mod rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »
RT

RT

06/12/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Goeie avond.

Zucht, ik heb van alles geprobeert maar ik kom er niet uit. Ik heb dit stukje code om pagina's te rewriten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$3.$4
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?page=$2
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/$ index.php?page=$2


Als ik nu naar bijv http://localhost/Home ga of http://localhost/Home/ dan werkt het goed. Vul ik ipv Home bijvoorbeeld About in, dan doet hij het ook, maar dan plakt hij achter het adres nog iets: http://localhost/About, als ik dit adres laad in de browser wordt het automatisch: http://localhost/About/?page=about

Waarschijnlijk is de volgorde van mijn regels verkeerd of iets dergelijks. Ik zie het iig niet.

Bvd, RT.
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 18:39:27
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/12/2007 19:54:00
Quote Anchor link
Gebruik de flag [L] achter de verschillende rules als je wilt dat andere rules niet meer uitgevoerd worden nadat de voorgaande uitgevoerd is.
 
RT

RT

06/12/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Bedankt, maar dit wil niet helpen. Het probleem zit ergens anders. Mijn code is nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
RewriteEngine On

RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/main.css$ main.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/menu.css$ menu.css
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$3.$4
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/images/([a-zA-Z]+)/([a-zA-Z0-9_-]+).([a-zA-Z]+)$ images/$2.$3
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)/$ index.php?page=$2 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z0-9_-]+)/([a-zA-Z0-9_-]+)$ index.php?page=$2 [L]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/12/2007 20:18:00
Quote Anchor link
Ik vraag me af of dit wel door je .htaccess komt. Je heb er nergens een redirect ([R] flag) in staan, dus eigenlijk zou de url niet mogen veranderen.

Gebeurt dit niet toevallig in een van je php scripts?
 
Joep

Joep

06/12/2007 20:21:00
Quote Anchor link
Zie ook niet direct een fout, wel zie ik 10 regels htaccess waar het er 3 kunnen zijn...
 
RT

RT

06/12/2007 20:30:00
Quote Anchor link
Er staan 100% zeker geen redirects in een van mijn php pagina's. Overigens denk ik wel dat het door de htacces komt, want als ik in deze regel:
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]

Het plusje weghaal, dan doet hij het wel. Maar dan nog, als ik dan deze pagina laad:
http://localhost/About dan komt er automatisch een / achter. Dit vind ik wel erg raar.

Edit:

Ik weet dat dit stukje van 10 regels korter kan, maar daar is mijn kennis van htaccess veel te laag voor. Sterker nog, ik vind het heel knap dat ik deze 10 regels heb verzonnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Joep

Joep

06/12/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Goed je hebt inderdaad gelijk..
Dat er automatisch een / achter komt is toch geen ramp? of vind je dat niks ? :P

Kleine tip:
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)/$ index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([a-zA-Z]+)$ index.php?page=$1 [L]

=

RewriteRule ^([a-zA-Z])/?$ index.php?page=$1 [L]

Het vraagteken maakt het teken ervoor optioneel, daardoor hoef je er geen 2 regels voor te typen.

Op het moment doe je alles met Reqriterule, das een heel mooi begin, maar denk er ook aan dat RewriteCond bestaat. Die is hier erg handig, omdat alles bijna naar index.php?... gaat behlave de css zo te zien
 
RT

RT

06/12/2007 21:57:00
Quote Anchor link
Handige info!

Ik vind het zeker niet erg dat er een / achter komt, maar ik zou wel graag de oorzaak hiervan willen weten. Ook is het zo dat nu http://localhost/Home niet meer werkt. Waarschijnlijk willen jullie mijn php zien die de pagina requests verwerkt, hier is hij dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
//handling page requests
include("database.php");
connect("**");

if(isset($_GET['page'])) {
    if(!empty($_GET['page'])) {
        $query = "SELECT * FROM pages WHERE title = '" . mysql_real_escape_string(ucfirst(strtolower($_GET['page']))). "'";
        $res = mysql_query($query);
        if($res) {
            if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                $data = mysql_fetch_assoc($res);
                if(file_exists($data['file'])) {
                    $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '" . $data['id']. "'";
                    $res = mysql_query($query);
                    if($res) {
                        if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                            echo '<div id="subpages">';
                            echo '<h1>Categorieën</h1>';
                            while($subdata = mysql_fetch_assoc($res)) {
                                echo '<p>';
                                echo '<a href="/dev/' .$data['title'] . '/' . $subdata['title']. '/">' . $subdata['title']. '</a>';
                                echo '</p>';
                                }

                            echo '</div>';
                            include($data['file']);
                            echo '<div id="clearfooter">';
                        }
                    }
                }
else {
                    include("404.php");
                }
            }
else {
                $query = "SELECT * FROM subpages WHERE title = '" . mysql_real_escape_string(ucfirst(strtolower($_GET['page']))). "'";
                $res = mysql_query($query);
                if($res) {
                    if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                        $data = mysql_fetch_assoc($res);
                        if(file_exists($data['file'])) {
                            include($data['file']);
                        }
else {
                            include("404.php");
                        }
                    }
else {
                        include("404.php");
                    }
                }
            }
        }
else {
            echo mysql_error();
            echo "<p>Er is een probleem opgetreden tijdens het opvragen van de pagina. Probeer het later nog eens, onze excuses voor het ongemak.</p>";
        }
    }
else {
        $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '1'";
        $res = mysql_query($query);
            if($res) {
                if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
                    echo '<div id="subpages">';
                    echo '<h1>Categorieën</h1>';
                    while($subdata = mysql_fetch_assoc($res)) {
                        echo '<p>';
                        echo '<a href="/dev/home/' . $data['title']. '/">' . $data['title']. '</a>';
                        echo '</p>';
                    }

                    echo '</div>';
                    include("home.php");
                }
            }
    }
}
else {
    $query = "SELECT * FROM subpages WHERE parent_id = '1'";
    $res = mysql_query($query);
    if($res) {
        if(mysql_num_rows($res) >= 1) {
            echo '<div id="subpages">';
            echo '<h1>Categorieën</h1>';
            echo '<p>';
            while($data = mysql_fetch_assoc($res)) {
                echo '<p>';
                echo '<a href="/dev/home/' . $data['title']. '/">' . $data['title']. '</a>';
                echo '</p>';
            }

            echo '</p>';
            echo '</div>';
            include("home.php");
        }
    }
}


?>


Database (innodb):
tabel pages
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`title` varchar(50) NOT NULL,
`file` varchar(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)

tabel subpages
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`parent_id` int(11) NOT NULL,
`title` varchar(50) NOT NULL,
`file` varchar(50) NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `parent_id` (`parent_id`)

Oja, het systeem is niet af, dus het subpage systeem kan nu nog niet werken. Maar dit heeft geen effect op het probleem.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RT
 
Joep

Joep

06/12/2007 22:06:00
Quote Anchor link
als je goed wilt debuggen kun je ook alles achter een [R] typen, zo kun je zien waar hij naar toe gaat en een beetje meer idee krijgen wat er fout gaat
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.