MVC

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »
Steen

steen

02/01/2010 23:58:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Ik heb van de volgende site een MVC-pattern (of wat het ook precies moet voorstellen gedownload):
http://www.phpro.org/tutorials/Model-View-Controller-MVC.html
(het .tar.gz bestand bevat alleen geen .htaccess, de code staat op de site)

Nu wil ik dit uitbreiden met een database, maar wil ik de sql scheiden uit de controller (model). Hoe moet nu bijvoorbeeld een indexModel.class.php er uit zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 22:28:07
 
Steen

steen

04/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
bump
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/01/2010 15:00:00
Quote Anchor link
Vind je vraag onduidelijk. en betreft

Quote:
Hoe moet nu bijvoorbeeld een indexModel.class.php er uit zien?
[/qoute]


hoort dit niet onder aanvragen of vacatures. Je moet zelf wel met een opzetje anders komen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bas IJzelendoorn
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 15:20:00
Quote Anchor link
Je model is meer een naam om een deel van je code aan te geven. Alle code die je gebruikt om in essentie te doen wat je wilt doen is je model. Alle code die daaromheen nodig is, zoals het afhandelen van forms, het genereren van queries, het omzetten van forumposts in HTML, is dat niet. Je model is je business logic, en eigenlijk dat wat je hele applicatie zou zijn als je direct PHP code zou kunnen lezen en uitvoeren en geen website eromheen nodig zou hebben.

Dus je hebt geen indexModel, omdat index een onderdeel is van het weergeven, en niet van dat wat je wilt weergeven.

Bij een gastenboek bestaat je model bijvoorbeeld uit een class Bericht, en een class Berichten_Store. Dit zijn de enige twee classes die beschrijven hoe daadwerkelijk berichten in het gastenboek komen, en hoe die berichten eruit zien.

Dus de hamvraag is meer: Wat wil je maken?
 
Steen

steen

04/01/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Nee dit is écht geen vacature =). Ik zou graag willen weten hoe ik zo'n pattern uit zou moeten breiden. Er is alleen een database class gegeven, maar niet het gebruik daarvan. Nu zou ik de sql-code gescheiden willen hebben (een Model), maar ik weet niet precies hoe ik dit aan zou moeten pakken.
 
Henk PHP

Henk PHP

04/01/2010 17:21:00
Quote Anchor link
@Jelmer, in die classes Bericht en Berichten_Store kunnen wel queries zitten toch? ookal zijn ze het model?
 
Mr D

Mr D

04/01/2010 17:28:00
Quote Anchor link
De queries naar je database voer je op een plek uit, de queries voor het opslaan en ophalen van berichten voer je allemaal uit in je Berichten_Store. Als je Berichten_Store bijvoorbeeld een method getAll() heeft voert deze method de query uit en returnt vervolgens en ArrayObject of een gewone array van Bericht objecten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr D
 
Henk PHP

Henk PHP

04/01/2010 18:07:00
Quote Anchor link
Mr D schreef op 04.01.2010 17:28:
De queries naar je database voer je op een plek uit, de queries voor het opslaan en ophalen van berichten voer je allemaal uit in je Berichten_Store. Als je Berichten_Store bijvoorbeeld een method getAll() heeft voert deze method de query uit en returnt vervolgens en ArrayObject of een gewone array van Bericht objecten

Maar de Berichten_Store kan dus wel een query (naar de database) uitvoeren?
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 20:41:00
Quote Anchor link
Ja. Bericht kan niet een query uitvoeren, want dat is voor bericht niet een verantwoordelijkheid. Berichten_Store heeft een database-verbinding nodig om te kunnen werken, want berichten opslaan en ophalen is wel zijn verantwoordelijkheid.
 
Steen

steen

04/01/2010 21:08:00
Quote Anchor link
Hoe zou ik dat script verder moeten gebruiken wanneer ik bijvoorbeeld, het simpelste voorbeeld dat er zo'n beetje bestaat, een nieuwssysteem wil maken?
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 21:15:00
Quote Anchor link
Kijk even in de OOP categorie van dit forum (zolang die nog bestaat) want daar staan tal van topics in waarin in en anderen uitgebreid voorbeelden geven. Zeker van de afgelopen twee weken.
 
Steen

steen

04/01/2010 21:21:00
Quote Anchor link
Dat is voor mij een beetje het probleem, als er zoals die link bovenaan een duidelijke basis (met een voorbeeldje voor een nieuwssysteempje of mini-blog ofzo) zou zijn zou ik dit verder kunnen uitwerken voor grotere systemen. Alleen nu heb ik die link, alleen is het model niet compleet. Zou iemand misschien de moeite kunnen/willen nemen om dat script verder te verwerken (niet compleet, maar één of twee functies ofzo) zodat het mij duidelijk wordt. Dan zal ik het complete systeem aan de libary toevoegen als het klaar is.
 
Jelmer -

Jelmer -

04/01/2010 22:26:00
Quote Anchor link
Je kan heel simpel beginnen. Je maakt in je database een tabel met nieuwsberichten aan en zet er vast wat nieuwsberichten in.

Vervolgens maak je de class die een nieuwsbericht representeert. Eigenlijk is dit niet veel meer dan een veredelde array waarvan alle keys alvast bekend zijn :) Maar dit is programmeren in objecten, en arrays gebruik je dan alleen nog om lijsten mee te schrijven ;)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
class News_Item
{
    public $id;
    
    public $title;
    
    public $content;
    
    public $pubDate;
}

?>

De properties komen eigenlijk direct overeen met de kolommen van je database-tabel.

Mooi, nu heb je de records in de database, en het vormpje waarin die records gegoten moeten worden. Daarvoor de News_Store:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
class News_Store
{
    protected $pdo;
    
    public function __construct(PDO $pdo)
    {

        $this->pdo = $pdo;
    }

    
    public function findAll()
    {

        $stmt = $this->pdo->query('SELECT id, title, content, pubDate FROM news_items');
        
        // dit zorgt ervoor dat je News_Item objecten terugkrijgt
        // van PDO, compleet ingevuld en wel. Later zal dit wss
        // niet meer kunnen omdat je News_Item class ingewikkelder
        // wordt, maar voor nu is het heerlijk kort :)

        $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_CLASS, 'News_Item');
        
        return $stmt->fetchAll();
    }

    
    public function findById($id)
    {

        $stmt = $this->pdo->prepare('SELECT id, title, content, pubDate FROM news_items WHERE id = :id');
        
        $stmt->bindParam(':id', $id);
        
        $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_CLASS, 'News_Item');
        
        return $stmt->fetch();
    }
}

?>

Nu kan je je controller vullen. Bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

// (wat een stomme naamgeving, classes met een kleine letter
// beginnen? Dat is zooo not done!)

class NewsController extends baseController
{
    public function __construct($register)
    {

        parent::__construct($register);
        
        $this->news_store = new News_Store($this->register->db);
    }


    public function index()
    {

        $news_items = $this->news_store->findAll();
        
        $this->register->template->news_items = $news_items;
        
        $this->register->template->show('news_index');
    }

    
    public function item()
    {

        $news_item = $this->news_store->findById($_GET['id']);
        
        $this->register->template->news_item = $news_item;
        
        $this->register->template->show('news_item');
    }
}

?>


Snapie?
 
Mr D

Mr D

05/01/2010 12:47:00
Quote Anchor link
@Jelmer mooi voorbeeldje. Maar om het even wat moeilijker te maken ;). Wat als je ook de mogelijkheid hebt om ook bij elk nieuwsbericht reacties te plaatsen. En je wilt bijvoorbeeld bij elk nieuwsbericht alleen de laatste 5 reacties tonen.

In je template wil je dan waarschijnlijk zo iets doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? foreach ($news_item->getLatestComments(5) as $comment): ?>

hier wat html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? endforeach ?>


En dan voor je News_Item een method setCommentStore(Comment_Store $store) zodat elk nieuwsbericht zelf zijn laatste reacties kan ophalen via de Comment_Store. Dit is zo ongeveer de manier waarop ik dit zou doen. Maar ik ben benieuwd of er betere manieren zijn en hoe jij dit oplost? :)
 
Jelmer -

Jelmer -

05/01/2010 23:47:00
Quote Anchor link
Lijkt mij een prima manier :)

Ik denk dat je inderdaad de News_Item wel kan koppelen aan de comments. Mocht je dat niet willen, dan kan je altijd nog iets doen a la $comment_store->getLatestForNewsItem($news_item, 5). Want comments zijn wel afhankelijk van nieuws, maar andersom niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.