Naam van variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn Versluis

Martijn Versluis

15/06/2009 15:52:00
Quote Anchor link
Ik heb een lastige vraag, zie onderstaande code. Is dit mogelijk?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

function varName($var) {
    // doe iets
    return $varName;
}


echo varName($code); // geeft "code" terug

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Versluis
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 11:54:59
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/06/2009 15:57:00
Quote Anchor link
Zie: http://us.php.net/manual/en/language.variables.php#49997

Daar staat een functie die jij zoekt. Of het eenvoudiger kan, geen idee. Heb het zelf nog nooit nodig gehad. Ik ben dan ook nieuwsgierig waarom jij dit toe wilt passen?
 
Martijn Versluis

Martijn Versluis

15/06/2009 16:01:00
Quote Anchor link
Thnx ;)

Ik weet niet of het me voordeel op gaat leveren, maar ik wil een cms nog meer object georiënteerd maken door gebruik te maken van bijv.:

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$postcode
= new Textfield();
$postcode->setText("1234AB");
?>


Resultaat:
<input name="postcode" type="text" value="1234AB"/>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/06/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Ga dan niet te werk aan de hand van de variabele naam, maar maak gewoon een extra method setName() waarmee je de naam van het input veld vastlegt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.