elk vak een var +1 zetten...
 
Mr D

Mr D

14/11/2007 19:14:00
Quote Anchor link
ik denk dat je het beste een twee dimensionale array kan maken. Dan sla je hierin per vakje de status op. Vervolgens kan je de omliggende velden bekijken
dus van bijvoorbeeld bord[4][4] zijn de omliggende velden
[5][4]
[4][5] enz.
 
Micha

Micha

14/11/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Ik ben nu al een stuk verder met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

                $field
[$counter] = 0;
                if( in_array( $counter + $this->fieldSize, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter + $this->fieldSize + 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter + $this->fieldSize - 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - $this->fieldSize, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - $this->fieldSize + 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - $this->fieldSize - 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter - 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
                if( in_array( $counter + 1, $bombs ) )
                    $field[$counter]++;
?>


Alleen, als een veld nu aan het einde van rij ligt, dan pakt hij hem soms ook voro de rijen daaronder.

Voorbeeld ( x is een bom )

1 - 2 - 2 - 2 - 2
x - 2 - x - x - 1
2 - 3 - 2 - 2 - 3
x - 1 - 0 - 0 - 0

Zoals je ziet, die 3 op de 3e rij, is voor die links er boven, maar ook voor die op de rij eronder en erboven in de 1e kolom.. Hoe kan ik dit tegengaan?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/11/2007 19:57:00
Quote Anchor link
Je kan de lengte van een array bepalen (bijvoorbeeld zo: count($field[1]) -> Deze geeft de lengte van de rij. Zit een bom op het veld die gelijk staat aan de lengte van de rij - 1 (een array begint met tellen bij 0) dan bereken je alleen in dezelfde rij en links ervan.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

14/11/2007 21:45:00
Quote Anchor link
Omdat ik het idee wel leuk vond, maar het niet bepaald iets is wat je zomaar uitlegt heb ik het even zelf gemaakt :)

Dit is het ongeveer geworden:
http://private.xxx.nl/projects/scripts/mijnenveger/
Gewijzigd op 02/03/2012 14:17:10 door B a s
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/11/2007 21:51:00
Quote Anchor link
@ Peter: ziet er leuk uit.

Tip: id's mogen niet met een cijfer beginnen.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

14/11/2007 21:52:00
Quote Anchor link
@Jan: aangepast!
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

15/11/2007 09:41:00
Quote Anchor link
netjes hoor ziet er wel al leuk uit
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 09:47:00
Quote Anchor link
Dank je :) Heb er nog wat leuke extra's aan toegevoegd als hint, veld markeren als bom, en een leuk geluidje als je af / klaar bent. Tevens kan je zelf de grootte van het veld nu bepalen :D
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 10:21:00
Quote Anchor link
Peter, het klopt nog niet met het originele spel. Als je op een plek klikt waar "en geen bom, en geen nummers" zijn dan wordt dat hele stuk open :)

Wel leuk gemaakt overigens :)
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 10:29:00
Quote Anchor link
Ja klopt, daar was ik me ook van bewust.. maar aangezien dat geen 3 regels code zijn heb ik dat eerst even achterwegen gelaten. Misschien suggesties om dit zo efficient mogelijk op te lossen?

Ik heb nu alle aanwezige velden in een Array staan.

Stel veld 10 heeft een '2', dan is het: Array[ 10 ] => 2
Is veld 10 een bom, dan is het: Array[ 10 ] => 0
Is veld 10 'leeg', dan is het: Array[ 10 ] -1
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 12:10:00
Quote Anchor link
Nou, dan ga je elk aangrenzend veld af, net als je doet met het bepalen van een nummer voor een vakje. Is het vakje leeg, dan omdraaien, is het een nummer die eraan grenst, dan omdraaien. Is het een bom dan niet. Het is een beetje dezelfde techniek die erbij komt kijken.
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 12:15:00
Quote Anchor link
En dan moet ik voor elk omliggend vak ook weer alle omliggende vakken bepalen... etc... etc... eens kijken hoe dat gaat lukken :p
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 12:31:00
Quote Anchor link
@Peter

Simpel, dat hoeft alleen bij omliggende vakjes van een aangrenzend leeg vakje. Staat er een nummer, dan hoef je niet alle omliggende vakjes af, staat er een bom, dan hoef je ook niet alle omliggende vakjes af.

Sla alle omliggende lege vakjes op in een array, en ga daarmee verder, of doe het direct door in de controle lus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if($array[rijnr][kolnr] == -1){  
    //controleer omliggende vakjes}
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 12:32:00
Quote Anchor link
Ik denk dat ik al weet hoe ik het ga doen. Als het straks helemaal klaar is Post ik het wel in de Scripts sectie :)

Edit: Het lijkt er op dat het me is gelukt!
Als iedereen even zou willen testen of alles werkt, dan zal ik als dat het geval is alles posten :)

http://private.xxx.nl/projects/scripts/mijnenveger/
Gewijzigd op 02/03/2012 14:17:18 door B a s
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2007 13:06:00
Quote Anchor link
Klopt niet altijd. (zie voorbeeld)

Afbeelding

Bovendien klikte ik niet op een leeg vakje, maar een nummer daar 1 vakje vandaan. -> Je moet die functie ALLEEN aanroepen wanneer op een leg vakje is geklikt ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/11/2007 13:16:00
Quote Anchor link
Deze klopt ook nog niet helemaal:

http://phphulp.jorendewit.nl/temp/mijnenveger.png

Zie de 1 helemaal rechtsonderin...

ps. Dit komt doordat als je op een leeg vakje klikt er automatisch een 1 in komt te staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Peter Dorn

Peter Dorn

15/11/2007 13:21:00
Quote Anchor link
@Blanche: Dat heb ik net ook ontdekt ja :)
Ik ben nu aan het kijken waar die vandaan komt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.