mkdir probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 11:12:13
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met het uploaden van een file met dit script.
Het script werkt prima maar ik wil dat hij een nieuwe map aanmaakt in het uploadpath

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<html>
    <head>
    </head>
    <body>
        <form action="" name="form1.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
            UPLOAD:
            <input type="file" name="uploaded" id="uploaded"/><br/>
            <input type="text" name="map" id="map"/><br/>
            <input type="submit" name="submit" id="submit"/>
        </form>
    </body>
</html>
<?php
    $map
= $_POST['map'];
    $target = "upload/".mkdir($map, 0777)."/"; //hier doe ik iets fout met mkdir
    $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
    $ok=1;
    
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        if ($uploaded_size > 350000)
        {

            echo "Your file is too large.<br>"; $ok=0;
        }

        if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
        {

            echo "The file ". basename( $_FILES['uploadedfile']['name']). " has been uploaded";
        }

        else
        {
            echo "Sorry, there was a problem uploading your file.";
        }
    }

?>


alvast bedankt (:
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 13:38:41
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 11:50:24
Quote Anchor link
$target = "upload/".mkdir($map, 0777)."/";

Hier staat dus in feite:
$target = "upload/".true."/";
of
$target = "upload/".false."/";

Beetje onzinnig lijkt mij.

Verder een map aanmaken met de ongecontroleerde gegevens uit een formulier is natuurlijk alles behalve veilig.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 11:53:15
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 11:50:24:
Verder een map aanmaken met de ongecontroleerde gegevens uit een formulier is natuurlijk alles behalve veilig.


weet ik maar ik wilde eerst mijn upload werkend krijgen.

Weet je misschien hoe ik het wel voor elkaar krijg om een map aan te maken met de naam die ik in het invoerveld invoer en daar dan het bestand in te uploaden?

Bedankt voor je reactie
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 11:56:46
Quote Anchor link
Met mkdir(), maar niet zoals jij het doet. Lees de omschrijving op php.net.
 
Koen -

Koen -

28/09/2010 12:25:51
Quote Anchor link
Lijkt me inderdaad slim om eerst de omschrijving te lezen voordat je dit post.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 12:28:17
Quote Anchor link
heb ik gedaan en ik dacht dat hij op deze manier zou moeten werken ...

Toevoeging op 28/09/2010 13:00:53:

OPLOSSING:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<html>
    <head>
    </head>
    <body>
        <form action="" name="form1.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
            UPLOAD:
            <input type="file" name="uploaded" id="uploaded"/><br/>
            <input type="text" name="map" id="map"/><br/>
            <input type="submit" name="submit" id="submit"/>
        </form>
    </body>
</html>
<?php
    
    $map
= $_POST['map'];
    $path = "upload/$map";
    
    @
mkdir("$path", 0777);
    
    $target = "$path/";
    $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
    $ok=1;
    
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        if ($uploaded_size > 350000)
        {

            echo "Your file is too large.<br>"; $ok=0;
        }

        if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
        {

            echo "The file ". basename( $_FILES['uploadedfile']['name']). " has been uploaded";
        }

        else
        {
            echo "Sorry, there was a problem uploading your file.";
        }
    }

?>

misschien dat iemand er nog iets aan heeft.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 13:13:57
Quote Anchor link
Tim Fendt op 28/09/2010 12:28:17:


OPLOSSING:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
..............

misschien dat iemand er nog iets aan heeft.


Even een paar puntjes:

Html is niet valid.
Geen enkele contrôle op $_POST['map'].
$Vars tussen quotes.
Error onderdrukking door gebruik van @.
Als de file groter is dan 350000 wordt die toch geaccepteerd.

Tevens geeft dit script 2 Notices:

Notice: Undefined index: map in ....
Notice: Undefined index: uploaded ....
Gewijzigd op 28/09/2010 13:18:49 door - SanThe -
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 14:12:47
Quote Anchor link
Ik heb het script aangepast op verzoek van SanThe nvt

Hopelijk is het nu goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
        "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>Upload script</title>
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
    </head>
    <body>
        <form action=""  method="post" enctype="multipart/form-data">
        <p>
            <input type="file" name="uploaded" id="uploaded" /><br />
            <input type="text" name="map" id="map" /><br />
            <input type="submit" name="submit" id="submit" />
        </p>
        </form>
    </body>
</html>
<?php
    $map
= $_POST['map'];
    $path = "upload/".$map."";
    $ok = 1;
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        if ($uploaded_size > 350000) //als het bestand groter is dan 350kb
        {
            echo "Het bestand is te groot.";
            $ok=0;
        }

        if ($ok==0)
        {

            Echo "Uploaden mislukt.";
        }

        else
        {
            if(!file_exists($path))
            {

                mkdir($path, 0777);
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

            else
            {
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

            
            if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
            {

                echo "Het bestand is succesvol toegevoegd";
            }

            else
            {
                echo "Uploaden mislukt.";
            }
        }
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 14:30:43
Quote Anchor link
Dit is al een heel stuk beter en netter.

Maar toch nog steeds Notice: Undefined index: map in .... regel 19

Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
        if ($uploaded_size > 350000) //als het bestand groter is dan 350kb
        {
            echo "Het bestand is te groot.";
            $ok=0;
        }

        if ($ok==0)
        {

            Echo "Uploaden mislukt.";
        }

        else
        {
?>

Kan ook zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
        if ($uploaded_size > 350000) //als het bestand groter is dan 350kb
        {
            echo "Het bestand is te groot.";
            Echo "Uploaden mislukt.";
        }

        else
        {
?>



En dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
            if(!file_exists($path))
            {

                mkdir($path, 0777);
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

            else
            {
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

?>

Kan ook zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
            if(!file_exists($path))
            {

                mkdir($path, 0777);
            }

            $target = $path."/";
            $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
?>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

28/09/2010 17:45:01
Quote Anchor link
je kan de 2 regels van $path ook nog weer verkorten door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        $target
= $path . "/" . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.