Missing argument (n00b vraag?)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Rogier Burton

Rogier Burton

25/11/2007 18:24:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nog redelijk nieuw op het gebied van PHP.
Ik heb een leeftijdscriptje gevonden op internet, werkt prima! Alleen nu haal ik de leeftijd uit een variabel, en begint het script te zeuren dat hij alleen het eerste argument van de functie ontvangt. Dit heeft te maken met de komma die de dag, maand en jaar van elkaar scheidt in $age. Ik weet dat leeftijd(12,12,1989); wel werkt, maar dat wil ik juist niet omdat ik $age eigenlijk uit een database haal.

Hoe los ik op dat de functie de hele variabel $age uitleest i.pv. alleen het eerste getal??? Dankje

CODE:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
function leeftijd($dag,$maand,$jaar) {

    $huidigDag = date('d');
    $huidigMaand = date('m');
    $huidigJaar = date('Y');
    $leeftijd = $huidigJaar - $jaar;
    
    if ($huidigMaand < $maand || $huidigMaand == $maand && $huidigDag < $dag) {
        $leeftijd--;
    }

    return $leeftijd;
}

$age = "12,12,1987";
leeftijd($age);  
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rogier Burton
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 15:09:39
 
Frank -

Frank -

25/11/2007 18:31:00
Quote Anchor link
$age is bij jou één string. De functie leeftijd() verwacht echter 3 (drie) parameters, de dag, de maand en het jaar.

Edit: Database? Waarom ga je dan in php lopen klooien met de leeftijd? Verder heb ik hele grote twijfels over de data die in jouw database staat. Sla jij wel een datum op in het formaat yyyy-mm-dd ?

Edit 2: In PostgreSQL heb je hiervoor de functie AGE() tot je beschikking, in MySQL zul je zelf even een opzetje moeten maken. Maar ook dat is geen rocket science.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Rogier Burton

Rogier Burton

25/11/2007 18:40:00
Quote Anchor link
pqFrank,

De data die in mijn databasse staat is correct. Gewoon 12,12,1989 als type Text(255). Maar dit is het probleem niet, denk ik. De regel 12,12,1989 moet inclusief komma's in een variabel opgeslagen worden. Ja dit kan, want als ik die variabel dan echo komt er gewoon netjes 12,12,1989 te staan, maar waarom kan ik die variabel dat niet in een functie gebruiken? :S
 
Frank -

Frank -

25/11/2007 18:46:00
Quote Anchor link
Rogier schreef op 25.11.2007 18:40:
De data die in mijn databasse staat is correct. Gewoon 12,12,1989 als type Text(255). Maar dit is het probleem niet, denk ik.
Dan heb ik nieuws voor je, dit is wel een probleem.

1) TEXT is geen datum, geen DATE.
2) 12 komma 12 komma 1989 is geen datum, maar een stuk tekst. Dat jij daar enige betekenis aan toekent, mag je zelf weten, jouw database doet dat echter niet. Net zo min als jouw php-script.

Oplossing: Sla een datum op als een datum en laat de database het rekenwerk doen. Gebruik je een echte database zoals PostgreSQL, dan gebruik je het datatype TIMESTAMP en de functie AGE() om de leeftijd te berekenen. In de dataramp MySQL gebruik je het datatype DATE en kun je met wat SQL een berekening inelkaar prutsen.

Edit: Stukje SQL van Jan Koehoorn om leeftijden te berekenen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
(
  YEAR(CURRENT_DATE()) - YEAR(geboortedatum))
 - IF(RIGHT(CURRENT_DATE(),5) < RIGHT(geboortedatum,5),1,0
)
  AS leeftijd
FROM
  tabelnaam

Niet getest en dus geen garantie dat het werkt. Zorg wel voor een kolom geboortedatum wat een DATE is en geef de juiste tabelnaam op.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Rogier Burton

Rogier Burton

25/11/2007 18:50:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar de functie! Die heeft een datum nodig als dd,mm,yyyy.
DAAROM heb ik gekozen voor de foutieve manier. Ik gebruik MySQL.... iemand een beter idee om een leeftijd te berekenen waarvan de geboortedatum uit een database getrokken wordt?
 
Frank -

Frank -

25/11/2007 18:52:00
Quote Anchor link
Deze functie gooi je weg, die heb je namelijk helemaal niet nodig.

Zie mij edit voor een stuk SQL wat in MySQL zou moeten werken.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/11/2007 20:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(FROM_DAYS(TO_DAYS(NOW())-TO_DAYS(geboortedatum)), '%Y') AS leeftijd FROM tabel
 
- -

- -

25/11/2007 21:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$dag = "12";
$maand = "12";
$jaar = "1987";

leeftijd($dag,$maand,$jaar);
 
Rogier Burton

Rogier Burton

26/11/2007 08:25:00
Quote Anchor link
Kruidnootje.nl schreef op 25.11.2007 21:19:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$dag = "12";
$maand = "12";
$jaar = "1987";
leeftijd($dag,$maand,$jaar);


Kijk dat is natuurlijk ook nog een idee, en dan dag, maand en jaar in een aparte rij in de database. Bedankt, ik zal deze eerst eens proberen...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

26/11/2007 08:38:00
Quote Anchor link
Waarom gooi je zo'n goed advies van pgFrank weg? Je database is hier 100x sneller met berekenen dan PHP. Om al je datums om te zetten naar een goed datum formaat zou je iets van een scriptje kunnen maken die alle datum van dd,mm,jjjj omzet naar dd-mm-yyyy d.m.v. een update query. vervolgens verander je even het datatypen en voila, je kunt met datums gaan rekenen.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2007 08:45:00
Quote Anchor link
Waarom proberen de meeste mensen toch altijd eerst de minst interessante oplossing?
 
Frank -

Frank -

26/11/2007 10:07:00
Quote Anchor link
Ai, ai, ai... Wat een ellende! Ga toch eerst eens leren wat een database is, wat hij doet en waar hij goed in is. Waar je nu mee bezig bent, het verknallen van je data, is echt zonde van de tijd. En niet alleen jouw tijd, ook de tijd van diegene die je proberen te helpen, je weigert iets te doen met de kant-en-klare oplossingen die nog veel problemen oplossen.

En de "oplossing" van Kruidnootje is niet meer dan het correct interpreteren van de functie leeftijd(). Die eist namelijk 3 parameters, wat ik ook al constateerde in mijn eerste reactie en wat jij ook hoort te weten.

Ps. Sla jij de naam 'Rogier' ook op in 6 verschillende kolommen? Dus voor iedere letter een aparte kolom? Als je consequent bent, doe je dat wel, de datums wil je nu tenslotte op dezelfde manier naar de bliksem helpen.

My2Cents
 
- -

- -

26/11/2007 10:33:00
Quote Anchor link
pgFrank, ik liet geen oplossing zien, alleen een nog simpelere uitleg over hoe je de functie moet gebruiken dan jij in je eerste post zei:

Quote:
$age is bij jou één string. De functie leeftijd() verwacht echter 3 (drie) parameters, de dag, de maand en het jaar.


Wat ik mij afvraag is of Rogier wel de bais van PHP kent ;)
 
Rogier Burton

Rogier Burton

26/11/2007 13:41:00
Quote Anchor link
jullie hebben gelijk, ik heb gewoon weinig kennis van PHP en ik zoek naar een voor mij simpele oplossing! kan misschien iemand mij een wat voor mij duidelijker voorbeeld geven?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

26/11/2007 14:03:00
Quote Anchor link
Rogier, er wordt hier van alles genoemd waarvan je veel kunt leren. Het helpt namelijk ook bij eventueel latere php scripts (in feite groeit je php kennis als je het (probeert) te gebruiken)

Maar als je echt niks wilt leren kan het ook zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$age
= "12,12,1987";
$age_array = explode(',',$age);
leeftijd($age_array[0],$age_array[1],$age_array[2]);
?>


Lees A.U.B. ook door wat verder geschreven is en probeer het te snappen. Wat je nu hebt zal misschien lang goed gaan maar uiteindelijk kom je problemen tegen waarbij je geheid data zult verliezen (tenminste je hebt dan corrupte data die niet meer te repareren is)
 
Rogier Burton

Rogier Burton

26/11/2007 15:36:00
Quote Anchor link
TJVB, je voorbeeld werkt uitstekend! Ik wil de andere voorbeelden wel snappen, maar het is voor mij alleen nog een beetje moeilijk allemaal. Dingen zoals SELECT DATE_FORMAT(FROM_DAYS(TO_DAYS(NOW())-TO_DAYS(geboortedatum)), '%Y') AS leeftijd FROM tabel snap ik niet 1, 2, 3.

Iedereen heel erg bedankt voor al zijn/haar inzet!
 
Crispijn -

Crispijn -

26/11/2007 15:43:00
Quote Anchor link
Rogier, als je het nou eens niet probeert te snappen maar gewoon in je query gooit waarmee je alles uit de database haalt... Dit werkt vele mallen sneller en eenvoudiger dan zoals jij nu werkt.

Dus:
1. Gooi gewoon een datum in een date of datetime veld in je database, daar is niks te snappen aan.

2. haal met de query die arjan gaf de leeftijd op.

3. Achterover leunen met een pint erbij...
 
Rogier Burton

Rogier Burton

26/11/2007 16:00:00
Quote Anchor link
Oke, na wat gepiel is het gelukt, alleen nu is (bijvoorbeeld) mijn leeftijd 0018. Lijkt me niet zo netjes. Is hier een oplossing voor of doe ik weer iets fout?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2007 16:10:00
Quote Anchor link
Misschien dat je eventueel hier nog wat aan hebt.
 
GaMer B

GaMer B

26/11/2007 16:11:00
 
TJVB tvb

TJVB tvb

26/11/2007 16:15:00
Quote Anchor link
je kunt het in je mysql en in je php aanpassen:
mysql: gebruik %y ip.v. %Y
php: ltrim($leeftijd,'0');
met de php variant kunnen ook de leeftijden van 100 en ouder gewoon.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.