MySQLI Vragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

John De Zon

John De Zon

02/07/2014 18:36:53
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb aangewezen gekregen dat MySQL aan zijn laatste jaren bezig is daarom dacht ik. Ik stel de vragen waar ik nog niet uit ben.

Vroeger gebruikte ik deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = mysql_query("SELECT * FROM `logins` WHERE `userName`='$userName' AND `password`='$password'");


Maar naar waar moet ik dit vervangen?

En deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (mysql_num_rows($query)==true


Wat met dit?

En de laatste vraag:
Kan ik PHPMyAdmin nog gebruiker om tabellen aan te maken. Of is er hier ook iets nieuwers voor?


Ik hoop dat ik het hiermee eindelijk wat meer onder de knie kan krijgen.

Mvg,

Christophe
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 18:25:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 18:45:40
Quote Anchor link
Het is alleen de functiebibliotheek die verandert, in de meeste gevallen voldoet het om er een 'i' achter de functie te zetten en op www.php.net te controleren of de parameters nog kloppen. Bij enkele mysqli-functies moet je ook een connectie-parameter meegeven.


De MySQL-database is en blijft zoals het is, dus PHPmyAdmin voldoet prima.
(hoewel het in mijn ogen wel belabberd werkt, maar dat terzijde)

Verder kan mysql_num_rows noch mysqli_num_rows geen TRUE returnen.
Gewijzigd op 02/07/2014 18:47:22 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/07/2014 18:48:42
Quote Anchor link
Mysql wordt/is vervangen door mysqli. Dat is je al verschillende malen verteld.
Alternatief voor mysqli is PDO.
Als je je voorgaande topics hebt gelezen en wat hebt gedaan met de reacties, dan had je
- Aar - op 29/06/2014 22:22:37:
Begin eerst maar eens hier:
http://phptuts.nl/view/41/
En als je hier goede ervaringen mee hebt opgedaan, ga dien hier verder:
http://phptuts.nl/view/26/

Of start een vacaturetopic, als je het zelf niet wilt bouwen.

gezien. Een verwijzing naar een tut over mysqli.

Lijkt me dus goed dat je zelf eens een poging gaat doen om het antwoord te vinden op je vraag.
Zo moeilijk is het echt niet (eventueel met Google 1e hit: http://php.net/manual/en/mysqli.query.php).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/07/2014 19:13:09
Quote Anchor link
- Aar - op 02/07/2014 18:45:40:
De MySQL-database is en blijft zoals het is, dus PHPmyAdmin voldoet prima.
(hoewel het in mijn ogen wel belabberd werkt, maar dat terzijde)

Wat is jouw definitie van belabberd?
Ik vind het ook niet fijn om mee te werken, maar dat is meer omdat ik liever met dt apps werk.
- Aar - op 02/07/2014 18:45:40:
Verder kan mysql_num_rows noch mysqli_num_rows geen TRUE returnen.

Euh, in php is alles wat niet null of 0 is true (met ==)
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:17:41
Quote Anchor link
Dit zou dan moeten werken (ja ik weet het er zitten nog foutjes in met foutafhandeling, enz.)
Het probleem is het wordt niet geïnsert in de database.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
function signup() {
    $userName = $_POST['userName'];
    $firstName = $_POST['firstName'];
    $lastName = $_POST['lastName'];
    $email = $_POST['email'];
    $day = $_POST['day'];
    $month = $_POST['month'];
    $year = $_POST['year'];
    $password = $_POST['password'];
    
    $query = "INSERT INTO 'logins' VALUES ('','$email','$password','','$userName','$firstName','$lastName','$day','$month','$year')" or die(mysqli_error);
    
    $errors = array();
    
    if (empty($userName)) {
        $errors[] = 'Je gebruikersnaam moet volledig.';
    }
    
    if (empty($firstName)) {
        $errors[] = 'Je voornaam moet volledig zijn.';
    }
    
    if (empty($lastName)) {
        $errors[] = 'Je achternaam moet volledig zijn.';
    }
    
    if (empty($email)) {
        $errors[] = 'Je email moet volledig zijn.';
    }
    
    if (empty($day)) {
        $errors[] = 'Je moet een dag ingeven.';
    }
    
    if (empty($month)) {
        $errors[] = 'Je moet een maand ingeven.';
    }
    
    if (empty($year)) {
        $errors[] = 'Je moet een jaar ingeven.';
    }
    
    if (empty($password)) {
        $errors[] = 'Je wachtwoord moet volledig zijn.';
    }

    if (strlen($pass) > 20) {
        $errors[] = 'Je wachtwoord kan niet langer dan 20 tekens zijn.';
    }

    if ($errors==true) {
        foreach ($errors as $error) {
            echo $error.'<br />';
        }
    } else {
        if (mysqli_num_rows($query)==1) {
            echo 'Oooooeeeps! Er is iets fout gelopen bij de registratie waardoor je niet bent geregistreerd! Gebeurt dit meermaals neem dan contact op.';
        } else {
            echo 'Je bent Succesvol gerigistreerd! Je kan nu inloggen.';
        }
    }

}

function begroeting (){
    if ('6' <= date('H') && date('H') < '12') {
    echo "<h4>Goedemorgen, welkom op mijn website!</h4>";
}
    elseif (date('H') >= '12' && date('H') < '18') {
    echo "<h4>Goedemiddag, welkom op mijn website!</h4>";
}
    elseif(date('H') >= '18' && date('H') < '24') {
    echo "<h4>Goedeavond, welkom op mijn website!</h4>";
}
    elseif(date('H') >= '0' && date('H') < '6') {
    echo "<h4>Goedenacht, welkom op mijn website!</h4>";
}
}
Gewijzigd op 02/07/2014 19:19:20 door John De Zon
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:18:31
Quote Anchor link
Data of structuren dumpen en importeren werkt niet geheel prettig in combinatie met encoding.

En over dat laatste, daar heb je gelijk in. Ik zou vergelijken met 1 voor de duidelijkheid.
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:19:30
Quote Anchor link
Aangepast zo goed?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:20:35
Quote Anchor link
Ja, maar ik blijf het zeer jammer vinden dat met de andere gegeven tips in de voorgaande topics niks gebeurd is. Ik ga maar niet meer vertellen welke dat zijn....
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:21:44
Quote Anchor link
Ja, oke ik ga eraan werken! Eerst moet ik nog zeggen dat ik nog steeds geen gegevens in mijn database krijg!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:22:40
Quote Anchor link
Tja... als je nou eens eerst begon met correcte foutafhandeling.
Gewijzigd op 02/07/2014 19:24:44 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:23:11
Quote Anchor link
Oké
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:24:32
Quote Anchor link
En los daarvan snap ik niet waarom je een INSERT-query koppelt aan je mysqli_num_rows?
heb je uberhaupt een idee waar die functie voor dient?
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:25:21
Quote Anchor link
Dit heb ik leren maken door een tutorial waar ik op verder gebouwd heb

Toevoeging op 02/07/2014 19:25:44:

Aan wat zou ik het wel moeten koppelen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:30:09
Quote Anchor link
mysqli_num_rows is alleen effectief in combinatie met een SELECT-query.
Het is handig als je wilt weten hoeveel records je hebt. Ook is het handig om bijv. te kijken of iemand al geregistreerd is met een mailadres/username etc. In dat geval moet je kijken of deze groter is dan 0.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/07/2014 19:30:11
Quote Anchor link
Niet, num_rows is voor SELECT query's
INSERT, DELETE en UPDATE query controleer je op true or false (met ===)
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:30:51
Quote Anchor link
En wat is er dan voor INSERT query's?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/07/2014 19:32:08
Quote Anchor link
Btw, je doet eerst de insert voordat je op fouten in de post controleert
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:34:39
Quote Anchor link
Wat wil je controleren aan je INSERT-query dan?
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:36:14
Quote Anchor link
ofdat er fouten waren anders een registratie dat bedoelde ik met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
        if (mysqli_num_rows($query)==1) {
            echo 'Oooooeeeps! Er is iets fout gelopen bij de registratie waardoor je niet bent geregistreerd! Gebeurt dit meermaals neem dan contact op.';
        } else {
            echo 'Je bent Succesvol gerigistreerd! Je kan nu inloggen.';
        }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2014 19:37:31
Quote Anchor link
Dan moet je gewoon goede foutafhandeling toevoegen, op elke query trouwens... of het nou INSERT, UPDATE, SELECT of DELETE is.
Gewijzigd op 02/07/2014 19:37:43 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

02/07/2014 19:40:23
Quote Anchor link
De foutafhandeling daar snap ik nu niets van.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.