Nieuwste rijeen ophalen uit database.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

02/06/2015 14:19:15
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een query waarbij de laatste 6 beoordelingen worden opgehaald, zo nu en dan komt niet de 6 laatste beoordelingen naar boven maar als er dan weer een nieuwe beoordeling bij komt weer wel, code klopt dus wel maar ook niet, ziet iemand waarom die niet altijd de laatste/nieuwste rijeen naar boven haalt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
 $q
= 'SELECT
    g.voornaam,
    g.achternaam,
    g.logo_path,
    DATE_FORMAT(g.max_date, "%Y-%m-%d") datum,
    DATE_FORMAT(g.max_date, "%H:%i") tijd,
    r.mening,
    r.beoordeling,
    r.reviewer_id,
    r.datum,
    r.score,
    r.domein_id
FROM
    (SELECT
        ge.id,
        ge.voornaam,
        ge.achternaam,
        ge.logo_path,
        MAX(b.datum_tijd) max_date
    FROM
        gebruikers ge
    JOIN
        beoordelingen b
        ON
        ge.id = b.reviewer_id
    WHERE
          ge.status = 1 AND b.status = 1 AND CHAR_LENGTH(b.beoordeling)>30
    GROUP BY
        ge.id, ge.voornaam, ge.achternaam, ge.logo_path
    ORDER BY max_date DESC LIMIT 6
    ) g
JOIN
    beoordelingen r
    ON
    g.id = r.reviewer_id AND g.max_date = r.datum_tijd'
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 22:10:42
 
Ivo P

Ivo P

02/06/2015 16:46:42
Quote Anchor link
"zo nu en dan komt niet de 6 laatste beoordelingen naar boven "

Maar wat dan wel?

Zijn het er soms 8, of 10 of maar 3?
Of zijn het beoordelingen van 3 dagen geleden?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/06/2015 17:19:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    GROUP BY
        ge.id, ge.voornaam, ge.achternaam, ge.logo_path


Je groepeert op gebruikers.id en krijgt dus alles van één gebruiker. Prima.

Maar vervolgens groepeer je op voornaam en dan nog eens op achternaam. Zó combineer je dus alle mensen met dezelfde voor- en/of achternamen tot één gebruiker. En dat lijkt me niet de bedoeling.

Verder denk ik dat die geneste SELECT er wel uit kan aangezien ORDER BY max_date DESC LIMIT 6 je toch een beperkte selectie van de laatste reviews van één gebruiker geeft. Ger weet dat vast beter; even wachten tot hij langskomt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/06/2015 17:53:20
Quote Anchor link
Ward, de GROUP BY is geheel volgens de 'regels' ;-)

Zo te zien is het niet de bedoeling om de 6 laatste beoordelingen op te halen van één gebruiker, maar de laatste beoordelingen van 6 gebruikers. In dat laatste geval zie ik geen vreemde dingen in de query.
 
Ivo P

Ivo P

02/06/2015 18:26:07
Quote Anchor link
je krijgt uit de subquery een lijst van alle gebruikers, met daarbij de hoogste datumtijd.

En daarvan neem je de 6 recentste.

De hoofdquery sorteert niet meer,
Best kans dat daarbij dan de sortering verloren gaat. Al blijf je wel met de 6 stuks zitten
 
Furio Scripting

Furio Scripting

03/06/2015 10:57:14
Quote Anchor link
Bedankt voor alle input!


Heeft iemand een eventuele oplossing om de laatste 6 beoordelingen op te halen in de juiste volgorde.
Gewijzigd op 03/06/2015 15:28:49 door Furio Scripting
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/06/2015 11:58:53
Quote Anchor link
Voeg aan het eind van de query nog een order by g.max_date DESC toe.
 
Ivo P

Ivo P

03/06/2015 11:59:09
Quote Anchor link
ORDER BY g.max_date

helemaal aan het einde van de query.

Wat ik net zei: je sorteert de subquery om te kunnen beperken op recente 6.

Maar hoe dat in het resultaat zit, geef je nog niet aan.
Daarbij join je ook nog een keer om reviewer_id erbij te halen.

Met een join wordt de volgorde van het resultaat nog eens gehusseld.
Een order-by kan dat weer oplossen.

(liefst op g.max_date, en dus niet op de datum en/of tijd, want die bevatten mogelijk niet een waarde waarop je kunt sorteren, afhankelijk van wat jij uiteindelijk wilt weergeven op je scherm.)
 
Furio Scripting

Furio Scripting

03/06/2015 15:28:33
Quote Anchor link
Super, door dit toe te voegen lost dit het inderdaad op!

Bedankt allemaal voor de hulp :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.