Mysql subtract

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

06/07/2015 01:40:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een website die gegevens op slaat 1 x per 24 uur.
Dit word in een database opgeslagen zie plaatje als volgs.

Afbeelding

Nu heb ik dus een script dat elke 24 uur update naar de nieuwe statistieken die worden dus ook in de database geplaats na elke update word update_id met 1 getal verhoogt en dus de nieuwe statistieken er in gooi.

dus update_id= 1 member_id =1 xp = 1000
update_id= 2 member_id =1 xp = 1500


Hier gaaat het mis.

De script krijg ik niet voor elkaar om die laaste 2 update_id te selecteren en de xp van update id 1 van update id 2 af te trekken.

Hoe krijg ik dat nu voor elkaar dat de laaste 2 update id's de laaste 2 xp waardes van elkaar aftrekt

Dit is de sql die de gegevens in de database gooit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql = "INSERT INTO LEVELS(update_id, member_id, skill_id, level, xp)
VALUES('".$next_id."','".$id."','".$skillsss[$i]."','".$uitslag[$iii]."','".$uitslag[$iiiii]."')") or die("Het bericht kon niet verzonden worden.");


Een kamaraad had mij iets op weggeholpen en een plaatje getuurd maar ik snap niet veel van sql join etc
Hij heeft het namelijk wel werkend zou iemand mij kennen helpen hoe ik dit voor elkaar kan krijgen ?


Afbeelding



Super erg bedankt!
Gewijzigd op 06/07/2015 01:48:29 door Andytjuh Bruggeman
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 09:37:08
 
Pipo Clown

Pipo Clown

06/07/2015 10:25:44
Quote Anchor link
Ik zou beginnen om een datum-tijd op te nemen in je records anders is het onmogelijk om op een correcte wijze te bapalen welke 2 records de laatste waren.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

06/07/2015 12:37:39
Quote Anchor link
Die heb ik ook al wel in mijn phpmyadmin staan

Afbeelding
Gewijzigd op 06/07/2015 13:24:22 door andytjuh Bruggeman
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/07/2015 20:19:07
Quote Anchor link
Kan je aangeven wat er niet werkt of wat je niet begrijpt.
De query die je kameraad gemaakt heeft zou moeten werken, tenzij je voor iedere gebruiker een ander id in de tabel updates hebt.
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

06/07/2015 20:43:08
Quote Anchor link
Nee voor iedereen is die id.

Alleen ik krijg het niet voor elkaar om iets te laten weergeven op een pagina pagina blijft wit.

<code]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

$host_name
= "localhost";
$database = ""; // Change your database name
$username = ""; // Your database user id
$password = ""; // Your password

//////// Do not Edit below /////////

try {
$dbo = new PDO('mysql:host='.$host_name.';dbname='.$database, $username, $password);
}
catch (PDOException $e) {
print "Error!: " . $e->getMessage() . "<br/>";
die();
}



        $sql = 'SELECT l.member_id as id,
        m.name as name,
        (max(l.xp) - min(l.xp)) as xp
from    (
                  select u.id
          from updates as u
          order by u.id desc
          limit  0,2
        ) u
join     levels l
            on l.update_id = u.id
join        members m
            on m.id = l.member_id
where        l.skill_id = 1
group by    l.member_id
order by    xp desc
limit         0,3'
;


foreach ($dbo->query($sql) as $row) {
echo "<tr ><td>$row[name]</td><td>$row[xp]</td></tr>";
}

?>

Gewijzigd op 06/07/2015 20:44:07 door andytjuh Bruggeman
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/07/2015 21:02:34
Quote Anchor link
Je vergeet te fetchen, $dbo->query() geeft een PDOStatement terug.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$stm
= $dbo->query($sql);
while ($row = $stm->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
    echo '<tr ><td>' . $row['name'] . '</td><td>'. $row['xp'] . '</td></tr>';
}

?>
Gewijzigd op 06/07/2015 21:03:37 door Ger van Steenderen
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

06/07/2015 22:15:07
Quote Anchor link
Hmm ik heb het geprobeerd en krijg het volgende.

Fatal error: Call to a member function fetch() on a non-object in /home/******/public_html/new.php on line 33

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while ($row = $stm->fetch(PDO::FETCH_ASSOC)) {
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

07/07/2015 09:05:51
Quote Anchor link
Zou het kunnen dat je query niet klopt?
Gewijzigd op 07/07/2015 09:07:09 door Marthijn Buijs
 
Andytjuh Bruggeman

andytjuh Bruggeman

07/07/2015 11:09:04
Quote Anchor link
Ik heb geen idee ik heb al van alles geprobeert en toen dacht ik vraag het hier wel even.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.