on mouseover in treemenu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jordy

jordy

30/11/2007 11:12:00
Quote Anchor link
ik heb een treemenu gedownload en deze aangepast naar mijn dynamische behoeften, maar ik heb nog een probleem, waar ik zelf het antwoord niet op vind.

Ik zou willen dat er bij een on mouseover ook iets verschijnt, probleem is dat ik niet waar ik dit kan invoegen.


dit is mijn dynamisch opgebouwde treemenu structuur
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
<?php
//ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
//error_reporting(E_ALL);

$lang_id = $_REQUEST['lang'];
    include_once $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"]."/new_site_v2/includes/connect.php";
    include_once $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"]."/new_site_v2/site2/menu/treemenu/TreeMenu.php";

    

    $icon         = "folder.gif";
    $expandedIcon = "folder-expanded.gif";

    $menu  = new HTML_TreeMenu();

    $query  =     "SELECT id, name FROM menu order by ranking ASC";
    $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
    while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)){
        $menu_id=$row['id'];
    
        ${"node1".$menu_id}   = new HTML_TreeNode(array(    'text' => $row['name'],
                                            'link' => "index.php?lang=".$lang_id."&menu=".$menu_id."&submenu&topitem=&subitem=&machine=&info=",
                                            'icon' => $icon,
                                            'expandedIcon' => $expandedIcon,
                                            'expanded' => true)
                                        );

        
        $query  =     "SELECT submenu_id FROM MENU_SUBMENU  WHERE menu_id=$menu_id";                    
        $resul = mysql_query($query) or die(mysql_error());
        while($ro = mysql_fetch_array($resul, MYSQL_ASSOC)){
            $submenu_id=$ro['submenu_id'];
            $query  =     "SELECT name FROM SUBMENU  WHERE id=$submenu_id";                    
            $resu = mysql_query($query) or die(mysql_error());
            while($r = mysql_fetch_array($resu, MYSQL_ASSOC)){
        
            ${"node1".$menu_id."_1"} = &${"node1".$menu_id}->addItem(new HTML_TreeNode(array(    'text' => $r['name'],
                                                                                                'link' => "index.php?lang=".$lang_id."&menu=".$menu_id."&submenu=".$submenu_id."&topitem=&subitem=&machine=&info=",
                                                                                                'icon' => $icon,
                                                                                                'expandedIcon' => $expandedIcon)
                                                                                                ));

            
            
            $query  =     "SELECT topitem_id FROM SUBMENU_TOPITEM  WHERE submenu_id=$submenu_id";                    
            $res = mysql_query($query) or die(mysql_error());
            while($a = mysql_fetch_array($res, MYSQL_ASSOC)){
                $topitem_id=$a['topitem_id'];
                $query  =     "SELECT name FROM TOPITEM  WHERE id=$topitem_id";                    
                $re = mysql_query($query) or die(mysql_error());
                while($z = mysql_fetch_array($re, MYSQL_ASSOC)){
                    ${"node1".$menu_id."_1_1"} = &${"node1".$menu_id."_1"}->addItem(new HTML_TreeNode(array('text' => $z['name'],
                                                                                                            'link' => "index.php?lang=".$lang_id."&menu=".$menu_id."&submenu=".$submenu_id."&topitem=".$topitem_id."&subitem=&machine=&info=",
                                                                                                            'icon' => $icon,
                                                                                                            'expandedIcon' => $expandedIcon)
                                                                                                            ));

        
        $query  =     "SELECT subitem_id FROM TOPITEM_SUBITEM  WHERE topitem_id=$topitem_id";                    
        $r = mysql_query($query) or die(mysql_error());
        while($e = mysql_fetch_array($r, MYSQL_ASSOC)){
            $subitem_id=$e['subitem_id'];
            $query  =     "SELECT name FROM SUBITEM  WHERE id=$subitem_id";                    
            $t = mysql_query($query) or die(mysql_error());
            while($y = mysql_fetch_array($t, MYSQL_ASSOC)){
            
            
                ${"node1".$menu_id."_1_1_1"} = &${"node1".$menu_id."_1_1"}->addItem(new HTML_TreeNode(array('text' => $y['name'],
                                                                                                            'link' => "index.php?lang=".$lang_id."&menu=".$menu_id."&submenu=".$submenu_id."&topitem=".$topitem_id."&subitem=".$subitem_id."&machine=&info=",
                                                                                                            'icon' => $icon,
                                                                                                            'expandedIcon' => $expandedIcon)
                                                                                                            ));

                
        
        
        $query  =     "SELECT machine_id FROM SUBITEM_MACHINE  WHERE subitem_id=$subitem_id";                    
        $p = mysql_query($query) or die(mysql_error());
        while($l = mysql_fetch_array($p, MYSQL_ASSOC)){
            $machine_id=$l['machine_id'];
            $query  =     "SELECT name FROM MACHINE  WHERE id=$machine_id";                    
            $w = mysql_query($query) or die(mysql_error());
            while($n = mysql_fetch_array($w, MYSQL_ASSOC)){
        
        
        ${"node1".$menu_id."_1_1_1_1"} =&${"node1".$menu_id."_1_1_1"}->addItem(new HTML_TreeNode(array('text' => $n['name'],
                                                                                                        'link' => "index.php?lang=".$lang_id."&menu=".$menu_id."&submenu=".$submenu_id."&topitem=".$topitem_id."&subitem=".$subitem_id."&machine=".$machine_id."&info=",
                                                                                                        'icon' => $icon,
                                                                                                        'expandedIcon' => $expandedIcon)
                                                                                                        ));

    
    
        $query  =     "SELECT info_id FROM MACHINE_INFO  WHERE machine_id=$machine_id";                    
        $d = mysql_query($query) or die(mysql_error());
        while($f = mysql_fetch_array($d, MYSQL_ASSOC)){
            $info_id=$f['info_id'];
            $query  =     "SELECT name FROM INFO  WHERE id=$info_id";                    
            $g = mysql_query($query) or die(mysql_error());
            while($f = mysql_fetch_array($g, MYSQL_ASSOC)){
    
    
    
        ${"node1".$menu_id."_1_1_1_1_1"} =&${"node1".$menu_id."_1_1_1_1"}->addItem(new HTML_TreeNode(array('text' => $f['name'],
                                                                                                        'link' => "index.php?lang=".$lang_id."&menu=".$menu_id."&submenu=".$submenu_id."&topitem=".$topitem_id."&subitem=".$subitem_id."&machine=".$machine_id."&info=".$info_id."",
                                                                                                        'icon' => $icon,
                                                                                                        'expandedIcon' => $expandedIcon,
                                                                                                        'cssClass' => 'treeMenuBold')
                                                                                                        ));
        }
        }
        }
        }
        }
        }
        }
        }
        }
        }

        $menu->addItem(${"node1".$menu_id});
    }

    
    // Create the presentation class
    $treeMenu = &new HTML_TreeMenu_DHTML($menu, array('images' => 'http://www.haco.com/new_site_v2/site2/menu/treemenu/imagesalt2', 'defaultClass' => 'treeMenuDefault'));
  
?>

<html>
<head>
  
    <script src="http://www.haco.com/new_site_v2/site2/menu/treemenu/TreeMenu.js" language="JavaScript" type="text/javascript"></script>
</head>
<body>


<?php $treeMenu->printMenu()?><br /><br />


</body>
</html>


ik heb nog 2 files namelijk treemenu.js en treemenu.php waarnaar ik verwijs in mijn vorig script. Wanneer je dit nodig vindt dan post ik het ook.

Alvast bedankt voor de hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 09:34:47
 
Jordy

jordy

30/11/2007 13:32:00
Quote Anchor link
volgens mij zou je den onmouseover waarschijnlijk in dit stukje code kunnen toepassen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
var layerTag  = this.doesMenu() ? this.stringFormat('<div id="{0}" style="display: {1}" class="{2}">', layerID, visibility, (nodes[i].cssClass ? nodes[i].cssClass : this.defaultClass)) : this.stringFormat('<div class="{0}">', nodes[i].cssClass ? nodes[i].cssClass : this.defaultClass);
            var onMDown   = this.doesMenu() && nodes[i].n.length  && nodes[i].isDynamic ? this.stringFormat('onmousedown="{0}.toggleBranch(\'{1}\', true)" style="cursor: pointer; cursor: hand"', this.myname, layerID) : '';
            var imgTag    = this.stringFormat('<img src="{0}/{1}{2}.gif" width="20" height="20" align="top" border="0" name="img_{3}" {4}>', this.iconpath, gifname, modifier, layerID, onMDown);
            var linkTarget= nodes[i].linkTarget ? nodes[i].linkTarget : this.linkTarget;
            var linkStart = nodes[i].link ? this.stringFormat('<a href="{0}" target="{1}">', nodes[i].link, linkTarget) : '';

            var linkEnd   = nodes[i].link ? '</a>' : '';

            this.output += this.stringFormat('{0}<nobr>{1}{2}{3}{4}<span {5}>{6}</span>{7}</nobr><br></div>',
                              layerTag,
                              prepend,
                              linkStart,
                              parentLayerID == null && (nodes.length == 1 || this.noTopLevelImages) ? '' : imgTag,
                              iconimg,
                              eventHandlers,
                              nodes[i].title,
                              linkEnd);


dit komt uit de treemenu.js waar de treemenu eignelijk wordt opgebouwd

Maar de grote vraag is nu hoe ik die onmouseover daar kan bij krijgen?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/11/2007 13:43:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.