MySQL Joins

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

16/03/2015 16:15:39
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een vraag met betrekking tot joins. Ik verwijs van uit "test2" meerdere keren naar "test1". Op welke wijze moet ik dan mijn query in elkaar zetten.

Dit is wat ik tot nu toe heb, het werkt perfect maar ik vraag me af of dit niet makkelijker kan. Nu zijn het nog maar 3 verwijzingen maar in mijn project zullen het er minstens 30 worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php

include ('connect.php');
/*
test1
+--+----+
|id|naam|
+--+----+
| 1|bla1|
| 2|bla2|
| 3|bla3|
+--+----+

test2
+--+---+---+---+
|id|VB1|VB2|VB3|
+--+---+---+---+
| 1| 2 | 1 | 1 |
| 2| 3 | 3 | 1 |
| 3| 3 | 1 | 2 |
+--+---+---+---+

Joined
+--+---+-----+---+-----+---+-----+
|id|VB1|naam1|VB1|naam2|VB1|naam3|
+--+---+-----+---+-----+---+-----+
| 1| 2 | bla2| 1 | bla1| 1 | bla1|
| 2| 3 | bla3| 3 | bla3| 1 | bla1|
| 3| 3 | bla3| 1 | bla1| 2 | bla2|
+--+---+-----+---+-----+---+-----+
*/


 $resultaat2 = mysqli_query($connect,  "SELECT a.id, a.VB1, b.naam AS naam1, a.VB2, c.naam AS naam2, a.VB3, d.naam AS naam3
                                        FROM test2 AS a
                                        INNER JOIN test1 AS b
                                        ON a.VB1 = b.id
                                        INNER JOIN test1 AS c
                                        ON a.VB1 = c.id
                                        INNER JOIN test1 AS d
                                        ON a.VB1 = d.id
                                       "
);

    while ($record2 = mysqli_fetch_array($resultaat2))
    {

        echo $record2['id']  . " - " . $record2['VB1'] . " - " . $record2['naam1'] . " - " . $record2['VB2'] . " - " . $record2['naam2'] . " - " . $record2['VB3'] . " - " . $record2['naam3'] . "<br>";
    }


?>
Gewijzigd op 16/03/2015 16:17:27 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:00:21
 
Ivo P

Ivo P

16/03/2015 16:22:28
Quote Anchor link
op zich kan dat zo.

Maar ik zou in elk geval proberen om aliasen te gebruiken die duidelijk zijn.

a, b en c zijn dat niet.

En ook niet te veel afkorten. Mogelijk dat de afkortingen je nu duidelijk zijn, maar ik werk al een jaar of 8 aan een project mee, waar me sommige afkortingen in php of in kolomnamen me nu nog altijd niet duidelijk zijn. idocid lid, pid etc.

SELECT ...
FROM tabelnaam berichten
JOIN test1 verzender ON verzender.id = berichten.VB1
JOIN test2 ontvanger ON ontvanger.id = berichten.VB2

etc
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2015 16:33:56
Quote Anchor link
Quote:
Dit is wat ik tot nu toe heb, het werkt perfect maar ik vraag me af of dit niet makkelijker kan. Nu zijn het nog maar 3 verwijzingen maar in mijn project zullen het er minstens 30 worden.

En ga je dan 27 kolommen bijmetselen? Waarom maak je niet gewoon een koppeltabel?
 
Peter  paul

peter paul

16/03/2015 16:35:18
Quote Anchor link
Ik zal de aliassen zeker aanpassen. Maar er is dus geen andere mogelijkheid dan elke keer dat ik verwijs naar "test1"zal ik een nieuwe join moeten toevoegen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $resultaat2
= mysqli_query($connect,  "SELECT test2.id, test2.VB1, VB1.naam AS naam1, test2.VB2, VB2.naam AS naam2, test2.VB3, VB3.naam AS naam3
                                        FROM test2
                                        JOIN test1 AS VB1 ON test2.VB1 = VB1.id
                                        JOIN test1 AS VB2 ON test2.VB1 = VB2.id
                                        JOIN test1 AS VB3 ON test2.VB1 = VB3.id
                                       "
);

    while ($record2 = mysqli_fetch_array($resultaat2))
    {

        echo $record2['id']  . " - " . $record2['VB1'] . " - " . $record2['naam1'] . " - " . $record2['VB2'] . " - " . $record2['naam2'] . " - " . $record2['VB3'] . " - " . $record2['naam3'] . "<br>";
    }

?>


EDIT Ik heb nog niet eerder gehoord van een koppeltabel ik ga maar eens googele.
Gewijzigd op 16/03/2015 16:36:16 door peter paul
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2015 16:41:51
Quote Anchor link
Wat je in wezen doet met een koppeltabel is een relatie in een apart record stoppen, in plaats van in een aparte kolom. Voor het toevoegen van een record hoef je geen structurele wijziging door te voeren in je database, voor het echt toevoegen van een kolom wel...

Omdat je tabellen nogal abstracte namen hebben weet ik niet precies wat dit concreet moet voorstellen?

Ook heeft test2.id (met id 1) twee keer een verwijzing naar test1.id (met id 1). Dat kan dus ook voorkomen? Is de volgorde nog op een of andere manier relevant? Die extra informatie kun je dan ook opnemen in je koppeltabel.

Maak je ook gebruik van een relationeel databasetype voor je tabellen (InnoDB)?
 
Peter  paul

peter paul

16/03/2015 16:56:22
Quote Anchor link
Ik zal het wat minder abstract proberen te maken.

je zou het als bijvoorbeeld leerlingen en de lessen die zij volgen kunnen zien. leerlingen hebben een bepaald id, en volgen in dit voorbeeld drie lessen, dat zijn de verwijzingen in "leerlingen" naar "lessen". uiteraard bevat lessen meer informatie dan alleen de naam van het vak.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
lessen
+--+--------+------+
|
id|    naam|leraar|
+--+--------+------+
|
1|   frans|  piet|
|
2|     gym|  kees|
|
3|  engels| klaas|
|
4|wiskunde|  anna|
+--+--------+------+


Leerlingen
+--+----+----+----+
|
id|les1|les2|les3|
+--+----+----+----+
|
1| 2  | 1  | 4  |
|
2| 3  | 4  | 1  |
|
3| 3  | 1  | 2  |
+--+----+----+----+


Joined
+--+----+------+----+--------+----+--------+
|
id|les1| naam1|les2|   naam2|les2|   naam3|
+--+----+------+----+--------+----+--------+
|
1|  2 |   gym|  1 |   frans|  4 |wiskunde|
|
2|  3 |engels|  4 |wiskunde|  1 |   frans|
|
3|  3 |engels|  1 |   frans|  2 |     gym|
+--+----+------+----+--------+----+--------+

?>
Gewijzigd op 16/03/2015 16:57:50 door peter paul
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2015 17:40:09
Quote Anchor link
Om deze analogie te volgen: je koppeltabel zou dan een lesroosters-tabel kunnen zijn, denk ik.

Hierbij heb je in deze tabel een extra kolom genaamd tijdvak (die je weer naar een tijdvakken-tabel kunt laten verwijzen), als de volgorde van belang is.

(EDIT: oftewel: leerling X volgt in tijdvak Y vak Z)

Begin je de oplossing een beetje te zien?
Gewijzigd op 16/03/2015 17:41:35 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2015 18:28:36
Quote Anchor link
Het lijkt nergens op :-)

lessen is goed.

Leerlingen wordt zoiets:
- id
- naam
- geb. datum
- email
(etc)

dan de jointabel:
In een beetje database zit meer dan 1 jointabel dus een naam als joined snijd geen hout.
Meestal wordt het zo gedaan:

leerlingen_lessen
- leerling_id
- les_id

er hoeft geen primary key in een koppeltabel.

stel dat leerling 1 les 1 en les 2 volgt
stel dat leerling 2 les 2 en les 3 volgt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
--------------------
leerling_id | les_id
--------------------
     1      |   1
     1      |   2
     2      |   2
     2      |   3




Toevoeging op 16/03/2015 18:30:27:

Gouden regel is: nooit meerdere kolommen maken in de trant van les1, les2, les3 etc. In dat geval moet je naar een nieuwe tabel.
Gewijzigd op 17/03/2015 09:59:37 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2015 19:37:27
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 16/03/2015 18:28:36:
Het lijkt nergens op :-)

Wat lijkt nergens op?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2015 20:15:14
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 16/03/2015 19:37:27:
Wat lijkt nergens op?


meerdere kolommen maken in de trant van les1, les2, les3
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/03/2015 20:23:42
Quote Anchor link
Meestal niet. Ook in dit geval niet, mede omdat de topicstarter zelf aangeeft dat het er op den duur makkelijk 30+ kunnen worden (het aantal flexibel is / niet op voorhand vast lijkt te staan).
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/03/2015 21:00:51
Quote Anchor link
Ja klopt. Als het aantal kolommen echt de eerste 10 eeuwen vast staat en het aantal niet te groot is dan kun je ze als kolommen naast elkaar opnemen. Een recent voorbeeld van een ander topic is een schaaktoernooi waarbij er altijd twee spelers tegelijk spelen. schaken doe je alleen met twee spelers en dat zal ook altijd zo blijven (lijkt me) dus dan kun je een kolom speler1 en een kolom speler2 maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.