Nakijken of iemand wel degelijk in je vriendenlijst zit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johnny Test

Johnny Test

30/12/2014 16:42:53
Quote Anchor link
Ik heb een tabel aangemaakt in mijn database genaamd: "vriendenlijst"
Hierin heb ik 2 tabellen aangemaakt: "user_id" en "friend_id"

Dit is wat ik ingevuld heb:
user_id--------------friend_id
1-----------------------2
1-----------------------5

Stel dat ik ingelogd ben als user_id 1.
$_SESSION['vriendID'] = de ID van het profiel dat ik aan het bezoeken ben.
$_SESSION['gebruikersID'] = mijn ID (1)
$row2['friend_id'] = ID van vriend uit de vriendenlijst tabel
$row2['user_id']= ID van gebruiker uit de vriendenlijst tabel



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php $result2 = mysqli_query($con, "SELECT * FROM vriendenlijst WHERE user_id = '" . $gebruikersID . "'");
$row2 = mysqli_fetch_assoc($result2);?>



<?php if ($_SESSION['vriendID'] == $row2['friend_id'] && $_SESSION['gebruikersID'] == $row2['user_id'])
{

    echo "Deze persoon zit in je vriendenlijst";
}

?>


Wanneer ik naar het profiel van vriend_id 2 ga, staat er "Deze persoon zit in je vriendenlijst".
Maar wanneer ik naar het profiel van vriend_id 5 ga, staat dit er
Gewijzigd op 30/12/2014 16:48:45 door Johnny Test
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:02:09
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/12/2014 17:20:04
Quote Anchor link
Met $row2 = mysqli_fetch_assoc($result2); haal je maar één rij op. Dat is in jouw voorbeeld de rij van friend_id 2, waardoor de volgende rij voor friend_id 5 niet wordt gevonden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/12/2014 17:23:53
Quote Anchor link
Zal zoiets moeten worden..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$result
= mysqli_query($con, "SELECT * FROM vriendenlijst WHERE user_id=" . $gebruikersID . " AND friend_id=" . $_SESSION['vriendID']);

if($row = mysqli_fetch_assoc($result))
{

    echo "Deze persoon zit in je vriendenlijst";
}

?>


Toevoeging op 30/12/2014 17:26:42:

kan ook mysqli_num_rows:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$result
= mysqli_query($con, "SELECT * FROM vriendenlijst WHERE user_id=" . $gebruikersID . " AND friend_id=" . $_SESSION['vriendID']);

if(mysqli_num_rows($result) > 0)
{

    echo "Deze persoon zit in je vriendenlijst";
}

?>
 
Johnny Test

Johnny Test

30/12/2014 17:44:53
Quote Anchor link
Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.