MySQL error message, maar onvindbaar.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wim Janssen

Wim Janssen

24/06/2010 14:39:31
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb zo net de mysql_error() aangezet. alleen ik vind het probleem van de error niet. Heb al vanalles veranderd en ge-delete.
FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
<html>
<?php include ('config.php') ?>
<head><title>Database Registratiesysteem</title>
<link href="wbl_stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>

<body>
<?php

    $query
="SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"];
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    
while($row = mysql_fetch_assoc($query)){
    $nummer = ($row['nummmer']);
    $name = ($row ['name']);
    $datum1 = ($row['datum1']);
    $ontvangstdatum = ($row['ontvangstdatum']);
    $berichtgever = ($row['berichtgever']);
    $workunit = ($row['workunit']);
    $tekstvak1 = ($row['tekstvak1']);
    $tekstvak2 = ($row['tekstvak2']);
    $tekstvak3 = ($row['tekstvak3']);
    $tekstvak4 = ($row['tekstvak4']);
    $termijn = ($row['termijn']);
    $tekstvak5 = ($row['tekstvak5']);
    $tekstvak6 = ($row['tekstvak6']);
    $tekstvak7 = ($row['tekstvak7']);
    $tekstvak8 = ($row['tekstvak8']);
    $gereed = ($row['gereed']);
}

?>


<center>
<h1>KAM Registratie <? echo $nummer ; ?> </h1>
</center>
<table WIDTH="851" height="613" CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="1" BORDERCOLOR="#24588b" STYLE="background-color:#bddcfa";>
<tr>
<td><p class=kleintabel2>Registratie nr:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $nummer ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $name ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class="kleintabel2">Datum externe melding:</p><td>
<p class="kleintabel1"><? echo $datum1 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Ontvangstdatum externe melding:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $ontvangstdatum ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam berichtgever:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $berichtgever ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Selecteer op werk eenheid:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $workunit ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Beschrijving van de melding/klacht:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak1 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Vermoedelijke oorzaak:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak2 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Getroffen maatregelen (indien mogelijk):</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak3 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Taakverantwoordelijke:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak4 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Afhandelingstermijn:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $termijn ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel corrigerende maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak5 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel preventieve maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak6 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Genomen maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak7 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Evaluatie van de maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak8 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Gereed:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $gereeld ; ?></p></td>
</tr>


</table>
</body>
</html>
                            
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 00:11:08
 
Chris -

Chris -

24/06/2010 14:47:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query="SELECT * from gegevens WHERE nummer="  .$_POST["nummer"];


Echo daarboven eens $_POST['nummer'], die is namelijk leeg :-)
 
Wim Janssen

Wim Janssen

24/06/2010 15:00:00
Quote Anchor link
Huh ik volgt het even niet, je bedoeld?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
echo 'je gaat nu iets verwijderen';
$query="SELECT * from gegevens WHERE nummer="  .$_POST["nummer"];



EDIT : Gevonden, kwartje viel wat later ;)
Gewijzigd op 24/06/2010 15:09:30 door Wim Janssen
 
Wim Janssen

Wim Janssen

24/06/2010 15:23:14
Quote Anchor link
Beetje te vroeg gejuigd, Ik had namelijk de zelfde fout bij de pagina lees meer.

Ik denk dat er een fout zit tussen de if en while functies.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
<?php include ('config.php') ?>
<head><title>Database Registratiesysteem</title>
<link href="wbl_stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>

<body>
<?php
if (isset($_POST["bevestiging"])){
    $query="SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"];
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
}


while($row = mysql_fetch_assoc($query)){
    $nummer = ($row['nummmer']);
    $name = ($row ['name']);
    $datum1 = ($row['datum1']);
    $ontvangstdatum = ($row['ontvangstdatum']);
    $berichtgever = ($row['berichtgever']);
    $workunit = ($row['workunit']);
    $tekstvak1 = ($row['tekstvak1']);
    $tekstvak2 = ($row['tekstvak2']);
    $tekstvak3 = ($row['tekstvak3']);
    $tekstvak4 = ($row['tekstvak4']);
    $termijn = ($row['termijn']);
    $tekstvak5 = ($row['tekstvak5']);
    $tekstvak6 = ($row['tekstvak6']);
    $tekstvak7 = ($row['tekstvak7']);
    $tekstvak8 = ($row['tekstvak8']);
    $gereed = ($row['gereed']);


?>


<center>
<h1>KAM Registratie <? echo $nummer ; ?> </h1>
</center>
<table WIDTH="851" height="613" CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="1" BORDERCOLOR="#24588b" STYLE="background-color:#bddcfa";>
<tr>
<td width="306"><p class=kleintabel2>Registratie nr:</p><td width="525">
<p class=kleintabel1><? echo $nummer ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $name ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class="kleintabel2">Datum externe melding:</p><td>
<p class="kleintabel1"><? echo $datum1 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Ontvangstdatum externe melding:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $ontvangstdatum ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam berichtgever:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $berichtgever ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Selecteer op werk eenheid:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $workunit ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Beschrijving van de melding/klacht:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak1 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Vermoedelijke oorzaak:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak2 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Getroffen maatregelen (indien mogelijk):</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak3 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Taakverantwoordelijke:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak4 ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Afhandelingstermijn:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $termijn ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel corrigerende maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak5 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel preventieve maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak6 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Genomen maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak7 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Evaluatie van de maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $tekstvak8 ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Gereed:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo $gereeld ; ?></p></td>
</tr>


</table>

</body>
</html>
<? } ?>


Gelieve niet te bumpen. Bumpen is het binnen 24 uur reageren op een eigen reactie. Mocht je nog een bericht willen toevoegen, bewerk dan je laatste bericht.[/modedit]
Gewijzigd op 24/06/2010 15:30:14 door Chris -
 
TJVB tvb

TJVB tvb

24/06/2010 15:24:57
Quote Anchor link
Misschien handig om de query ook even af te drukken.
Dan kun je zien wat er in de database gaat.
 
Wim Janssen

Wim Janssen

24/06/2010 15:54:05
Quote Anchor link
Je bedoeld ergens een echo te plaatsen ?
 

24/06/2010 16:21:26
Quote Anchor link
Vergeet mysql_real_escape_string niet!
Gewijzigd op 24/06/2010 16:23:26 door
 
Wim Janssen

Wim Janssen

28/06/2010 08:39:15
Quote Anchor link
Karl Karl op 24/06/2010 16:21:26:


Waar zou ik deze dan tussen moeten zetten, waarom werkt deze manier niet ?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/06/2010 08:52:28
 
Thomas s

thomas s

28/06/2010 10:39:06
Quote Anchor link
Volgens mij moet er nog een " achter, omdat een query tussen twee "" moet.
en de mysql_real_escape_string() functie kun je gebruiken om SQL injection te voorkomen (mensen die een " in een invoerveld plaatsen krijgen dan een error te zien, en ze kunnen dan zelf query's uitvoeren). Dat is dus alleen voor beveiliging.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
="SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"]. "";
?>
 

28/06/2010 13:37:16
Quote Anchor link
Thomas s op 28/06/2010 10:39:06:
Volgens mij moet er nog een " achter, omdat een query tussen twee "" moet.
en de mysql_real_escape_string() functie kun je gebruiken om SQL injection te voorkomen (mensen die een " in een invoerveld plaatsen krijgen dan een error te zien, en ze kunnen dan zelf query's uitvoeren). Dat is dus alleen voor beveiliging.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
="SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"]. "";
?>



Als je niet weet waar je het over hebt, moet je niet antwoorden. De query zit nu al tussen twee aanhalingstekens. Het is dus onzin om nog een lege string achter de query te stoppen. Ook hoeven er geen apostrofs om getallen heen. Selecteer ook wat je wilt hebben, gebruik niet *.
Inderdaad is mysql_real_escape_string alleen voor beveiliging. Maar jij vind het dus niet erg dat hacker eventueel via zo'n groot gat je server kan overnemen, (privé) gegevens kan stelen of gewoon de boel vernielen?
edit:
Natuurlijk is naar int typecasten ook goed, heb je mysql_real_escape_string ook niet nodig. Of prepared statements gebruiken.
Gewijzigd op 28/06/2010 13:54:13 door
 
Wim Janssen

Wim Janssen

28/06/2010 14:11:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties. Alleen weet ik nog niet wat ik er mee aan moet. Mijn probleem is dat ik nauwelijks php beheers. Inmiddels ben ik al best ver gekomen met behulp van internet. Het is voor intern gebruik in een netwerk. Het zal nooit online komen. Ik moet alleen nog de fout uit deze pagina zien te krijgen. Dan werkt het systeem naar wensen.

Ik snap wel dat er beteren manieren zijn. Maar als het werkt ben ik te vreden.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/06/2010 14:24:33
Quote Anchor link
Wim, daarom moet je op die linkjes klikken die ik gegeven heb. Daarin staan wat basis tutorials.
 
Thomas s

thomas s

28/06/2010 18:08:12
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/06/2010 13:37:16:
Thomas s op 28/06/2010 10:39:06:
Volgens mij moet er nog een " achter, omdat een query tussen twee "" moet.
en de mysql_real_escape_string() functie kun je gebruiken om SQL injection te voorkomen (mensen die een " in een invoerveld plaatsen krijgen dan een error te zien, en ze kunnen dan zelf query's uitvoeren). Dat is dus alleen voor beveiliging.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
="SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"]. "";
?>



Als je niet weet waar je het over hebt, moet je niet antwoorden. De query zit nu al tussen twee aanhalingstekens. Het is dus onzin om nog een lege string achter de query te stoppen. Ook hoeven er geen apostrofs om getallen heen. Selecteer ook wat je wilt hebben, gebruik niet *.
Inderdaad is mysql_real_escape_string alleen voor beveiliging. Maar jij vind het dus niet erg dat hacker eventueel via zo'n groot gat je server kan overnemen, (privé) gegevens kan stelen of gewoon de boel vernielen?
edit:
Natuurlijk is naar int typecasten ook goed, heb je mysql_real_escape_string ook niet nodig. Of prepared statements gebruiken.


Zoals je kunt zien stond in mijn code het getal niet tussen apostrofs, alleen de "" om ervoor te zorgen dat het als phpcode werd gezien.

Ik zeg toch ook dat mysql_real_escape_string() voor de beveiliging is, en dat is nodig als je de query's gebruikt waar bezoekers bij kunnen. Dat is echter niet altijd het geval. Bijvoorbeeld bij een adminpagina, je gaat volgens mij niet je eigen database hacken.

Als je alles nodig hebt uit een tabel is het toch handig een * te gebruiken.
 

28/06/2010 23:55:27
Quote Anchor link
Thomas s op 28/06/2010 18:08:12:
Karl Karl op 28/06/2010 13:37:16:
Thomas s op 28/06/2010 10:39:06:
Volgens mij moet er nog een " achter, omdat een query tussen twee "" moet.
en de mysql_real_escape_string() functie kun je gebruiken om SQL injection te voorkomen (mensen die een " in een invoerveld plaatsen krijgen dan een error te zien, en ze kunnen dan zelf query's uitvoeren). Dat is dus alleen voor beveiliging.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
="SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"]. "";
?>



Als je niet weet waar je het over hebt, moet je niet antwoorden. De query zit nu al tussen twee aanhalingstekens. Het is dus onzin om nog een lege string achter de query te stoppen. Ook hoeven er geen apostrofs om getallen heen. Selecteer ook wat je wilt hebben, gebruik niet *.
Inderdaad is mysql_real_escape_string alleen voor beveiliging. Maar jij vind het dus niet erg dat hacker eventueel via zo'n groot gat je server kan overnemen, (privé) gegevens kan stelen of gewoon de boel vernielen?
edit:
Natuurlijk is naar int typecasten ook goed, heb je mysql_real_escape_string ook niet nodig. Of prepared statements gebruiken.


Zoals je kunt zien stond in mijn code het getal niet tussen apostrofs, alleen de "" om ervoor te zorgen dat het als phpcode werd gezien.

Ik zeg ook niet dat jij apostrofs gebruikt. Ik heb het echt alleen over die dubbele aanhalingstekens op het end. Wat voor nut hebben die? Waarom zou je dat doen? Nergens om, want er gebeurd niks mee.
Test maar uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo  "SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"]. "";
?>

Weglaten dus.
Thomas s op 28/06/2010 18:08:12:
Ik zeg toch ook dat mysql_real_escape_string() voor de beveiliging is, en dat is nodig als je de query's gebruikt waar bezoekers bij kunnen. Dat is echter niet altijd het geval. Bijvoorbeeld bij een adminpagina, je gaat volgens mij niet je eigen database hacken.

Dat is denk ik wel het slechtste argument hiervoor wat ik ooit heb gehoord. ’Vertrouw nooit de gebruiker.’ Iedereen (scripter, coder, programmeur) zou die stelling moeten kennen. Je kan per definitie de gebruiker niet vertrouwen. En wat ben jij op die admin pagina? Ja, een gebruiker.
Of moet je soms inconsequent beleid gaan voeren? Op de ene plek wel alles beveiligen en op de andere plek niet?
En dan nog de hoofdprijs: Wat als de hacker heeft kunnen inloggen op de admin pagina?

Thomas s op 28/06/2010 18:08:12:
Als je alles nodig hebt uit een tabel is het toch handig een * te gebruiken.

Alsjeblieft, niet doen. Je kunt hier (hier dus: http://www.parseerror.com/sql/select*isevil.html ) lezen waarom je het niet moet doen, zeker juist niet met veel velden.
Ook is het zo, geloof ik, dat * een wildcard is, waar je een of meerder fields opvraagt. Dus dat betekend dat de DBMS in principe niet alle fields hoeft te geven (want je vraagt er niet expliciet om).
Gewijzigd op 28/06/2010 23:58:48 door
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

29/06/2010 00:10:52
Quote Anchor link
Thomas s op 28/06/2010 18:08:12:
Ik zeg toch ook dat mysql_real_escape_string() voor de beveiliging is, en dat is nodig als je de query's gebruikt waar bezoekers bij kunnen. Dat is echter niet altijd het geval. Bijvoorbeeld bij een adminpagina, je gaat volgens mij niet je eigen database hacken.

Heeft niet alleen met beveiliging te maken, het gaat veel verder. Ook op je admin pagina's wil je soms wel eens gewoon '-jes in kunnen voeren. Om bijvoorbeeld het 's-Hertogenbosch dat in een tekst staat op te kunnen slaan.
Thomas s op 28/06/2010 18:08:12:
Als je alles nodig hebt uit een tabel is het toch handig een * te gebruiken.

Totdat je later in phpmyadmin een kolom invoegt tussen 2 andere kolomen in. Dan leer je het vanzelf af.
Gewijzigd op 29/06/2010 00:11:18 door Piet Verhagen
 
Wim Janssen

Wim Janssen

29/06/2010 13:24:26
Quote Anchor link
Ik heb de pagina mysql_real_escape_string eens goed door gelezen. en ben aan de slag gegaan met dit als voorbeeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
// Query
$query = sprintf("SELECT * FROM users WHERE user='%s' AND password='%s'",
            mysql_real_escape_string($user),
            mysql_real_escape_string($password));
?>



Alleen hier schiet ik niks mee op, de beveiling is niet echt van belang. het wordt allemaal lokaal gebruikt.

Ik heb nog gesleuteld aan me script. en als uitwerking krijg ik nu meer te zien. hij laat nu alleen de echo niet ziet die in de tabel staan.Zie ik nog iets over het hoofd ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
<?php include ('config.php') ?>
<head><title>Database Registratiesysteem</title>
<link href="wbl_stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>

<body>
<?php
if (isset($_POST["bevestiging"])){
    $query="SELECT * from gegevens WHERE nummer=" .$_POST["nummer"]. "";
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
}


while($row = mysql_fetch_assoc($query)){
    $nummer = ($row['nummmer']);
    $name = ($row ['name']);
    $datum1 = ($row['datum1']);
    $ontvangstdatum = ($row['ontvangstdatum']);
    $berichtgever = ($row['berichtgever']);
    $workunit = ($row['workunit']);
    $tekstvak1 = ($row['tekstvak1']);
    $tekstvak2 = ($row['tekstvak2']);
    $tekstvak3 = ($row['tekstvak3']);
    $tekstvak4 = ($row['tekstvak4']);
    $termijn = ($row['termijn']);
    $tekstvak5 = ($row['tekstvak5']);
    $tekstvak6 = ($row['tekstvak6']);
    $tekstvak7 = ($row['tekstvak7']);
    $tekstvak8 = ($row['tekstvak8']);
    $gereed = ($row['gereed']);

}

?>


<center>
<h1>KAM Registratie <? echo $nummer ; ?> </h1>
</center>
<table WIDTH="851" height="613" CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="1" BORDERCOLOR="#24588b" STYLE="background-color:#bddcfa";>
<tr>
<td width="306"><p class=kleintabel2>Registratie nr:</p><td width="525">
<p class=kleintabel1><? echo ($nummer) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($name) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class="kleintabel2">Datum externe melding:</p><td>
<p class="kleintabel1"><?php echo($datum1);?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Ontvangstdatum externe melding:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($ontvangstdatum) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Naam berichtgever:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($berichtgever) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Selecteer op werk eenheid:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($workunit) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Beschrijving van de melding/klacht:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak1) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Vermoedelijke oorzaak:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak2) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Getroffen maatregelen (indien mogelijk):</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak3) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Taakverantwoordelijke:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak4) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Afhandelingstermijn:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($termijn) ; ?></p>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel corrigerende maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak5) ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Voorstel preventieve maatregeling:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak6) ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Genomen maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak7) ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Evaluatie van de maatregel:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($tekstvak8) ; ?></p></td>
</tr>

<tr>
<td><p class=kleintabel2>Gereed:</p><td>
<p class=kleintabel1><? echo ($gereeld) ; ?></p></td>
</tr>


</table>

</body>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2010 13:59:23
Quote Anchor link
Regel 13 zal een error geven.
Verder zal alleen het laatst gevonden record worden getoond.
 
Wim Janssen

Wim Janssen

29/06/2010 14:02:40
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 29/06/2010 13:59:23:
Regel 13 zal een error geven.
Verder zal alleen het laatst gevonden record worden getoond.


Zou je mij een voorbeeld kunnen geven hoe ik het wel werkend krijg ?

Alvast bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2010 14:03:51
Quote Anchor link
Heb je zelf al naar regel 13 gekeken?
 
Wim Janssen

Wim Janssen

29/06/2010 14:48:55
Quote Anchor link
Moet mysql_fetch_assoc geen mysql_fetch_array zijn ? en bij regel 31 moet ik volgens mij afsluiten }; ?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.