MP3 bestanden samenvoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Jolly Janssen

Jolly Janssen

08/11/2023 21:38:37
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb online een stukje code gevonden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
file_put_contents('combined.mp3',
    file_get_contents('file1.mp3') .
    file_get_contents('file2.mp3'));


Dit werkt, echter de bestandsnamen die ik wil gebruiken staan bij mij in een database.

Nu heb ik iets in elkaar gezet waar ik al van weet dat het niet gaat werken, maar wat is de oplossing?

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?PHP

    include("connect.php");

    file_put_contents('test.mp3',

    $query13 = "select * from nieuwsbulletin_items WHERE nieuwsbulletin = '1'";                                            
        if ($result13 = mysqli_query($con, $query13)) {                                                
            while ($row13 = $result13->fetch_assoc()) {


    
        file_get_contents(''.$row13["bestand"].'') .

    
    
        }
    
    }

    
    file_get_contents('6 Slot.mp3')
    
    );

    
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:05:32
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2023 21:52:03
Quote Anchor link
Ik heb nooit geweten dat je MP3's met file_put_contents() kon combineren. Ik dacht dat je te maken zou hebben met indexen, en checksums. :-)

Maar als de bestandsnamen in de database staan, dan kan je die toch in een variabele plaatsen?
Daarnaast is een while() loop niet nodig als je één record krijgt. En verder ga je ooit eens de mist in met je genummerde variabelen.

Het achterelkaar plakken van een MP3 heeft wel een nadeel. Het tijdspoor klopt dan niet.
Dus een nette manier is het niet. De beste oplossing is met ffmpeg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ffmpeg -i "bestand1.mp3" -i "bestand2.mp3" -i "bestand3.mp3" -filter_complex "concat=n=3:v=0:a=1" -y "uitvoer.mp3"

Dit commando heb ik uit ChatGPT, dus het is even proberen.
Gewijzigd op 08/11/2023 22:13:23 door - Ariën -
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 09:09:34
Quote Anchor link
Hallo Arien,

Het stukje code dat ik gebruikte werkte gewoon goed.
De while is nodig omdat er meer resultaten zijn.

Met het stukje code van jou blijft mijn vraag dus het zelfde. Hoe krijg ik die resultaten op die plek.
Soms zijn het 6 bestanden, soms zijn het 4 bestanden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 09:10:40
Quote Anchor link
Waarom zou je geen ffmpeg gebruiken? Dan weet je dat je 100% goed zit. Met file_put_contents() zit je bij wijze van spreken als een holbewoner mp3's aan elkaar te knopen. Indexen kloppen niet meer, en de kans op corruptie is aanwezig.
Gewijzigd op 09/11/2023 09:14:23 door - Ariën -
 
E vH

E vH

09/11/2023 09:28:16
Quote Anchor link
Quote:
Nu heb ik iets in elkaar gezet waar ik al van weet dat het niet gaat werken, maar wat is de oplossing?


Maar wat is de vraagstelling?

Als ik even snel naar je eerste voorbeeld kijk en die vergelijk met je scriptje.. dan zou ik denken dat de werking hetzelfde zou zijn...

Het enige wat ik kan bedenken is dat de volgorde misschien niet klopt.. dan zou je wellicht je query moeten aanpassen?

Zoals ik al zei; wat is de vraagstelling. Wat gaat er goed/fout?
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 09:29:45
Quote Anchor link
Beste,

De vraag blijft het zelfde;
Hoe krijg ik in de While het ffmpeg of file_get_contents
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 09:38:43
Quote Anchor link
Kijk eens naar de assignment operator van PHP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$text
= "Hallo ";
$text .= "daar!";

echo $text;
?>


Dus eerst moet je de bestandsnamen ophalen, en dus je $text uitbreiden, en die variabele verwerk je in je opdracht.

Dus bij ffmpeg moet je dus steeds dit uit je while() krijgen. Zoiets dus in het kort:

-i "$row['file']"
En dan de rest van het commando erachteraan, en die met system() uitvoeren. Let erop dat je ffmpeg wel geïnstalleerd hebt.
Gewijzigd op 09/11/2023 09:43:23 door - Ariën -
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 09:44:42
Quote Anchor link
Beste,

Wij gebruiken gewoon hosting online, dus ik weet niet of daar ffmpeg op staat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 09:47:18
Quote Anchor link
Soms wel, soms niet.
Probeer het eens met system() of shell_exec(), en dan weet je het.
Gewijzigd op 09/11/2023 09:49:33 door - Ariën -
 
E vH

E vH

09/11/2023 09:52:41
Quote Anchor link
En als je nou zoiets probeert:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5

// handmatige test
$var  = file_put_contents('combined.mp3');
$var .= file_get_contents('file1.mp3');
$var .= file_get_contents('file2.mp3');


Krijg je dan het gewenste resultaat?

Dan zou je het ook zo kunnen opzetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$var  = file_put_contents('combined.mp3');
// query
// start lus
$var .= file_get_contents($row['bestand']);
//einde lus
Gewijzigd op 09/11/2023 09:53:00 door E vH
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 10:15:12
Quote Anchor link
En die file_get_contents($row['bestand']) kan je dus ook vervangen door -i "$row['file']" als je het betrouwbare ffmpeg wilt gebruiken.
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 10:21:25
Quote Anchor link
E vH als ik die van jou doe uitvoeren krijg ik 500 Foutmelding

en voer ik

shell_exec("ffmpeg -i '1 'Welkom.mp3' -i 2 Bericht 1.mp3' -filter_complex 'concat=n=3:v=0:a=1' -y 'uitvoer.mp3'");

uit dan krijg ik een witte pagina en geen mp3 file
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 10:32:49
Quote Anchor link
Ja, dat kan. Je voert een commando uit, en die heeft geen interactie met PHP.
Mogelijk is je mp3-file al gecreëerd in uitvoer.mp3?

Misschien is het handiger om output te tonen. Dan weet je in ieder geval wat er gebeurt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$output
= shell_exec("ffmpeg -i '1 'Welkom.mp3' -i 2 Bericht 1.mp3' -filter_complex 'concat=n=3:v=0:a=1' -y 'uitvoer.mp3'");
echo "Uitvoer:" .$output;
?>

Lees ook even wat shell_exec doet. Elke functie die je gegeven wordt is handig om even na te lezen.

Verder klopt E vh zijn code niet, daarmee probeer je een file_put_contents() aan een file_get_contents() te rijgen.
Gewijzigd op 09/11/2023 11:07:09 door - Ariën -
 
E vH

E vH

09/11/2023 10:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

include("connect.php");

$query13 = "select * from nieuwsbulletin_items WHERE nieuwsbulletin = '1'";                                            
$var = '';
if ($result13 = mysqli_query($con, $query13)) {                                                
    while ($row13 = $result13->fetch_assoc()) {
        $var .= file_get_contents($row13["bestand"]);
    }
}

    $var .= file_get_contents('6 Slot.mp3');
    file_put_contents('test.mp3', $var);
    
?>


probeer bovenstaande even.

Zojuist getest met deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$var = file_get_contents('sample-3s.mp3');
$var .= file_get_contents('sample-6s.mp3');
$var .= file_get_contents('sample-9s.mp3');

file_put_contents('test.mp3', $var);


werkte prima
Gewijzigd op 09/11/2023 10:38:11 door E vH
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 10:52:09
Quote Anchor link
Neemt niet weg dat MP3's samenvoegen op deze manier geen goede oplossing is.
Ik durf niet te zeggen wat er gebeurt als je audio met meerdere bitrates gaat samenvoegen, en of alle players er wel goed mee om gaan. De tijdlijn is al sowieso brak met enkel de tijd van het eerste bestand.
 
Jolly Janssen

Jolly Janssen

09/11/2023 10:53:18
Quote Anchor link
E vH die van jou werkt nu goed.

- Ariën - bij output krijg ik niets te dien.
 
E vH

E vH

09/11/2023 10:53:58
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/11/2023 10:52:09:
Neemt niet weg dat MP3's samenvoegen op deze manier geen goede oplossing is.
Ik durf niet te zeggen wat er gebeurt als je audio met meerdere bitrates gaat samenvoegen, en of alle players er wel goed mee om gaan. De tijdlijn is al sowieso brak met enkel de tijd van het eerste bestand.


Zover heb ik niet getest ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/11/2023 10:54:11
Quote Anchor link
Jolly Janssen op 09/11/2023 10:53:18:
E vH die van jou werkt nu goed.

- Ariën - bij output krijg ik niets te dien.


Probeer het eens met iets simpels, zoals whoami als commando.
Zet ook je fout-afhandeling in PHP even op maximaal.

Edit: puntkomma miste i.p.v. een dubbele punt in mijn vingervlugheid.
Heb mijn bericht ge-edit.

Toevoeging op 09/11/2023 11:44:26:

Goed nieuws: Ik heb net succesvol met FFMPEG op mijn computer (WSL;Windows Subsystem for Linux) drie mp3's achter elkaar geplakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ffmpeg -i "1.mp3" -i "2.mp3" -i "3.mp3" -filter_complex "concat=n=3:v=0:a=1" -y "uitvoer.mp3"


Het tijdspoor is hiermee ook prima.
Gewijzigd op 09/11/2023 11:45:24 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

10/11/2023 12:24:30
Quote Anchor link
Het is sowieso geen slim idee om audiobestanden aan elkaar te plakken in PHP en verwachten dat het blijft werken. Interessant genoeg bestaat MP3 uit frames waarmee het gesynchroniseerd kan worden. Maar er zijn ook frames met metadata. Het zou dus (korte) glitches kunnen geven in het geluid. Helemaal precies weten doe ik het niet omdat ik geen zin heb geld te betalen voor de officiële MP3 standaard, als je ook met Ogg Vorbis kunt werken.
Het is dan slimmer om Ariëns voorbeeld te gebruiken, daar wordt wel met allerlei frames rekening gehouden.

En het is een nogal domme techniek om met file_get_contents() eerst complete MP3-bestanden (in theorie GB's groot) helemaal in het RAM van je webserver te laden, om ze daarna alleen maar na elkaar naar de browser te sturen. Gebruik dan meteen readfile().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/11/2023 12:34:28
Quote Anchor link
Het is dan te hopen dat de hostingserver ffmpeg geïnstalleerd heeft.
Zo niet, kan je altijd een (managed) VPS nemen, of kijken of je een conversiedienst kan vinden met een API.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.