[MVC(CI)] Model vs view

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2013 19:10:29
Quote Anchor link
Zoals de meesten van jullie inmiddels weten werk ik daar waar mogelijk met één query.
Nu heb ik het zo, dat in het model het resultaat wordt omgezet in een array per item.
Mijn gevoel zegt dat dit de juiste manier is, maar ik vraag me af of mijn gevoel goed is.
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 04:28:25
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2013 19:18:21
Quote Anchor link
Goed, dit wordt een beetje een onwennig reactie, omdat ik normaal gesproken met Symfony2 en doctrine2 werkt. Waarin je praat over Entities (bijv. Author) en Repositories (bijv. AuthorRepository), ik ga ervan uit dat Repository ong. gelijk aan een Model is.

Maar wat ik dus altijd zou doen is een object teruggeven in de Model. Je zet een database result om in een object. Mocht je functies hebben als findAll*(), dan geef je een array met objecten terug.
 
Erwin H

Erwin H

01/05/2013 19:22:40
Quote Anchor link
Los van het framework (ik neem aan dat je CodeIgniter gebruikt ivm de CI) is wat mij betreft het zo dat het model de data ophaalt en het in een standaard formaat teruggeeft aan de controller, of direct aan de view. Dat betekent dat het de taak is van het model om eventueel verkregen data om te vormen naar het standaard formaat als dat niet het geval is. In elk geval zou de view niet meer moeten gaan bedenken hoe de data in elkaar steekt, die moet gewoon een databrok krijgen waar mee gewerkt kan worden.

Hoe precies je databrok eruitziet is volgens mij aan jou, hoewel daar dan mogelijk je framework bij komt kijken. Ik ken niet genoeg van CI om daar iets zinnigs over te zeggen. In mijn eigen framework gebruik ik een resultset container die er altijd voor zorgt dat de data eenvoudig door de view kan worden verwerkt. Die container wordt gevuld door het model en soms zijn daar enige stappen voor nodig om de data er op de juiste manier in te krijgen.

Tenzij ik je vraag niet goed begrepen heb natuurlijk....
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/05/2013 19:32:31
Quote Anchor link
Ik weet niet precies hoe doctrine werkt, maar volgens mij zitten er niet zoveel verschillen in met de db classes van CodeIgniter.

Maar wat is jouw motivatie dan om een object c.q array van objecten mee te geven?
Puur om in de OOP gedachte te blijven?

Toevoeging op 01/05/2013 19:42:50:

@Erwin, ik had jouw reactie nog niet gelezen.
Maar je hebt me goed begrepen, en ik denk wat bij jou de container is, is bij mij de controller die dan weer wat doorgeeft aan de view)
Gewijzigd op 01/05/2013 19:43:26 door Ger van Steenderen
 
Bart V B

Bart V B

01/05/2013 21:50:41
Quote Anchor link
Nu houd ik niet zo van hifi wifi taal, maar database met codeigniter is eenvoudig.
Wat ik altijd doe is het volgende:

model
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class some_model extends CI_Model
{
  function
GetUser( $id )
  {

     $Ssql = "SELECT foo, bar FROM table WHERE id = '". $this->db-> escape_str($id)."' ";

     return $this->db->query($Ssql);
  }
}

?>


Controller
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class foo extends CI_Controller
{
   public function index()
   {

      $this->load->model('some_model');
      $data['user'] = $this->some_model->GetUser($this->uri->segment('2'));
      $this->load->view('user_view', $data);
   }
}

?>


De view
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php foreach( $users->result() as $row ) : ?>
<p><?php echo $row->foo; ?></p>
<p><?php echo $row->bar; ?></p>
<?php endforeach; ?>


Dus eenvoudig gezegd je controller geeft wat in het model staat door aan je view.

EDIT:
paar typos in de code.
Gewijzigd op 01/05/2013 21:53:39 door Bart V B
 
Wouter J

Wouter J

01/05/2013 23:04:40
Quote Anchor link
Quote:
Maar wat is jouw motivatie dan om een object c.q array van objecten mee te geven?
Puur om in de OOP gedachte te blijven?

ja, dat ook. Maar ook omdat je dan extra methods kunt toevoegen en zo toegang krijgt tot dingen die niet in de DB staan, zoals fullname terwel de DB alleen firstname en lastname bevat.
Gewijzigd op 01/05/2013 23:05:52 door Wouter J
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/05/2013 08:41:32
Quote Anchor link
De situatie is als volgt:
Ik heb bv product A, dit product is beschikbaar in diverse kleuren, iedere kleur heeft zijn eigen image(s) en beschikbaarheid qua afmetingen (afhankelijk van de voorraad).
De opdrachtgever wilt dat als een bepaalde kleur gekozen wordt de plaatjes van die kleur getoond worden en de beschikbare maten voor die kleur, indien mogelijk zonder het opnieuw inladen de pagina.
Dit is overigens allemaal gelukt, maar ik heb het nu zo dat ik in het model zelf het resultaat van de query doorloop, ombouw naar een werkbaar geheel en dan teruggeef naar de controller.
De vraag is of dat de juiste werkwijze is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.