miliseconden naar tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fred Binnenpret

Fred Binnenpret

17/07/2007 15:02:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb al het een en het ander gezocht over hoe je miliseconden kan omzetten naar tijd met : en . (605000 wordt dan 1:05.00)... Heb ook al naar functies gezocht maar kan er niks over vinden, volgens mij moet het wel mogelijk zijn. ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Alvast bedankt ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 10:13:17
 
- wes  -

- wes -

17/07/2007 15:03:00
Quote Anchor link
rekenen? dit heeft niets met php te maken oid :)
 
Fred Binnenpret

Fred Binnenpret

17/07/2007 15:06:00
Quote Anchor link
ik wil dat met php laten doen...
 
Jelle -

Jelle -

17/07/2007 15:07:00
Quote Anchor link
/1000?
 
Fred Binnenpret

Fred Binnenpret

17/07/2007 15:14:00
Quote Anchor link
wat bedoel je met /1000?
 
Koko

koko

17/07/2007 15:27:00
Quote Anchor link
Hier is misschien een opstapje:
VB. 605000

Stap 1: Haal de laatste 3 cijfers van het getal ==> dan heb je de duizendsten seconden (afronden op 2 cijfers zijn de hondersten ;-) )
VB. 000

Stap 2 ==> Modulo 60 van het nieuwe getal. De uitkomst is het aantal minuten
VB. 1

Stap 3 ==> De overschot van de modulo is het aantal seconden van de volgende minuut
VB. 05

Werkt het zo?
 
Jelle -

Jelle -

17/07/2007 15:28:00
Quote Anchor link
Zonder 'zerofill' (Bv: 0:2:3:49)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$milisec
= 192638926; // 1000 miliseconden == 1 seconden

$sec = floor($milisec/1000);
$min = floor($sec/60);
$hrs = floor($min/60);
$day = floor($hrs/60);
    
$sec = $sec % 60;
$min = $min % 60;
$hrs = $hrs % 24;

echo $day.':'.$hrs.':'.$min.':'.$sec;

?>


Met 'zerofill' (Bv: 000:02:03:49)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$milisec
= 192638926;
$sec = floor($milisec/1000);
$min = floor($sec/60);
$hrs = floor($min/60);
$day = floor($hrs/60);
    
$sec = (string) $sec % 60;
$min = (string) $min % 60;
$hrs = (string) $hrs % 24;
$day = (string) $day;

while(strlen($sec) < 2) $sec = '0'.$sec;
while(strlen($min) < 2) $min = '0'.$min;
while(strlen($hrs) < 2) $hrs = '0'.$hrs;
while(strlen($day) < 3) $day = '0'.$day; // 3 bij de dagen

echo $day.':'.$hrs.':'.$min.':'.$sec;

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelle -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/07/2007 15:28:00
Quote Anchor link
'Delen door 1000'.

Oftewel, deel het aantal miliseconden door 1000 om het aantal seconden te verkrijgen en laat de date() functie erop los om het gewenste formaat te tonen.
 
Stijn

stijn

17/07/2007 15:37:00
Quote Anchor link
Deze gooit de milisecondes alleen niet weg..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
[code]
function
milisec2time($milisec)
{

$sec=$milisec;
$milisec=$milisec%1000;
$sec=$sec-$milisec;
$sec=$sec/1000;
$min=$sec;
$sec=$sec%60;
$min=$min-$sec;
$min=$min/60;

if($milisec<10)
 $milisec="00".$milisec;
elseif($milisec<100)
  $milisec="0".$milisec;
if($sec<10)
 $sec="0".$sec;
if($min<10)
 $min="0".$min;
$tijd=$min.":".$sec.".".$milisec;
return $tijd;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stijn
 
Fred Binnenpret

Fred Binnenpret

17/07/2007 15:44:00
Quote Anchor link
@mozzie: jou functie werkten niet... gaf alleen de seconden en ik wil ook nog de miliseconden he,
@stijn: Bedankt, Hij werkt precies goed.

Bedankt voor de reacties.
 
Jelle -

Jelle -

17/07/2007 16:05:00
Quote Anchor link
Ik kan moeilijk vanaf hier ruiken dat jij ook de milisecondes wilt.

In dat script van mij kan je makkelijk de miliseconden erbij zetten de gegevens heb je al.

Ohja en het is Moozzie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelle -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.