mysql_query select laatste 10

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

08/05/2011 10:49:22
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:

mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup DESC LIMIT 0,10");


alleen dan laat hij de 10 spelers zien met de hoogste signup, kan je ook maken dat hij alleen de laatste 10 laat zien?
zo ja, hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 01:16:17
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 10:51:18
Quote Anchor link
ORDER BY signup ASC

Laatste 10 gebruikers die zich hebben aangemeld ofzo?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

08/05/2011 10:53:03
Quote Anchor link
ja, voor de 10 nieuwste leden.

ik zal het waarschijnlijk wel weer verkeerd doen, maar ik heb dit en dat werkt niet:

SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 10

SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 0,10

bijde werken niet
Gewijzigd op 08/05/2011 11:00:03 door Tom aan t Goor
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 10:58:36
Quote Anchor link
Geen backtics en geen [ ] gebruiken in de query. Geef fatsoenlijke kolom- en veldnamen.
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

08/05/2011 11:04:36
Quote Anchor link
Dit is mijn totale script, misschien zit hier wel een foutje in:

if($_GET['x'] == "signup")
{

echo "<table width=75% align=\"center\"><td class=subTitle colspan=2><b>Nieuwste leden</b></tr></td>";

$bselect = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 10");
while($blist = mysql_fetch_assoc($bselect))

{

$brpower = ($blist[signup]);


echo "<tr><td width=70% align=left class=Maintxt><p align=left><b><a href=profile.php?x=$blist[login]>$blist[login]</a></b> <td class=maintxt width=30% align=right> <p align=right><b>$bpower</b></p></tr></td>";

}
}
 

08/05/2011 11:24:23
Quote Anchor link
$bselect = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC 10");

moet worden

$bselect = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` ORDER BY signup ASC LIMIT 0,10");

(Volgens mij is dat wat je bedoeld).
 
- SanThe -

- SanThe -

08/05/2011 11:27:55
Quote Anchor link
Je html is niet valid.
Er staan foute tekens in de query.
ASC 10 kan niet.
Foutafhandeling ontbreekt.
Enkele quotes om de key van een array ontbreken.
Nutteloos copiëren van vars.
Vars horen buiten de quotes.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 11:58:26
Quote Anchor link
Wat SanThe al zegt; Eerst even de boel opschonen, dan is het probleem goed zichtbaar of is soms het probleem zelfs al opgelost. De HTML zou ik persoonlijk ook opschonen maar dat heeft niet echt veel met het probleem te maken.

Ik heb je code opgeschoond voor je en hieronder staan de dingen die ik heb veranderd.

  • Ik heb na de <table> tag een <tr> tag ingevoegd omdat je een nieuwe kolom maakt deze kolom moet in een rij staan.
  • Ik heb je query opgeschoond. [] weggehaald etc.
  • Ik heb je code ge-indent zodat er overzicht in zit.
  • Ik heb de value's van je attributes tussen "" gezet.
  • Ik heb je "" vervangen door '' en de variabelen buiten de quotes gehaald. Dit is betrouwbaarder/sneller.
  • Ik heb in de while lus de <tr> tag en de <td> tag omgedraaid.
  • Ik heb in de while lus de eerste <td> tag afgesloten voordat de volgende <td> tag geopend werd.
  • Ik heb de <table> afgesloten na de while lus.


Ik ga hieronder de uiteindelijke code zetten, maar ik zou als ik jou was eerst je even verdiepen in (X)HTML voordat je begint met PHP.(Sowieso zal ik niet iets met databases gaan doen aangezien je code daaromheen sterk moet zijn i.v.m. SQL injections)

Nou de code dan maar :D
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if($_GET['x'] == 'signup'){
    echo '<table width="75%" align="center"><tr><td class="subTitle" colspan="2"><b>Nieuwste leden</b></td></tr>';
    $bselect = mysql_query("SELECT * FROM `users` ORDER BY signup ASC 0,10");
    while($blist = mysql_fetch_assoc($bselect)){
        $brpower = ($blist['signup']);
        echo '<tr><td width="70%" align="left" class="Maintxt"><p align="left"><a href="profile.php?x=', $blist['login'], '"><b>', $blist['login'], '</b></a></td><td class="maintxt" width="30%" align="right"><p align="right"><b>', $bpower, '</b></p></td></tr>';
    }

    echo '</table>';
}

?>
Gewijzigd op 08/05/2011 11:59:19 door John Doe
 
Jasper DS

Jasper DS

08/05/2011 12:02:23
Quote Anchor link
gebruik geen wildcard (*), gebruik geen backticks (`), foutafhandeling ontbreekt
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 12:09:06
Quote Anchor link
PHP Jasper op 08/05/2011 12:02:23:
gebruik geen wildcard (*), gebruik geen backticks (`), foutafhandeling ontbreekt


Als je het tegen mij had ik weet niet echt welke velden hij precies wil gaan gebruiken en ik heb de backticks ook maar laten staan omdat ik niet weet wat hij precies van plan is met de query.
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/05/2011 13:03:15
Quote Anchor link
Maar als je de nieuwste 10 leden wilt, dan moet je volgens mij DESC gebruiken als 'signup' een datetime veld is of timestamp (MySQL).

@PHP Japser: Ga je nu zo in elk topic reageren zonder ook maar enigszins aandacht te steken in de vraag van de topicstarter?
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 13:18:45
Quote Anchor link
Kees Schepers op 08/05/2011 13:03:15:
Maar als je de nieuwste 10 leden wilt, dan moet je volgens mij DESC gebruiken als 'signup' een datetime veld is of timestamp (MySQL).

@PHP Japser: Ga je nu zo in elk topic reageren zonder ook maar enigszins aandacht te steken in de vraag van de topicstarter?


Dat dacht ik eerst ook maar hij zegt dat bij DESC de eerste 10 worden weergegeven dus is ASC de laatste.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/05/2011 13:19:04
Quote Anchor link
de vraag is toch al beantwoord? Ik zeg wat er nog aangepast moet worden.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 13:25:21
Quote Anchor link
PHP Jasper op 08/05/2011 13:19:04:
de vraag is toch al beantwoord? Ik zeg wat er nog aangepast moet worden.


In principe werkt dit prima wildcards kunnen gewoon gebruikt worden en backticks is al genoemd dus in principe zeg je niets nieuws.
 
Jasper DS

Jasper DS

08/05/2011 13:25:57
Quote Anchor link
Wildcards zijn niet aangeraden, ze werken trager.
 
John Doe

John Doe

08/05/2011 13:55:51
Quote Anchor link
PHP Jasper op 08/05/2011 13:25:57:
Wildcards zijn niet aangeraden, ze werken trager.


Dat weet ik maar gezien zijn ervaringen met HTML, PHP en MySQL lijkt me dat niet echt het grootste probleem. En ikzelf gebruik altijd wildcards totdat ik me hele script af heb daarna kijk ik wat ik nodig heb en pas ik het aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.