numerieke arraywaarden optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

12/02/2008 16:19:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben aan het proberen om numerieke waarden in een array bij elkaar op te tellen. Dit lukt mij echter niet, met name de decimalen achter de komma.

Om een voorbeeld te geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$voorbeeld
= Array("12,50","12,50","0","12,50");

    function
ArrayCount($array) {
        $getal = 0;
    
        foreach($array as $waarde=>$key) {
            $getal2 = $key;
            $getal = $getal + $getal2;
        }

        
        return $getal;
    }


echo ArrayCount($voorbeeld);
?>


Dit gaf als resultaat: 36.
Dit met natuurlijk zijn: 37,5

Ik heb het binnen de functie ook al geprobeerd met de functie array_sum(); en array_count_values();

Ziet iemand wat ik fout doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 16:39:03
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Getallen zijn altijd met een punt en nooit met een komma.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

12/02/2008 16:26:00
Quote Anchor link
Hmm ja ok

Is er een functie die de getallen kan omzetten? Want duizendtallen zijn ook gescheiden met een punt.. :)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 16:31:00
Quote Anchor link
Wout schreef op 12.02.2008 16:26:
Hmm ja ok

Is er een functie die de getallen kan omzetten? Want duizendtallen zijn ook gescheiden met een punt.. :)

Dat met duizendtallen doe je alléén als output op je scherm met een punt, niet in een array() of in een database.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

12/02/2008 16:31:00
Quote Anchor link
Niet in PHP.

Kijk anders naar number_format()

Edit: Niet in PHP bedoel ik dus die komma's met getallen.. (Maar omdat SanThe op 't exacte zelfde moment moet posten werd mijn post dus onduidelijk)

p.s. Je moet dus ook geen dubbele aanhalingstekens gebruiken.



Edit 2:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$voorbeeld
= Array(12.50, 12.50, 0, 12.50);

    function
ArrayCount($array) {
        $getal = 0;
    
        foreach($array as $waarde=>$key) {
            $getal2 = $key;
            $getal = $getal + $getal2;
        }

        
        return $getal;
    }


echo ArrayCount($voorbeeld);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben Jacobs
 
Frank -

Frank -

12/02/2008 16:37:00
Quote Anchor link
Wat is er mis met de functie array_sum() ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$voorbeeld
= Array(12.50, 12.50, 0, 12.50);

echo array_sum($voorbeeld);
?>

Resultaat: 37.5
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

12/02/2008 16:37:00
Quote Anchor link
Ik heb eens naar number-format gekeken en de output was nog hetzelfde..

Ik heb het nu zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    function ArrayCount($array) {
        $getal = 0;

        foreach($array as $waarde=>$key) {
            $getal2 = number_format($key,2,",",".");
            $getal = $getal + $getal2;
        }

        
        return $getal;
    }

?>


@pgFrank:
Het zit em in de puntjes.. :)
De $key waarden moet ik eerst omzetten naar een 'PHP-getal'
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 16:45:00
Quote Anchor link
Ik heb ook even $key en $waarde goed gezet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$voorbeeld = Array("12.50","12.50","0","12.50","10000");

function
ArrayCount($array)
{

    $getal = 0;
    
    foreach($array as $key => $waarde)
    {

        $getal = $getal + $waarde;
    }

    
    return $getal;
}


echo number_format(ArrayCount($voorbeeld), 2, ',', '.');
    
?>

Getest. Geeft als uitkomst: 10.037,50

Edit:
pgFrank schreef op 12.02.2008 16:37:
Wat is er mis met de functie array_sum() ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

12/02/2008 16:48:00
Quote Anchor link
Ik heb em!
Ik heb nu gewoon eerst de waarden welke ik eerst in de array stopte vanuit de database, dmv een str_replace(); omgezet naar een 'PHP-getal'

de functie ziet er nu zo uit en werkt prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    function ArrayCount($array) {
        
        $getal = array_sum($array);
        return number_format($getal,2,",",'.');
        
    }

?>


edit:
Bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2008 16:52:00
Quote Anchor link
Zo werkt ie met 10.000 en 15,50.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$voorbeeld = Array("12,50","12,50","0","12,50","10.000");

function
ArrayCount($array)
{

    $getal = 0;
    
    foreach($array as $key => $waarde)
    {

        $waarde = str_replace('.', '', $waarde);
        $waarde = str_replace(',', '.', $waarde);    
        $getal = $getal + $waarde;
    }

    
    return $getal;
}


echo number_format(ArrayCount($voorbeeld), 2, ',', '.');
    
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.