[MySQL] Tabel weergeven mbv script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Knorfski

Knorfski

15/11/2005 16:19:00
Quote Anchor link
Heeft iemand een stukje script waarmee je een tabel uit een database kunt weergeven. Ik heb een tabel, en die wil ik graag laten weergeven.

Alvast:
Dank u,
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 11:26:34
 
Niels Beckers

Niels Beckers

15/11/2005 16:23:00
Quote Anchor link
verbinding maken dan
$sql = "SELECT * FROM database";

echo $sql;
 
Erik Rijk

Erik Rijk

15/11/2005 16:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
$sql
= mysql_query("select * from tabel order by iets DESC")
$num_rows = mysql_num_rows($sql);

while $iets = mysql_fetch_array($sql){
     // selecteer iets uit de db
}
?>
 
Knorfski

Knorfski

15/11/2005 16:26:00
Quote Anchor link
Hallo Erik,

Krijg je dan alle rows ?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

15/11/2005 16:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$sql
= mysql_query("select * from tabel order by iets DESC")
$num_rows = mysql_num_rows($sql);

while $iets = mysql_fetch_array($sql){
?>

<table>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $iets['nog_iets']; ?>
</td>
</tr>
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>


zo bijvoorbeeld wel ja :)
['nog_iets'] veranderen in een veld uit je db

EDIT: typo
Gewijzigd op 15/11/2005 16:28:00 door Erik Rijk
 
Knorfski

Knorfski

15/11/2005 16:29:00
Quote Anchor link
Erik! Bedankt! :D
 
Knorfski

Knorfski

15/11/2005 19:49:00
Quote Anchor link
Hallo erik,

Hij geeft maar 1 regel weer...

Foutje misschien ?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2005 20:13:00
Quote Anchor link
Staan er wel meerdere rijen in je database?


en Erik, als je gegevens in een tabel weer wilt geven moet je de <table> tags buiten de while lus houden, anders maakt die voor elke regel een nieuwe tabel aan ;)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

15/11/2005 20:23:00
Quote Anchor link
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$sql
= mysql_query("select * from tabel order by iets DESC")
while($iets = mysql_fetch_array($sql)) {
?>

<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $iets['nog_iets']; ?>
</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>

</table>

Zo zou het moeten werken...
Er zaten geen haken om de while loop
Gewijzigd op 15/11/2005 20:24:00 door Willem Jan Z
 
Erik Rijk

Erik Rijk

15/11/2005 23:09:00
Quote Anchor link
indd even wat slordigheids foutjes
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/11/2005 23:16:00
Quote Anchor link
Willem-Jan:
</table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$sql
= mysql_query("select * from tabel order by iets DESC");
while($iets = mysql_fetch_array($sql)) {
?>

<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $iets['nog_iets']; ?>
</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>

</table>

Zo zou het moeten werken...
Er zaten geen haken om de while loop


en dan vergeet jezelf de ; achter je 1e regel :P
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

15/11/2005 23:34:00
Quote Anchor link
Die stond er al niet, dus die ik niet zelf vergeten :P
Had ik gewoon niet gezien, maar inderaad, had er zeker nog gemoeten...
 

15/11/2005 23:35:00
Quote Anchor link
en de die() achter de query :)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

16/11/2005 00:07:00
Quote Anchor link
Die is er gewoon niet, dat is geen fout... Ik wil ook geen die's maar gewoon netjes een if'je...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.