Noob + MVC en OOP = probleem.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Djurre Visser

Djurre Visser

07/09/2014 21:05:21
Quote Anchor link
Zo goed kan ik rekenen.

Net begonnen met OOP, en heb een goede vriend die hier wel heel goed in is, nu dacht ik zelf even het een en ander aan paginas te bouwen voor mn website, en waar ik normaal strand, en hulp nodig heb vraag ik hem, maar hij is net voor 3 weken op vakantie :p

Even heel kort door de bocht, MVC, OOP, eigenlijk draait alles al en ben ik bezig met de daadwerkelijke paginas zelf, de view's.

Ik loop nu tegen het volgende probleem aan, op de index moet nieuws weergegeven worden en uit de database gehaald worden, nu lijkt dit allemaal goed te gaan, want ik heb de variable $news mee gegeven om data in te verzamelen en met een print_r($news); krijg ik de volgende uitslag..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [0] => Array ( [id] => 1 [title] => TEST [message] => Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum. ) )  


Maar op het moment dat ik bepaalde dingen als de ID, Title of Message wil echo'en, dan wil dit niet en word er niets gepresenteerd op de website,

Waar ga ik nat?
Ik heb even wat code bijgevoegd, in de hoop dat jullie wat kunnen vinden!

Mochten jullie nog bepaalde functies willen zien om het probleem op te sporen,, laat het ajb weten!

Alvast bedankt!


http://pastie.org/9534353 <-- code hier!
Gewijzigd op 07/09/2014 21:06:54 door Djurre Visser
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 04:28:36
 
- SanThe -

- SanThe -

07/09/2014 21:54:32
Quote Anchor link
Je hebt een array in een array, dus $news[0]['title'].
 
Djurre Visser

Djurre Visser

08/09/2014 17:13:22
Quote Anchor link
- SanThe - op 07/09/2014 21:54:32:
Je hebt een array in een array, dus $news[0]['title'].


Kan je mij deze even uitleggen dan? Het menu word op dezelfde manier aangeroepen, en automatisch ingevuld dmv een foreach..

waarom werkt het hier wel op deze manier dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<ul>
    <li class="menuitem"><a href="index.php">Home</a></li>
    <?php
    foreach($commissions as $c) {
        echo '<li class="menuitem"><a href="index.php?page=commission&id='.$c['id'].'">'.$c['name'].'</a></li>';

    }

    ?>

    <li class="menuitem"><a href="index.php?page=userlist">Leden Tabel</a></li>
</ul>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/09/2014 17:24:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

$arr
= array(

        // element 0
        array(
            'id' => 1,
            'naam' => 'Djurre'
        ),

        // element 1
        array(
            'id' => 2,
            'naam' => 'Frank'
        )
);


// echo de naam uit een specifiek element
echo $arr[0]['naam'];
// echo de naam uit een ander specifiek element
echo $arr[1]['naam'];

// loop door alle elementen (in ons voorbeeld dus 0 & 1) en plaats het huidige element in de variabele $a
foreach($arr as $a)
{

    echo $a['naam']; // echo de naam
}

?>

In dit voorbeeld wordt de foreach dus twee keer doorlopen.
De eerste keer dat deze doorlopen wordt vinden we in $a:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
array(
    'id' => 1,
    'naam' => 'Djurre'
)
?>

De tweede keer dat deze doorlopen wordt vinden we in $a:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
array(
    'id' => 2,
    'naam' => 'Frank'
)
?>
Gewijzigd op 08/09/2014 17:30:18 door Frank Nietbelangrijk
 
Djurre Visser

Djurre Visser

08/09/2014 17:32:05
Quote Anchor link
Thanks voor deze snippet! Kort maar krachtig, en duidelijk :)

Nogmaals bedankt bijde!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.