mysqli-foutboodschap onderdrukken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »
Jan de Vrije

Jan de Vrije

18/09/2017 10:50:07
Quote Anchor link
Mijn goed werkende code draaiend onder PHP 5.6 geeft altijd juist GEEN foutboodschap vanwege het teken '@', maar onder PHP 7 wordt er TOCH ALTIJD een foutboodschap weergegeven mét de onmiddellijke programma-afbreking, zodat er niet verder gegaan kan worden!
Mijn code ziet er als volgt uit:

$dbs = @mysqli_connect($dbshst, $dbsusr, $dbspsw);
if($dbs === false){---mijn eigen foutboodschaproutine---}

HOE kan ik elke mysqli foutboodschappen ONDERDRUKKEN onder PHP 7 én zonder onmiddellijke programma-afbreking?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 06:38:38
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/09/2017 10:58:42
Quote Anchor link
Met onmiddelijke afbreking zou een fatal error inhouden, en die kun je niet zonder meer vangen. Dus hoe luidt de boodschap?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/09/2017 11:40:12
Quote Anchor link
a) Waarom zou je dat willen? Lijkt me handiger om je code zo te schrijven dat er geen foutmeldingen voorkomen.
b) Tijdens ontwikkeling wil je zeker alle foutmeldingen zien. Als alles goed werkt en online staat kan ik me nog voorstellen dat je ALLE foutmeldingen wilt onderdrukken en niet alleen die van mysqli.
c) Alle foutmeldingen onderdrukken of juist tonen is gewoon een php.ini instelling:

Even van stackoverflow gekopieerd:


to Hide All Errors:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(0);
ini_set('display_errors', 0);
?>

to Show All Errors:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
?>





Toevoeging op 18/09/2017 11:42:15:

Anyway, welke foutmelding krijg je?
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

18/09/2017 22:30:29
Quote Anchor link
Ik kreeg aldoor dezelfde boodschap:
Warning: mysqli_connect(): (HY000/1045): Access denied for user 'devrije'@'localhost' (using password: YES)
Ik heb met opzet een verkeerd wachtwoord gebruikt om te kijken, of het perfekt werkt. Blijkbaar niet!?

Toevoeging op 18/09/2017 22:33:15:

Jullie tip over verbergen van errors help HELAAS OOK NIET, want ik kreeg nog steeds dezelfde boodschap!?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/09/2017 22:40:25
Quote Anchor link
Waarom bouw je geen debug-modus in?

Dan toon je de technische foutmeldingen als deze modus aan staat (tijdens ontwikkeling en het testen) en in productie (live) toon je: "Er is een technische fout bij ons opgetreden", terwijl je de foutmelding op de achtergrond logt. Eventueel kan je er een unieke MD5-hash aan koppelen, zodat je de foutmeldingen makkelijk terug kan vinden.

Dit zou bijvoorbeeld prima met behulp van een custom exception-handeler kunnen.
Gewijzigd op 18/09/2017 22:41:00 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/09/2017 22:48:27
Quote Anchor link
Warnings worden gewoon onderdrukt door @, ook in PHP 7. Warnings breken ook je programma niet af. De fout moet dus ergens anders zitten.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/09/2017 08:08:57
Quote Anchor link
Voor de zekerheid: wat staat er in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{---mijn eigen foutboodschaproutine---}
 
Jan de Vrije

Jan de Vrije

19/09/2017 10:25:07
Quote Anchor link
Mijn code zieter als volgt uit:

$dbs = @mysqli_connect($dbshst, $dbsusr, $dbspsw);
if($dbs === false)
error_log( 'MySQL server kan niet geopend worden;'
. 'MySQL error "'
. (string)mysqli_connect_errno()
. '" = '
. mysqli_connect_error());

Vermoedelijk ligt het aan het programma 'XAMPP'.
Ik zal er bij XAMMP naar informeren.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/09/2017 11:42:19
Quote Anchor link
De "access denied"-foutmelding verschijnt bij XAMPP onder andere als je MySQL nog niet hebt gestart.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/09/2017 11:44:15
Quote Anchor link
XAMPP is niet echt een programma maar meer een bundeling van alle webserver-applicaties. Je moet dus echt naar een bepaalde instelling zoeken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/09/2017 15:48:58
Quote Anchor link
De insteek om op voorhand alle fouten onder het tapijt te schuiven lijkt mij inderdaad geen juiste. Foutmeldingen wijzen vaak in de richting van een (achterliggend) probleem. Deze "voelsprieten" onklaar maken is dan ook niet zo'n fantastische strategie.

Kijk anders eens in je errorlog. Mogelijk komen hier nog hele andere foutmeldingen voorbij. En inderdaad, voor ontwikkeling altijd het melden + weergeven van fouten aanzetten zodat je meteen op fouten wordt geattendeerd.

Het gebruik van @ is eigenlijk slechts in sommige gevallen geoorloofd (en volgens anderen is welke toepassing dan ook hiervan een soort van heiligschennis), namelijk als je wéét dat een bepaalde operatie kan mislukken. Het maken van een verbinding met een database-server zou hier niet onder moeten vallen... Uiteraard moet je dit op een of andere manier ondervangen, maar (in dit geval beter) niet met @.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/09/2017 19:17:39
Quote Anchor link
Heb je niet ergens een custom error handler (zoek op "set_error_handler") aan staan die de foutmelding op het scherm knalt (en afbreekt)?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.