Mod_Rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »
Sam Koster

Sam Koster

09/08/2008 05:33:00
Quote Anchor link
Heej,

Ik wilde wel in mijn oude topic iets zetten, maar helaas is die 'spoorloos' verdwenen:S.. raar.

iig, hieronder het probleem:

Ik ben dus nog steeds met de mod_rewrite bezig en kom daarin nu gelukkig een stukje verder. Ik kom nu alleen met mijn catagorieën in de knoop. Wat is het probleem.

Een catagorie bevat een stuk of wat artikelen. Iedere pagina bevat er maximaal 10, zijn het er meer, dan word er een pagina aan toegevoegd, dus pagina 1, pagina 2, etc, etc,...

Via de mod_rewrite krijg ik het voor elkaar de catagornaam.htm te maken, dus domein.nl/catnaam.htm maar als ik dan de pagina naar p2 wil krijgen, (?x=2), krijg ik nog steeds dezelfde pagina terug.

mijn htacces:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On

RewriteRule ^verhalen/(.*).html$ index.php?site=verhaal&id=$1
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1


De php code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
//PAGE
function categorystrani($x, $query, $num, $cat)
{
$koliko=mysql_num_rows($query);
$strani=round($koliko/$num+0.5);

$y=$x+2;
$w=$x;
$x=$x+1;

    echo "<br>Pagina: ";
    if($strani=='1')
    {
    echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a>";
    }
    elseif ($strani=='2')
    {
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=2'>2</a>";
    }
    elseif ($strani=='3')
    {
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=2'>2</a> ";
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=3'>3</a>";
    }
    elseif($y>=$strani)
    {
    $y=$strani;
    $w=$strani-2;
    $x=$strani-1;
    echo "
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$w'>$w</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$x'>$x</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$y'>$y</a>";
    }
    elseif ($w<=1)
    {    
    echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=2'>2</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=3'>3</a> ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$strani'>$strani</a>";
    }
    else
    {
    echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$w'>$w</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$x'>$x</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$y'>$y</a>  ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$strani'>$strani</a>";
    }
}

function strani($x, $query, $num)
{
$koliko=mysql_num_rows($query);
$strani=round($koliko/$num+0.5);

$y=$x+2;
$w=$x;
$x=$x+1;

    echo "<br>Pagina: ";
    if($strani=='1')
    {
    echo "<a href='?x=1'>1</a>";
    }
    elseif ($strani=='2')
    {
        echo "<a href='?x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?x=2'>2</a>";
    }
    elseif ($strani=='3')
    {
        echo "<a href='?x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?x=2'>2</a> ";
        echo "<a href='?x=3'>3</a>";
    }
    elseif($y>=$strani)
    {
    $y=$strani;
    $w=$strani-2;
    $x=$strani-1;
    echo "
    <a href='?x=1'>1</a> ...
    <a href='?x=$w'>$w</a>
    <a href='?x=$x'>$x</a>
    <a href='?x=$y'>$y</a>";
    }
    elseif ($w<=1)
    {    
    echo "<a href='?x=1'>1</a>
    <a href='?x=2'>2</a>
    <a href='?x=3'>3</a> ...
    <a href='?x=$strani'>$strani</a>";
    }
    else
    {
    echo "<a href='?x=1'>1</a> ...
    <a href='?x=$w'>$w</a>
    <a href='?x=$x'>$x</a>
    <a href='?x=$y'>$y</a>  ...
    <a href='?x=$strani'>$strani</a>";
    }
}


Hoe kan ik dit nu het beste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 15:08:37
 
Harm

Harm

09/08/2008 09:18:00
Quote Anchor link
Ask Google almighty
 
Sam Koster

Sam Koster

09/08/2008 15:57:00
Quote Anchor link
heb ik destijds al gedaan, en toen kwam ik hier
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

09/08/2008 16:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On

RewriteRule ^verhalen/(.*).html$ index.php?site=verhaal&id=$1 [L]
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1


de [L] zorgt ervoor dat ie niet meer verder zoekt, anders gaat ie een regel verder, ondanks dat ie t kan vinden.

edit: en als je op je naam klikt linksboven onder het phphulp-logo, staan onderaan je topics
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Sam Koster

Sam Koster

09/08/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Dank je voor de reactie, heb het er gelijk even ingezet. Paginatie probleem is trouwens al opgelost, kennis van mij kwam ermee. Hier is de oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*).htm$ index.php?site=$1
RewriteRule ^verhalen/(.*).html$ index.php?site=verhaal&id=$1 [L]
RewriteRule ^(.*)-(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1&x=$2
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1


Het doel van dit .htaccess bestandje is trouwens een zelfgeschreven verhalen script, lijkt alleen een beetje teveek op een blog ^^
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.