NS API en PHP

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende »

David Meijer

David Meijer

17/02/2013 20:59:50
Anchor link
ik ben nog aan het kijken hoe ik het moet via site`s en zo voor php
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 07:08:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2013 21:07:14
Anchor link
Ik kan www.phptuts.nl zeker aanraden als je de basis van PHP wilt oefenen.
En het belangrijkste: Oefen er ook mee....
Gewijzigd op 17/02/2013 21:12:38 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

08/05/2013 11:38:19
Anchor link
Op dit moment doet me eigen site het nu check het maar http://bussenentreinenforum.nl/NS/av.php?station=gdg

Toevoeging op 08/05/2013 11:42:37:

Hoe zet ik de verstoringen als die er zijn er op
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2013 11:44:06
Anchor link
Netjes, je zou kunnen controleren of een ingevoerd station bestaat, en je kan i.p.b. de onLoad in de body ook dit kunnen gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
window.onload=function(){ startTime() }


En de verstoringen, daar heeft de NS ook een API voor. Kwestie van de XML uitlezen met SimpleXML. Zo doe ik dat ook (om ze op te slaan)
Gewijzigd op 08/05/2013 11:44:50 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

08/05/2013 11:45:25
Anchor link
Ik ga het proberen moet ik die code in het begin zetten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2013 11:48:38
Anchor link
Ja, die code moet je in het begin van je <script> zetten.
 
David Meijer

David Meijer

08/05/2013 11:49:36
Anchor link
ik zie nu het zo als goed is http://bussenentreinenforum.nl/NS/av.php?station=ah

Toevoeging op 08/05/2013 12:07:28:

Of staat het zo niet goed want ik zie ook bijvoorbeeld de vertragingen er niet bij staan als die er zijn.

Toevoeging op 08/05/2013 14:14:54:

Ik zie nu de tijd klok niet meer staan en de vertragingen zie ik helemaal niet.

Toevoeging op 08/05/2013 14:19:58:

- Aar - op 08/05/2013 11:48:38:
Ja, die code moet je in het begin van je <script> zetten.


Kan ik het ook zo doen bijvoorbeeld

14:15
was: 14:14 Den Haag Centraal
Delft, Den Haag HS NS Intercity 1944

Hoe moet ik dat dan doen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2013 17:04:16
Anchor link
Ik zou zeggen, lees de XML eens uit.
Ik zie dat je gebruikt maakt van een speciale class, maar persoonlijk vind ik het handiger om de XML van de API uit te lezen met SimpleXML.
 
David Meijer

David Meijer

08/05/2013 17:05:59
Anchor link
Welke programma kan ik daar het beste voor gebruiken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2013 17:06:57
Anchor link
Welke editor je maar het makkelijkste vindt werken. Notepad++ bijvoorbeeld, of NetBeans of Eclipse...
Net waar jij je je lekker bij voelt.
 
David Meijer

David Meijer

08/05/2013 17:11:41
Anchor link
ik ga Notepad++ gebruiken

Toevoeging op 08/05/2013 17:48:59:

als ik die XML van http://webservices.ns.nl/ns-api-storingen?station=ut probeert uit te lezen met Notepad++ lukt het niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/05/2013 18:23:20
Anchor link
Notepad++ is een editor, daarin programmeer je. Daarmee moet je dus een PHP-script programmeren die de XML van de NS API uitleest. Dit kan met de functies van SimpleXML. cURL kan je ook wel nodig hebben om je te kunnen authenticeren met je username en pass van de API.
Gewijzigd op 08/05/2013 18:32:11 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

09/05/2013 00:08:52
Anchor link
Ik had nog een vraag hoe lan ik de logo`s van de NS en zo laten zien

Toevoeging op 09/05/2013 00:37:27:

laat maar die vraag heb ik zelf opgelost.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/05/2013 10:11:46
Anchor link
Het ligt eraan waar je ze wilt plaatsen. Ik geloof dat de Voorwaarden voor het gebruik van de API er wat regels over had, als ik me niet vergis.
 
David Meijer

David Meijer

09/05/2013 13:05:58
Anchor link
Het is al opgelost ik had wat verkeert staan in een regel en dat is nu klaar.

Alleen de vertragingen lukt mij niet om er bij te krijgen.
Gewijzigd op 09/05/2013 13:12:25 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/05/2013 13:20:42
Anchor link
Kan je wat specifieker zijn, en wat heb je al gedaan en geprobeerd?
 
David Meijer

David Meijer

09/05/2013 13:29:30
Anchor link
Ik heb geprobeert om de vertraging erbij te krijgen met een code maar dat lukt dus niet.
Gewijzigd op 09/05/2013 13:46:11 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/05/2013 13:49:04
Anchor link
Zeg dan op zijn minst wat je precies deed? Want we hebben immers geen glazen bol ;-)
 
David Meijer

David Meijer

09/05/2013 14:04:37
Anchor link
ik stuur je wel even via pm een berichtje met mij av.php infomatie
Gewijzigd op 09/05/2013 14:06:59 door David Meijer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/05/2013 14:11:34
Anchor link
Liever niet, ik help alleen via het forum zelf, gezien ik me niet verplicht wil voelen om iemand met het hele probleem te helpen. Een forum is een platform waar meerdere mensen elkaar kunnen helpen i.p.v. aan één persoon gebonden te zijn.

Ik help graag mensen, maar ook ik leid nog een sociaal leven buiten de computer om ;-)
Gewijzigd op 09/05/2013 14:13:49 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 7 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.