MySQL injections

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »
Martin Meijer

Martin Meijer

07/04/2007 10:05:00
Quote Anchor link
Wat kan je daadwerkelijk tegen mysql injections doen?

En hoe kunnen andere mensen zoeken naar mogelijke mysql injections in een nieuw gemaakte source?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 22:43:09
 
Niels Beckers

Niels Beckers

07/04/2007 10:08:00
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string() gebruiken.
jij kan op zoek gaan door bevoorbeeld in elke inputr een ' of " enzo te zetten dan kan het misgaan in de mysql
 
Martin Meijer

Martin Meijer

07/04/2007 10:32:00
Quote Anchor link
En als ik alle input die gedaan wordt in een query weg schrijf als volgt:

mysql_query("INSERT INTO leden(id,gebruiker,aangemeld,etc..." VALUES('','".$_POST['gebruiker']."','".$_POST['datum']."',etc...)) or die(mysql_error());

Is dit veilig omdat ik het tussen ' ' zet en dan ".$_POST['var']."

Of moet ik er meer tegen beveiligen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/04/2007 10:40:00
Quote Anchor link
Nee dat is niet veilig! Een ' in de input van een gebruiker levert nu namelijk een probleem op. En juist dit probleem zou misbruikt kunnen worden in de vorm van sql injectie.

Alle input van een gebruiker in de vorm van een string moet je beveiligen met de functie mysql_real_escape_string(). In het geval van integers zul je moeten controleren of het wel daadwerkelijk integers zijn. Gebruik bijvoorbeeld de functie ctype_digit().
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

07/04/2007 10:55:00
Quote Anchor link
Over ctype_digit() gesproken. Als ik die gebruik op mijn home server dan krijg ik error van undefined function. Ik gebruik PHP 5.1
 
Baarr

Baarr

07/04/2007 11:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= "INSERT INTO leden(id,gebruiker,aangemelddatum)  VALUES ('','". mysql_real_escape_string($_POST['gebruiker'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['datum'])."')";

?>


Overigens voldoet is_numeric ook wel om te checken of het een getal is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Baarr
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/04/2007 11:06:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 07.04.2007 10:55:
Over ctype_digit() gesproken. Als ik die gebruik op mijn home server dan krijg ik error van undefined function. Ik gebruik PHP 5.1
Vreemd. Het zou gewoon moeten werken. Maar goed, je kunt ook altijd nog is_numeric() gebruiken.
 
Martin Meijer

Martin Meijer

07/04/2007 11:07:00
Quote Anchor link
ok geweldig! Hartstikke bedankt jongens!

Als er meer beveiligings tips zijn, laat maar weten graag!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/04/2007 11:11:00
Quote Anchor link
Voor checken of het een getal is kan je net zo goed intval() gebruiken. elk getal maakt die het integer value van. Deze kan je in tegenstelling tot is_numeric() gewoon in je query gebruiken, net zoals mysql_real_escape_string()
 
Joren de Wit

Joren de Wit

07/04/2007 11:20:00
Quote Anchor link
Hmm, intval() zou ik toch liever niet gebruiken. Deze functie kan nogal eens onverwachte resultaten opleveren. Zo kun je bijvoorbeeld al geen getallen groter dan 2147483647 (de maximale waarde van een integer op een 32 bit systeem) gebruiken.

En kijk bijvoorbeeld ook eens naar dit voorbeeldje.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo intval(0031); // 25
?>

Je denkt dat je de landcode van Nederland ingevuld hebt, maar in je database komt 25 te staan...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/04/2007 11:29:00
Quote Anchor link
Hey!! Dat is nieuw voor mij, maar goed dat je het zegt :) Dat is wel erg raar, maar dan zal ik dat zelf alleen gebruiken als het om een id of een normaal nummer gaat. (deed ik toch al, anders vallen voorloop nullen weg, dus dit soort dingen deed ik met een regex)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

07/04/2007 11:30:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 07.04.2007 11:20:
Hmm, intval() zou ik toch liever niet gebruiken. Deze functie kan nogal eens onverwachte resultaten opleveren. Zo kun je bijvoorbeeld al geen getallen groter dan 2147483647 (de maximale waarde van een integer op een 32 bit systeem) gebruiken.

En kijk bijvoorbeeld ook eens naar dit voorbeeldje.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo intval(0031); // 25
?>

Je denkt dat je de landcode van Nederland ingevuld hebt, maar in je database komt 25 te staan...

PHP denkt blijkbaar dat je dan een octaal nummer bedoelt. 3 * 8 + 1 ...
 
Martin Meijer

Martin Meijer

07/04/2007 11:36:00
Quote Anchor link
Ok dat is raar :S, maar bedankt voor alle tips. Ik ge gelijk aan de slag!
 
Niek s

niek s

07/04/2007 13:41:00
 
Kalle P

Kalle P

07/04/2007 13:45:00
Quote Anchor link
Door wie zou die gemaakt zijn.

Ik stuur mensen altijd hier door naar toe:
http://www.phpfreakz.nl/downloadz/webprogrammers_hacking_huide.pdf

edit:
foutje
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.