[MySQL] Geeft foutmelding weer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Knorfski

Knorfski

14/11/2005 08:54:00
Quote Anchor link
Ik krijg steeds de volgende foutmelding:
"Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\wamp\www\paginas\handlers\handle_login.php on line 40"

Iemand enig idee hoe dat komt ?

Ik word helemaal gek! ik zit hier nu zo'n 2 1/2 dag mee bezig. en ik heb zowat alles geprobeerd.

Heeft iemand enig idee wat de fout is ?

//My SQL en database gegevens.
$dbc = mysql_connect('localhost', 'root', '******');
mysql_select_db('knorfski', $dbc);

$query1 = "SELECT * FROM login WHERE username = $gebruikersnaam";
$result = MySQL_query(query1, $dbc);

($row = mysql_fetch_array($result));

print($row['username']);
print($row['password']);
print($row['login_id']);

Mysql_close();
Gewijzigd op 14/11/2005 11:40:00 door Knorfski
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 13:09:08
 
Erik Rijk

Erik Rijk

14/11/2005 09:03:00
Quote Anchor link
ipv print kan je beter echo gebruiker
dat is sneller

bestaat de tabel login?

$query1 = "SELECT * FROM login WHERE username = '".$gebruikersnaam."'";
 
Knorfski

Knorfski

14/11/2005 09:29:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reactie,

http://www.knorfski.nl.eu.org/overige/phpmyadmin_1.jpg

In de url kan je zien dat de tabel login bestaat.

Ik heb ook de query regel vervangen door die jij geeft, en helaas nogsteeds hetzelfde resultaat...
 
Erik Rijk

Erik Rijk

14/11/2005 09:51:00
Quote Anchor link
post je formulier hier ook eens
 
Knorfski

Knorfski

14/11/2005 09:54:00
Quote Anchor link
Mijn forumulier:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
<!--
#Layer1 {
position:relative;
width:178px;
height:108px;
z-index:1;
left: 412px;
top: 18px;
}
.style5 {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 10px;
}
.style7 {font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; font-weight: bold; }
.style8 {
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size: 12px;
}
-->
</style>
</head>

<body>
<div align="center"><span class="style7"> Vul de velden in om in te loggen. </span></div>
<div align="center"><br />
<table width="200" border="1">
<tr>
<td><div align="center" class="style8">
<form id="form1" name="form1" method="post" action="handlers/handle_login.php">
Gebruikersnaam:
<input type="text" name="gebruikersnaam" />
Wachtwoord:
<input type="text" name="wachtwoord" />
<br />
<br />
<input type="submit" name="Submit" value="Log in!" />
</form>
</div></td>
</tr>
</table>
<br />
<br />
</div>
<div align="center" class="style5"><a href="lostpass.php">Wachtwoord vergeten</a> / <a href="register.php">Registeren</a></div>
</body>
</html>
 
Erik Rijk

Erik Rijk

14/11/2005 09:56:00
Quote Anchor link
doe eens:
$query1 = "SELECT * FROM login WHERE username = '".$_POST['gebruikersnaam']."'";
 
Knorfski

Knorfski

14/11/2005 10:02:00
Quote Anchor link
Hallo Erik,

Helaas nog precies hetzelfde,

www.knorfski.nl.eu.org

en dan login:
gebruikersnaam: TEST
wachtwoord: TEST

En dan krijg je weer precies dezelfde vervelende foutmelding!
 
Han eev

Han eev

14/11/2005 10:14:00
Quote Anchor link
Het is heel simpel
De naam test bestaat gewoon niet!
 
Barman V

Barman V

14/11/2005 10:15:00
Quote Anchor link
Doe dit
$row = mysql_fetch_array($result);

ipv
($row = mysql_fetch_array($result));

Anders kan je een foutmelding van mysql genereren door

$query1 = "SELECT * FROM login WHERE username = $gebruikersnaam";
$result = MySQL_query(query1, $dbc) or die(mysql_error());
 
Barman V

Barman V

14/11/2005 10:19:00
Quote Anchor link
Verder vind ik het vreemd dat je alleen controleert op de loginnaam en niet op wachtwoord.

Je hebt wel een invoervak met wachtwoord, maar in de query zie ik niet dat je ook op wachtwoord controleert.

Is hier een speciale reden voor?
 
Knorfski

Knorfski

14/11/2005 10:22:00
Quote Anchor link
Hallo Barman,

Bedankt voor je reactie,
Het script is nog niet klaar.

Maar ik wou het als volgd doen:
Eerst zoeken op gebruikersnaam, dan kijken als het wachtwoord klopte, maar ik test altijd tussendoor even mijn scripts, en dus wou ik eerst deze fout er graag uit hebben voordat ik verder ga.
 
Barman V

Barman V

14/11/2005 10:23:00
Quote Anchor link
Ten derde! Maak je echt connectie naar MySQL met de user root? Je kan beter een databasegebruiker aanmaken die beperkte rechten heeft. Root heeft alle rechten, waaronder flushen, privileges instellen, drop database, enz.

Qua veiligheid is dat dus niet de beste optie.
 
Knorfski

Knorfski

14/11/2005 10:24:00
Quote Anchor link
Ik krijg nu de melding:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'query1' at line 1

@Han, de gebruikersnaam en wachtwoord bestaan dus wel: http://www.knorfski.nl.eu.org/overige/phpmyadmin_2.jpg
 
Knorfski

Knorfski

14/11/2005 10:26:00
Quote Anchor link
Hallo Barman,

Daar was ik ook van op hoogte :)

Maar ik ben de site eerst nog even aan het ontwikkelen. Die zaken pak ik later even aan.

Maar als ik het met root doe dan weet ik even zeker als het werkt.
 
Barman V

Barman V

14/11/2005 10:29:00
Quote Anchor link
En dit

$query1 = "SELECT * FROM login WHERE username = $gebruikersnaam";
$result = MySQL_query(query1, $dbc) or die('QUERY:<br>'.$query1.'<br><br>FOUT:<br>'.mysql_error());

Dus even de query echo'en

Misschien werkt dit
$query1 = "SELECT * FROM login WHERE username = '".$_POST['gebruikersnaam']."'";

Dus quotes gebruiken, want als gebruikersnaam een spatie bevat, krijg je een error, omdat hij dat niet meer als geheel woord ziet.
Gewijzigd op 14/11/2005 10:30:00 door Barman V
 
Knorfski

Knorfski

14/11/2005 10:35:00
Quote Anchor link
Helaas,

QUERY:
SELECT * FROM login WHERE username = TEST

FOUT:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'query1' at line 1

Maar hij krijgt de username wel goed door.
Ik vind het nu helemaal vreemd.
 
Han eev

Han eev

14/11/2005 10:45:00
Quote Anchor link
Bestaat login wel?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/11/2005 10:50:00
Quote Anchor link
Ja, ja, mensen. Het is slechts een klein typfoutje.

$result = MySQL_query(query1, $dbc);

Maak daar een $ bij en het wordt

$result = MySQL_query($query1, $dbc);
 
Knorfski

Knorfski

14/11/2005 10:50:00
Quote Anchor link
Hallo Han,

Uiteraard bestaat de login!
 
- SanThe -

- SanThe -

14/11/2005 10:56:00
Quote Anchor link
@Knorfski:
Twee tips:
1. $dbc = mysql_connect('localhost', 'root', '*****');
Zet nooit je password op Internet.
2. <input type="password" name="wachtwoord" />
Maak hier type password van zodat niemand kan meekijken.

Edit: Nog een typfoutje:

Standaard is met een d.

Processor: Pentium 3 600 Mhz Coppermine Core
Moederbord: Standaart moederbordje (Slot 1)
Geheugen: 265 MB SD-Ram Geheugen PC133
Grafische kaart: Onboard ATI RageXL 2X AGP 8MB
Netwerk kaart: Onboard 3Com 10/100Mbit
Voeding: Standaart
Behuizing: Standaart Compaq deskpro
Gewijzigd op 14/11/2005 11:03:00 door - SanThe -
 
Knorfski

Knorfski

14/11/2005 11:02:00
Quote Anchor link
Bedankt!!

Kleine fouten, grote oorzaken!!

Ik wil jullie allemaal hartelijk bedankten voor jullie inzet ! :D

Edit:
Achtja, een dyslectiefout :P

Dank u,
Gewijzigd op 14/11/2005 11:41:00 door Knorfski
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.