Multi-language ondersteuning

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »
HaasOnline XX

HaasOnline XX

27/06/2007 22:33:00
Quote Anchor link
Beste mede-PHP proggers,

Ik ben bezig mijn internetsite opnieuw op te zetten en ik wil dat de interface meerdere talen gaat ondersteunen. Ik had bedacht dat afhankelijk van de taal instelling een include geladen wordt met taal strings. Het ziet er zo uit ongeveer:

-Taalbestand-
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$GENERAL_YES
= 1000;

function
GetString( $item ) {
   if ($item==1000) { return "Yes"; }
}

?>


-Internetsite zelf-
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

// code bla bla......

function ViewForum() {
   echo GetString( $GENERAL_YES )."<br>\n";
}

?>


Deze code werkt dus niet, mits ik globals gebruik. Eigenlijk wil ik dat niet omdat de code dan zo groot en omslachtig wordt.

Iemand een suggestie hoe dit beter kan, dus zonder een global in de internetsite zelf te defineren? (Andere suggesties zijn ook welkom natuurlijk)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door HaasOnline XX
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 21:35:45
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

27/06/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Je zou ook gewoon een php bestand aan kunnen maken in de trend van:

language_nl.php
language_en.php

en in die bestanden zet je dan:

$general_yes = 'ja';

en

$general_yes = 'yes';

etc...

En als de gebruiker een taal kiest je en je deze laat onthouden door bijvoorbeeld met een cookie te zetten en deze in de pagina op te vragen wat zijn keuze is laat je een switch lopen op de betreffende cookie

switch($_COOKFIE['taal'])
{
case 'nl':
include "language_nl.php";
break;

case 'en':
include "language_en.php";
break;
}
 
PHP Newbie

PHP Newbie

27/06/2007 23:14:00
Quote Anchor link
Het talen bestand voor een site van me (deze werkt met 2 talen, nederland en engels):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    if(isset($_SESSION['taal']) && $_SESSION['taal'] == 'en')
    {

        $taal = 1;
    }

    elseif(isset($_SESSION['taal']) && $_SESSION['taal'] == 'nl')
    {

        $taal = 0;
    }

    elseif(isset($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']) && ereg('nl', $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']) == true)
    {

        $taal = 0;
    }

    else
    {
        $taal = 1;
    }

    
    $t['pagina']         = array('Pagina',         'Page');
    $t['voorkant']        = array('Voorkant',        'Front');
    $t['achterkant']    = array('Achterkant',     'Back');
    $t['boekje']        = array('boekje',        'booklet');
    $t['persing']        = array('persing',        'pressing');
    //de bedoeling lijkt me duidelijk
    
    foreach($t as $key => $value)
    {

        $t[$key] = $value[$taal];
    }

    
    $taal = ($taal == 0) ? 'nl' : 'en';
    
    //nu kun je ook doen ($taal == nl) ? 'Een text in het nederlands' : 'A text in English';
?>
 
HaasOnline XX

HaasOnline XX

27/06/2007 23:18:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie. Ik gebruik alleen integers vanwege het beperkte geheugen op de server, plus het is iets sneller. Ik gebruik de gebruiker zijn gegevens (statitieken) op de instelling mee op te slaan om problemen met lokale cookies te voorkomen. (ze kunnen geblocked zijn vandaar, plus de instelling vergaat niet)

Ik vroeg alleen hoe ik de variabele zoals $general_yes kan gebruiken in functies zonder in de functie aan te geven dat ik een global gebruik. ik wil dus dat de variabele zoals $general_yes standaard global staan ivm dat ik dit moet opgeven.

Nog een voorbeeld in de main: (dit werkt niet en dit moet gaan werken)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

// code bla bla......

function ViewForum() {
   echo GetString( $GENERAL_YES )."<br>\n";
}

?>


Nog een voorbeeld in de main: (dit werkt wel, maar wil ik niet)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

// code bla bla......

function ViewForum() {
   global $GENERAL_YES;
   echo GetString( $GENERAL_YES )."<br>\n";
}

?>
 
Danny Roelofs

Danny Roelofs

27/06/2007 23:31:00
Quote Anchor link
Als je het niet via cookie's wilt doen kun je indien de gebruiker een account heeft natuurlijk ook deze instelling in de database op slaan of gebruik maken van de http data die ook aangeeft welke taal keuze de browser heeft.

Maar goed, ik merk het al... je wilt alleen integers gebruiken vanwege het beperkte geheugen op de server? Dit komt nogal komisch over als ik zo vrij
mag zijn (doe dat toch al) maar draait je server op een 386 processor met 32mb geheugen of iets in die trend?
 
HaasOnline XX

HaasOnline XX

28/06/2007 08:59:00
Quote Anchor link
@Danny:
Ik heb je verbeter suggestie verworpen, aangezien ik hetzelfde reeds eerder aandroeg (cookie). Mij vraag rest dus hoe ik globals kan vermijden?

Ps Integers zijn kleiner (in benodigde bits) en bij veel traffic wordt het geheugen van de server dus minder belast, hetgeen wat de snelheid ten goede komt. Maar dat weet je vast wel van assembler of C.

Edit:

Negatieve opmerking verwijderd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door HaasOnline XX
 
Frank -

Frank -

28/06/2007 11:10:00
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik de hele zooi in een database zetten en vervolgens met Smarty (template-engine) aan de slag gaan. Smarty heeft ingebouwde ondersteuning voor meertalige websites, dat werkt uitstekend. Alle vaste onderdelen zet je in een taalbestand, de dynamische teksten sla je op in de database.

Op deze manier krijg je een goed te onderhouden website waar nooit een stuk tekst ontbreekt omdat je toevallig wat vergeten bent te vertalen. Smarty valt dan gewoon terug op de default-waarde (uit de default taal).

Ps. Lijkt mij niet zo handig om hier personen aan te vallen op hun reacties, niet zo netjes. Niet meer doen doen dus.
 
HaasOnline XX

HaasOnline XX

28/06/2007 11:31:00
Quote Anchor link
@pqFank:
Bedankt voor je reactie. Ik maak gebruik van een Excel werkblad met VBA om de PHP language bestanden te generen. Op zich is Smarty wel een goed alternatief, maar ik probeer de database aanvragen binnen de perken te houden om zo de verwerkings snelheid hoog te houden, maar wellicht staat hier wel wat in wat ik kan gebruiken, zal hem vanavond eens goed bestuderen.
 
Frank -

Frank -

28/06/2007 11:36:00
Quote Anchor link
De database-aanvragen kun je beperken door gebruik te maken van stored procedures. Daar heb je bv. PostgreSQL of MySQL 5.x voor nodig.

Verder kan een database echt wel enige duizenden calls per minuut verwerken, geen probleem. Een site als Tweakers gebruikt (of gebruikte) mysql 3 en 4 en verwerkte miljoenen gebruikers per dag. Geen enkel probleem, een database is gemaakt voor grote hoeveelheden werk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.