Mysql Injectie Bescherming

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:46:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$gebruikersnaam = mysql_real_escape_string(stripslashes($_POST['user']));
$wachtwoord = mysql_real_escape_string(stripslashes(md5($_POST['password'])));


Doe ik dit op deze manier goed? Of gaat dit fouten opleveren?
Gewijzigd op 25/05/2010 19:47:34 door Sander de Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 03:02:48
 
Martijn B

Martijn B

25/05/2010 19:48:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
...
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
...

?>


Het resultaat van md5() is altijd veilig om in een query te stoppen.

stripslashes() is alleen nodig als de PHP instelling "Magic Quotes" aan staat op de server. Maar stripslashes() heb je niet nodig om de waarde veilig te maken om in een query te stoppen dat doet mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 25/05/2010 19:50:48 door Martijn B
 

25/05/2010 19:49:35
Quote Anchor link
Je moet magic quotes uitzetten (want die verneuken je data), dan hoef je ook geen stripslashes. Ook zou ik het niet zo doen, want mysql_real_escape_string voegt dingen als \r enzo toe (geloof ik).
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:49:49
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik.
Maar doe ik de "mysql_real_escape_string" en "stripslashes" op deze manier goed?

Edit:
Van "\r" heb ik nog niks gemerkt/gehoord.
Heb net het wachtwoord en de gebruikersnaam even ge-echo-ed maar ik zag geen \r.
Gewijzigd op 25/05/2010 19:53:04 door Sander de Vos
 

25/05/2010 19:52:08
Quote Anchor link
Nee, je moet dus alleen mysql_real_escape string gebruik, en geen stripslashes, al helemaal niet als magic quotes uit staat. En die horen uit te staan.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:53:34
Quote Anchor link
Ok ;)
Bedankt voor de snelle reacties!
Gewijzigd op 25/05/2010 20:22:28 door Sander de Vos
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 19:57:28
Quote Anchor link
Als ik het goed heb is er maar 1 plekje waar je mysql_real_escape_string moet zetten, en dat is in de query wanneer je de data naar de database naar de database wegschrijft.

Heb ik vele malen gelezen in berichten van "specialisten"

Correct me if I am wrong.
 
Chris -

Chris -

25/05/2010 19:58:56
Quote Anchor link
Klopt. En Sander, je kan voor het wachtwoord de escape weghalen, MD5 is altijd "veilig" om in een database te zetten.
 

25/05/2010 19:59:02
Quote Anchor link
Ja, je doet pas mysql_real_escape_string (of type casten naar int bijv.) als je het in de query stopt.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 20:21:44
Quote Anchor link
Ok, opnieuw aangepast.

De nieuwe code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$gebruikersnaam
= mysql_real_escape_string($_POST['user']);
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
?>
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 21:30:32
Quote Anchor link
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>
 

25/05/2010 22:06:07
Quote Anchor link
Marcel:
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>


Hij is beter bezig dan jou, je kan het beste gewoon $_POST blijven gebruiken tot dat je die variabele hebt opgeschoond. Zie ook dit topic.
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:09:45
Quote Anchor link
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezellig worden hierzo.

Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.
Gewijzigd op 25/05/2010 22:12:32 door Marcel K
 

25/05/2010 22:11:45
Quote Anchor link
Marcel:
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezelli worden hierzo.


Als je wat tegen me hebt kan je wat mij betreft ergens een topic aanmaken, of tegen iemand via pm's gaan blaten. Maar dit soort posts in iemand anders zijn topic, totaal off topic is toch helemaal onzinnig?
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:14:06
Quote Anchor link
zie hierboven, had te vroeg op knoppie gedrukt.
Verder ga ik er niet op door.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 22:17:47
Quote Anchor link
Marcel:
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.

Het is een kwestie van smaak waar je mysql_real_escape_string() toepast, maar het is zeker niet verplicht om dat pas in de query te doen. Sterker nog, bij uitgebreide queries wil je dit waarschijnlijk niet in je query doen, maar daarvoor.

Karl maakt hier een goed punt. Werk gewoon door met de $_POST variabele totdat je hem beveiligd hebt voor invoer in de database. Dan pas krijgt de variabele een andere naam zodat jij in je scripts te allen tijde weet dat die variabele veilig is. Van een $_POST variabele weet je namelijk zeker dat hij niet veilig is.
 

25/05/2010 22:21:21
Quote Anchor link
Marcel:
Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.



Waarom zou je dat later doen als je het in één keer hoort te doen.
Echt niet logisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php // Kleurtjes
$blaat = $_POST['blaat']; // Later gaan we controleren hoor!
// En nu gaan we honderden andere dingen doen
// een functie bouwen
// effe een regex doen
// Goh, laten we eens wat met een database doen
// Moeten we nog controleren?
// Nah, zullen we vast wel hierboven gedaan hebben

mysql_query("SELECT * FROM blabla WHERE blaat='" . $blaat . "'");
?>


edit kut ubb parser
Gewijzigd op 25/05/2010 22:21:48 door
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:00:10
Quote Anchor link
Dus als ik alles goed heb begrepen, is de onderstaande code gewoon goed/veilig (genoeg).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// Login
if (isset($_POST['password'])) {
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($_POST['user']);
    $wachtwoord = md5($_POST['password']);
    
    $query = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam = '$gebruikersnaam' AND wachtwoord = '$wachtwoord'");
    $count = mysql_num_rows($query);

    if ($count == "1"){
        setcookie("vCMS", "b3eb46540540e19a7322838729ed212e", time()+3600);
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:04:44
Quote Anchor link
Haal variabelen en integers nog even buiten quotes, dan is het nog iets netter.

edit: tevens zou je eerst nog kunnen controleren of de betreffende $_POST variabelen wel gevuld zijn. Zo niet, dan zou je in een eerder stadium een foutmelding kunnen geven.
Gewijzigd op 25/05/2010 23:05:36 door Joren de Wit
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:08:28
Quote Anchor link
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Ze krijgen bij het login form zelf al meldingen of er iets fout is gegaan.
Ook heb ik een demo account zonder wachtwoord, waarbij er ook gewoon een MD5 hoort.
Dus als ik een melding weergeef dat hij leeg is, werkt het demo account niet meer.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:12:29
Quote Anchor link
Sander:
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Maar dat is natuurlijk geen reden om een methode te blijven gebruiken terwijl er nadelen zitten aan de manier die jij geleerd hebt...

Wat betreft de andere redenen die je geeft, dat is duidelijk. Dan maak je dus een bewuste keuze en dat is prima.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.