Mobiel Dedecteren -> Maar hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

 - Diov  -

- Diov -

01/07/2012 12:53:49
Quote Anchor link
Hallo,

ik weet dat je de browser kan ophalen met HTTP_USER_AGENT vanuit de SERVER.
Maar daar ben ik niet veel mee.

Ik moet kunnen weten of het een mobiel is.

Zoja, ---> Doorsturen naar de mobiel site.
Zoniet --> Op de gewone.

Hopelijk heeft er hier iemand ervaring mee?
Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 01:37:18
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

01/07/2012 12:56:28
Quote Anchor link
Kijk eens naar dit script: Linkje
 
Wouter J

Wouter J

01/07/2012 12:58:52
Quote Anchor link
Offtopic:
Ik raad je aan geen aparte mobiele website te maken, maar je website doormiddel van media queries in CSS aan te passen aan mobiele schermen.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

01/07/2012 13:00:21
Quote Anchor link
Kijk anders een hier:

Detect mobile browsers.mobi
Lightweight device detection
php class for detecting mobile devices

Denk dat deze links je goed verder kunnen helpen met wat je zoekt..
Greets.
 
 - Diov  -

- Diov -

01/07/2012 13:00:37
Quote Anchor link
Ik zag die site daarnet ook.
Heb nu de code maar heb ik daar echt zoveel code voor nodig om alleen maar te weten of het een mobiel is?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

01/07/2012 13:02:52
Quote Anchor link
Hier heb je een generator
 
 - Diov  -

- Diov -

01/07/2012 13:11:49
Quote Anchor link
@Wouter, dat kan wel, had er nog niet echt van gehoord.
Maar is het niet makkelijker om voorbeeld volgende te doen:

Gewone site: domein.com
Mobiele site: m.domein.com

Op de mobiele site plaatsen we ook ergens een link: Gebruik de gewone site ofzo?

@ Marco, bedankt voor de links.
@ Nick, bedankt voor die generator. Heb er daarnet even naar gekeken en het ziet er goed uit.

@ Wouter, heb je toevallig een goede site die wat meer uitleg geeft over media queries?
Dem
Gewijzigd op 01/07/2012 13:13:58 door - Diov -
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

01/07/2012 13:15:24
Quote Anchor link
Hier wat info over media queries
 
Wouter J

Wouter J

01/07/2012 13:16:53
 
 - Diov  -

- Diov -

01/07/2012 13:42:38
Quote Anchor link
Bedankt voor die media queries.
Ik snap hoe het werkt, zal even kijken naar hoe groot een iphone is, een ipad, ... zal even zoeken worden voordat ik de meeste waardes weet.
 
Wouter J

Wouter J

01/07/2012 13:46:26
Quote Anchor link
Ho!!, dat moet je dus niet doen.

Je moet je scherm verkleinen en dan wanneer het niet meer goed eruit ziet een nieuwe media query starten, zoals mijn 1 na laatste link zegt.

Kijk bijv. eens naar mijn beta design: http://staging.wouterj.nl/ Wanneer er iets verkeerd dreigt te gaan maak ik een query aan en plaats het op een goede plek, of haal het weg.
Vergelijk het maar met mijn huidige design ( http://wouterj.nl/ ) daar zie je dat het helemaal verkeerd gaat!
Gewijzigd op 01/07/2012 13:48:16 door Wouter J
 
 - Diov  -

- Diov -

01/07/2012 14:08:00
Quote Anchor link
Oh zo doe je het.
Ik ging het helemaal anders aanpakken. Bedankt

Heb de links even bekeken, maar hoe bepaal je nu hoe groot het scherm is? Als je het verkleint hebt?

Zijn er daar tools voor?
 
Wouter J

Wouter J

01/07/2012 14:32:08
Quote Anchor link
Daar zijn plugins voor in de browser, even een beetje zoeken levert vaak nuttige plugin/add-ons op.

En je kan ook met JavaScript kijken hoe groot het scherm is. Een tool die dat bijv. doet is screenfly. Je ziet daar linksboven een balkje met je schermgrootte. Als je klaar bent kun je met diezelfde tool ook makkelijk kijken hoe het er op verschillende apparaten eruit ziet.
 
 - Diov  -

- Diov -

01/07/2012 19:11:35
Quote Anchor link
Ik heb via firefox (develeper tool) een tooltje erbij gevonden waarbij ik exact de grootte krijg, en ook kan ingeven.

Maar kijk, ik heb een fixed bar die altijd op de top blijft. Is het dan eigenlijk ook mogelijk om die weg te laten? (De tekst)?

Zal ik hiervoor jQuery voor nodig hebben? Of andere dingen?
Alvast bedankt
 
Wouter J

Wouter J

01/07/2012 19:16:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
@media screen and (...) {
    #fixedBar {
        display: none;
    }
}
 
Jens erd

Jens erd

01/07/2012 20:00:01
Quote Anchor link
Wouter J op 01/07/2012 12:58:52:
Offtopic:
Ik raad je aan geen aparte mobiele website te maken, maar je website doormiddel van media queries in CSS aan te passen aan mobiele schermen.


Lijkt me behoorlijk omslachtig, een complete website serveren om vervolgens de helft van de content weg te filteren omdat je het toch niet gebruikt. Behalve dat het je telefoon rekenkracht kost (en dat is niet altijd evenveel aanwezig, niet iedereen heeft een quadcore op zak) kost het je ook behoorlijk meer dataverkeer. Tenzij je goede argumenten kunt aandragen om @media te gebruiken lijkt het mij bijzonder onnodig.
 
 - Diov  -

- Diov -

01/07/2012 20:34:35
Quote Anchor link
Tja Jens, daar heb je een punt.
Ik ga wel werken met Wouter zijn methode maar misschien kan ik ook een aparte maken voor de oude gsm's.

Voor iPhone en iPad zal ik ook met wouter z'n methode moeten werken denk ik.
En misschien ook met jQuery (sliden enz).

Ben al wat rijker aan informatie door dit topic en het heeft me goed geholpen.
Dem
 
Wouter J

Wouter J

01/07/2012 21:30:34
Quote Anchor link
Jens, het is gebruikersvriendelijk, je hoeft niet 2 urls te onthouden en niks zeggende urls als m.domein.nl in te typen. Media queries gaat niet om het weglaten, maar om het juist weergeven. Dingen moeten wat kleiner worden, fluid worden, enz. 90% van het moderne mobiel web is tegenwoordig wel zo snel dat het de pagina's aan moet kunnen.
En als de helft van de content van je website onnuttig is is je website behoorlijk slecht. Dan heb je toch echt geen goed lay-out gemaakt, maar dat is een ander onderwerp.
 
Reshad F

Reshad F

02/07/2012 10:03:38
Quote Anchor link
@wouterJ waarom m.domein.nl typen? je kan iemand automatisch doorverwijzen naar de mobiele website door op te vangen waarmee iemand je website bezoekt.

verder ben ik het met je eens over het gebruik van media queries. de technologie van tegenwoordig in de telefoontjes is wel ver genoeg gevorderd om dit aan te kunnen en tevens ben je qua content minder tijd kwijt aan het aanpassen van je website.
 
 - Diov  -

- Diov -

02/07/2012 12:51:36
Quote Anchor link
Ik wil wel die mediaqueries toepassen maar ik vraag me af of je ook tekst kan verwijderen en vervangen door icoontjes.

Maar ik ga eventjes zoeken, wat ervaring opdoen zodat ik dit zelf kan.
Alvast bedankt.

Ik ga Wouter z'n manier toepassen, en ik heb nog een oude gsm thuis liggen met wifi, dan kan ik daar wat mee experimenteren.

Voor de iPhone en iPad ga ik met de http://jquerymobile.com/ werken.
Dem
 
Wouter J

Wouter J

02/07/2012 13:28:32
Quote Anchor link
Waarom niet voor iPhone en iPad ook media queries gebruiken? Daar wordt een website echt beter van, het is veel mooier en leuker om op elk apparaat dezelfde look te hebben dan dat je het anders gaat doen.
En juist voor iPhone en iPad kun je aan de slag met media queries, door die 2 is het namelijk bedacht...

En je kan gewoon alles met CSS. Iets verwijderen: display: none; Icoontjes kun je in de background plaatsen, enz.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.