nieuwe server -> sql foutmeldingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny

Danny

05/03/2008 09:34:00
Quote Anchor link
bij het verhuizen van een website naar een nieuwe hosting provider krijgt de site oppeens de volgende foutmeldingen:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/sdwzorg/domains/sdwzorg.nl/public_html/index.php on line 16

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/sdwzorg/domains/sdwzorg.nl/public_html/index.php on line 23

Dit terwijl het altijd goed heeft gewerkt bij de vorige hosting provider.
Een stukje van de betreffende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
// Maak connectie met de database ...
include "includes/connect.php";
dbconnect("sdwzorg");
session_start();



$pagina_id = $_GET["pagina_id"];

    if(!$picto_versie){
        if(!$pagina_id) $pagina_id=1;

        $sqlselect = "SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id='$pagina_id'";
        $resultpaginas = mysql_query($sqlselect);
        $paginas = mysql_fetch_array($resultpaginas);

        if($paginas[pagina]=='') $paginas[content]='Error';
        if($paginas[content]=='') $paginas[content]='Pagina niet gevonden...';

        $sqlselect = "SELECT * FROM nieuws WHERE weergave='ja'";
        $resultnieuws = mysql_query($sqlselect);
        $aantal_nieuwsitems = mysql_num_rows($resultnieuws);

    }

?>


Iemand enig idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 21:58:11
 
- SanThe -

- SanThe -

05/03/2008 09:45:00
Quote Anchor link
$Vars buiten de quotes houden.
Je checked niet of de query wel is gelukt.
En echo de query eens.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

05/03/2008 10:21:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
// Maak connectie met de database ...
include "includes/connect.php";
dbconnect("sdwzorg");
session_start();



$pagina_id = mysql_real_escape_string($_GET['pagina_id']);

    if(!$picto_versie){
        if(!$pagina_id) $pagina_id=1;

        $sqlselect = "SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id='".$pagina_id."' LIMIT 1";
        $resultpaginas = mysql_query($sqlselect) or die('Door een fout kon de pagina niet laden: <br />'.mysql_error());
        $paginas = mysql_fetch_array($resultpaginas);

        if(empty($paginas['pagina']))  $paginas['content']='Error';
        if(empty($paginas['content'])) $paginas['content']='Pagina niet gevonden...';

        $sqlselect = "SELECT * FROM nieuws WHERE weergave='ja'";
        $resultnieuws = mysql_query($sqlselect) or die('Door een fout kon de pagina niet laden: <br />'.mysql_error());
        $aantal_nieuwsitems = mysql_num_rows($resultnieuws);

    }

?>


edit: ik heb even bij het script in de lib een stukje geschreven
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
TJVB tvb

TJVB tvb

05/03/2008 11:04:00
Quote Anchor link
include "includes/connect.php";
dbconnect("sdwzorg");

Weet je zeker dat je variabelen voor de nieuwe server wel goed zijn? (Vaak heb je een andere/nieuwe db username/password)
En niet toevallig vergeten de database te verplaatsen/kopiëren?

En zoals al gemeld: FOutmeldingen doen wonderen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.