move_uploaded_file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:31:08
Quote Anchor link
Waarom werkt het volgende niet.

$target_dir = "zoeken/uploads/";
$file = "test.txt"
move_uploaded_file($file, $target_dir);


Ik wil gewoon een file oploaden zonder een keuze te moeten maken.
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 11:47:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2022 17:32:14
Quote Anchor link
Omdat het meer oorzaken kan hebben.
Bouw dus foutafhandeling in:

https://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:34:39
Quote Anchor link
Wellicht omdat er een ; ontbreekt aan het eind van de regel?

$file = "test.txt"
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:35:41
Quote Anchor link
neen dat is hier vergeten ..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:38:43
Quote Anchor link
Heb je al eens geprobeerd met het volledige path? (hieronder heb ik even iets fictiefs ingvuld)

$target_dir = "/home/var/www/http/bla/bla/zoeken/uploads/";
$file = "/home/var/www/http/bla/bla/test.txt";
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:39:25
Quote Anchor link
Ik krijg in de php geen foutmelding maar toch word de file niet geupload.
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:40:11
Quote Anchor link
misschien omdat $target_dir al bestaat en een directory is?

Misschien een bestandsnaam toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$target_dir
= "zoeken/uploads/";
$file = "test.txt"
move_uploaded_file('/tmp....', $target_dir . $file);
?>


En je geuploade bestand heeft een tijdelijk naam, en staat vaak in /tmp.
Die betreffende naam staat in je $_FILES-array.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:41:19
Quote Anchor link
Ik ben bezig op localhost in /zoeken

Toevoeging op 17/02/2022 17:45:54:

ivo

Uw voorstel werkt ook niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:46:40
Quote Anchor link
"This function checks to ensure that the file designated by from is a valid upload file (meaning that it was uploaded via PHP's HTTP POST upload mechanism). If the file is valid, it will be moved to the filename given by to."

Je moet de file dus wel uploaden.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

17/02/2022 17:50:31
Quote Anchor link
Laten we het eens anders zeggen.
Je kent de filename
Je kent de directory waarde upload moet komen.
Hoe moet het dan gaan in de praktijk want dit werkt niet
move_uploaded_file($file, $target_dir);
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:52:20
Quote Anchor link
move_uploaded_file('/tmp/denaamdiejijkent', '/een/directory/met/filename.xyz');

En de naam die jij kent moet je dus uit je $_FILES array vissen, aangezien die altijd uniek is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/02/2022 17:52:52
Quote Anchor link
Zie hier hoe de functie werkt: https://www.php.net/manual/en/function.move-uploaded-file.php

Het gaat om een file die je upload via een formulier. Als je niks upload via een formulier gaat het niet werken.
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 17:53:36
Quote Anchor link
en het is ook van belang dat je <form> tag juist is. Met name het enctype.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/02/2022 20:33:36
Quote Anchor link
Berta Pappens op 17/02/2022 17:31:08:
Ik wil gewoon een file oploaden (sic) zonder een keuze te moeten maken.

Kan je daar wat meer over vertellen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/02/2022 20:38:38
Quote Anchor link
Aangezien het bestand al op de server staat kan je RENAME gebruiken voor het gewenste resultaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
rename(string $from, string $to, ?resource $context = null): bool


https://www.php.net/manual/en/function.rename.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2022 20:40:07
Quote Anchor link
Berta Pappens op 17/02/2022 17:39:25:
Ik krijg in de php geen foutmelding maar toch word de file niet geupload.


Wat zegt: $_FILES['JOUW_NAAM_VAN HET ELEMENT']['error'] ?
 
Ivo P

Ivo P

17/02/2022 20:40:12
Quote Anchor link
Waarbij je dan de extra (veiligheids)functies van move_uploaded_file() overboord zet: je mist dan de controle of het wel om een geupload bestand gaat.

Toevoeging op 17/02/2022 21:13:02:

Ik had nog een tutorial liggen (wel behoorlijk oud) mbt het uploaden.

Die heb ik nu hier op phphulp geplaatst:
https://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/uploaden/848/uploaden/2382/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.