niet bestaande pagina doorsturen naar 404

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rik Engelen

Rik Engelen

16/12/2010 10:33:00
Quote Anchor link
Ik heb ontdekt dat er in Google links staan van pagina's die wij niet meer hebben.
Alleen nu geeft hij nog steeds die pagina weer als je op de link klikt.
Hoe kan ik nu zo instellen dat hij automatische naar de 404 gaat en niet de pagina laat zien met helemaal geen inhoud ?

voorbeeld pagina: http://www.allesvoorjehuis.nl/producten/huis/vorige-pagina/producten/subcategorienummer/knutselen-434/teller/0/bedrijf/fun-en-feest-nl-128815/product/glitter-stickers-kerstbomen-1457/productinformatie.html

Je ziet namelijk helemaal geen product.
De reden is dat ik een 404 wil omdat google nog steeds deze pagina's probeert te spideren vanuit hun cache denk ik dit zie ik in de log's
Gewijzigd op 16/12/2010 10:34:19 door Rik Engelen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:37:34
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

16/12/2010 10:40:52
Quote Anchor link
Ik gok dat je syminks moet maken in apache. De 302 permanente move. Op die manier weet google ook dat je pagina`s verhuisd worden.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/12/2010 10:43:50
Quote Anchor link
Dit zijn geen pagina's die zijn verhuisd maar bijvoorbeeld een product dat niet meer bestaat.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 11:10:08
Quote Anchor link
Dan moet je in de code van die pagina controleren of het product wel bestaat en anders doorsturen naar je 404.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/12/2010 11:20:03
Quote Anchor link
Een header() naar een errorpage misschien?
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/12/2010 11:26:29
Quote Anchor link
Ja maar hoe weet die header dat de pagina niet is gevuld ?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 11:28:29
Quote Anchor link
Tja, dat zal in je script moeten staan. Dat kunnen wij je zo niet voorspellen.
Je laat ergens de data in lijkt me. Als er geen data is om in te laden kun je die header gebruiken.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

16/12/2010 12:37:40
Quote Anchor link
okeej duidelijk.
 
F Loogman

F Loogman

16/12/2010 14:16:43
Quote Anchor link
Je kunt gebruik maken van de apache conf of htaccess bestand via de ErrorDocument directive (zie http://onlamp.com/pub/a/onlamp/2003/02/13/davidsklar.html). Je kunt dan meteen een goede reactie geven op basis van het search request bij Google (de ?q=.. parameter dacht ik).

Als alternatief kun volgens mij ook door middel van (Apache) mod_rewrite een request naar een niet bestaand bestand redirecten naar een andere locatie (url of bestand).

De eerste optie is het gemakkelijkst uit te voeren.
Gewijzigd op 16/12/2010 14:20:12 door F Loogman
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 14:20:21
Quote Anchor link
F Loogman, lees eens wat er verder in het topic staat. Dan zie je dat jouw post geheel niet relevant is.
 
Mitchel V

Mitchel V

16/12/2010 15:17:18
Quote Anchor link
Waarom niet via htaccess?

http://www.websonic.nl/tutorials/websitehtaccess/htaccess_404maken.php
Of ik begrijp de vraag niet :$
Gewijzigd op 16/12/2010 15:18:42 door Mitchel V
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/12/2010 15:18:50
Quote Anchor link
Eigenlijk heel simpel, hij kwam wel gewoon op een pagina van het systeem waardoor er geen 404 gegenereerd werd. Alleen stond er geen informatie van het product op.

Dat zie je nu niet meer omdat hij het opgelost heeft.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/12/2010 15:33:05
Quote Anchor link
Quote:
Pagina niet gevonden

De opgevraagde pagina is helaas niet beschikbaar.
Onze excuses voor dit ongemak.

Ga snel naar onze website Allesvoorjehuis.nl

Klik op de Vorige-knop van uw browser om terug te gaan naar waar u vandaan kwam.


Ik neem aan dat je niet op deze info uitkomt als je ergens op de site op klikt. Waarschijnlijk alleen via 'oude' Google info of via een link op een andere site. Als ik gelijk heb dan is de laatste regel (Klik op de Vorige-knop van uw browser om terug te gaan naar waar u vandaan kwam.) niet van toepassing en moet die dus weggehaald worden.
 
Pim -

Pim -

16/12/2010 18:05:51
Quote Anchor link
Gewoon header 404 ipv 200 meegeven...
header()
Kijk bij de voorbeelden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.