myslq query ik weet niet meer wta ik moet doen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Paul v.Dun

Paul v.Dun

30/06/2005 01:48:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb hier een code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query5
= mysql_query("SELECT id FROM forum_topic WHERE onderwerp='$obj->titel'");
$list = mysql_num_rows($query5);

$ja = "".$list['id']."";
echo "<br><a href=\"$sitelink/forum.php?pagina=topic&topic=$ja\">Reacties</a>";
?>


En ik krijg deze error Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in d:\webserver\www\pxex\nieuws.php on line 25

Ik weet wat het betekent hij kan gegevens neit ophalen maar waarom niet?
Alsvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 17:28:29
 
Winston Smith

Winston Smith

30/06/2005 01:52:00
Quote Anchor link
je query is niet geldig.

Probeer eens:
"SELECT `id` FROM `forum_topic` WHERE `onderwerp`='" . $obj->titel . "'"
 
B a s
Beheerder

B a s

30/06/2005 09:23:00
Quote Anchor link
of je kijkt even wat mysql_error() zegt :) dan geeft hij precies aan of een veld wel bestaat of een kolom wel bestaat etc.
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

30/06/2005 16:41:00
Quote Anchor link
ok he tis gelukt hoe kan ik dat hij nu op hoofdletters,en kleine letter moet nachecken?
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

01/07/2005 01:37:00
Quote Anchor link
niemand?

Edit:
Jullie weten toch wel,
Zo'n hoofdletter en klein letter gevoelig ding.
Hoe doe ik dat?
Gewijzigd op 01/07/2005 02:12:00 door Paul v.Dun
 
Winston Smith

Winston Smith

01/07/2005 03:02:00
Quote Anchor link
Zelf maken met een reguliere expressie? ucfirst? strtolower? strtoupper?

Waarvoor heb je het nodig? Wachtwoorden hoofdlettergevoelig maken gaat het makkelijkst met md5, grote teksten zal je met een reguliere expressie moeten doen.
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

01/07/2005 03:22:00
Quote Anchor link
Nee voor me dit:
Een naam uit mysql tabel halen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$query5
= mysql_query("SELECT * FROM forum_topics WHERE onderwerp='$obj->titel'");
$obje = mysql_fetch_object($query5);

echo "<br><a href=\"$sitelink/forum.php?pagina=topic&topic=".$obje->id."\">Reacties</a>";
?>


kijk als ik nu bijv 2 tabellen heb 1 met Test en andere TEST dan pakt hij die van Test maa rhij moet TEST pakken.
Hoe kan ik dit doen?
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

01/07/2005 10:15:00
Quote Anchor link
niemand?
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

01/07/2005 14:34:00
Quote Anchor link
...
 
Han eev

Han eev

01/07/2005 15:00:00
Quote Anchor link
wat wil je nou precies?
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

01/07/2005 15:12:00
Quote Anchor link
dit:
Laten checken op hoofledtters en kleine.
Dus,
Een naam uit mysql tabel halen op Hoofdleters en kleine.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$query5
= mysql_query("SELECT * FROM forum_topics WHERE onderwerp='$obj->titel'");
$obje = mysql_fetch_object($query5);

echo "<br><a href=\"$sitelink/forum.php?pagina=topic&topic=".$obje->id."\">Reacties</a>";
?>


kijk als ik nu bijv 2 tabellen heb 1 met Test en andere TEST dan pakt hij die van Test maa rhij moet TEST pakken.
Hoe kan ik dit doen?
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

01/07/2005 16:13:00
Quote Anchor link
Niemand?
 
Han eev

Han eev

01/07/2005 16:29:00
Quote Anchor link
Dat kan niet, niet met mysql in ieder geval.
 
Zim Zim

Zim Zim

01/07/2005 16:45:00
Quote Anchor link
Dus met Mysql als je zoekt naar Blaat, dan vind hij (als je die erin hebt staan:) Blaat, BLAAT, blaat, BlAaT enz?
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

01/07/2005 17:39:00
Quote Anchor link
nee dit:
kijk als ik nu bijv 2 tabellen heb 1 met de naam Test en een andere met de naam TEST dan pakt hij die van Test maar hij moet TEST pakken.
Hoe kan ik dit doen?

@han dat moet gewoon kunnen.
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

01/07/2005 17:44:00
Quote Anchor link
Maar als je de tabelnaam bedoeld?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/07/2005 17:46:00
Quote Anchor link
Heet je tabel zelf TEST? Je moet geen twee tabellen met dezelfde naam nemen. Neem dan test1 en test2.
 
Onbekend onbekend

onbekend onbekend

01/07/2005 18:33:00
Quote Anchor link
Of ben je 2 elementen met dezelfde naam?
 
Paul v.Dun

Paul v.Dun

01/07/2005 20:17:00
Quote Anchor link
Neh laat mar...
Wat SanThe zei ok,
maar dacht meschien lukt het om hoofledletter en kleinletter gevoelig te maken drm.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.