Ontvangen van 'gepushde' variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Melissa Siem

Melissa Siem

02/03/2013 09:21:28
Quote Anchor link
Beste PHPhulp,

Sinds kort maak ik gebruik van Mollie om smsen te verzenden via de API. Dit gaat allemaal perfect, echter wil ik wel zeker weten of de verzonden smsen aangekomen zijn. Hier komt de 'afleverrapportage' bij kijken (https://www.mollie.nl/beheer/sms-diensten/documentatie/dlr/)

Je kan op de 'instellingen'-pagina van Mollie een URL ingeven waar de gegevens naar zeggen van de klantenservice naar ge'push'ed worden.
Voorbeeld:
http://www.domain.nl/sms/rapportage.php?reference=123456789&recipient=31612345678&status=50&statustime=20130302091046

Mijn vraag: Hoe ontvang ik deze variabelen? (Het liefst heb ik een tabel met een afleverstatus van alle reeds verstuurde berichten.)

Wat heb ik geprobeerd:
$ref = $_GET['reference'];
en
$ref = $_REQUEST['reference'];
en
1.5 uur googlen

De klantenservice zegt:
Ik: Hoe vraag ik een afleverrapportage aan?
KS: Nee, je hoeft geen afleverrapportage zelf aan te vragen. Wij pushen deze naar een URL die je zelf opgeeft (https://www.mollie.nl/beheer/sms-diensten/documentatie/dlr/). Wij sturen automatisch een rapportage naar je toe.
Ik: Dus ik kan alleen een rapportage ontvangen van mijn laatst verstuurde sms?
KS: Nee per bericht krijg je een afleverrapportage.
Gewijzigd op 02/03/2013 09:22:08 door Melissa Siem
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:27:30
 
Eddy E

Eddy E

02/03/2013 09:41:35
Quote Anchor link
Jij hebt als goed is een pagina rapportage.php op je website draaien (die URL heb je bij Mollie opgegeven).
Zij openen rapportage.php?..... zodat jij die aanroep kan opslaan.

In rapportage.php sla jij alle gegevens van $_GET (zoals $_GET['reference']) op in een database oid.
En dan kan je (achteraf) in je eigen database kijken of het gelukt is of niet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/03/2013 09:49:17
Quote Anchor link
molly roept die php pagina aan en krijgt dus het resultaat van die pagina te zien en jij niet. alleen $_GET variabelen laten zien heeft dus geen nut. je moet ze opslaan in de database of in een bestand zodat je ze later kunt bekijken.
Gewijzigd op 02/03/2013 09:52:43 door Frank Nietbelangrijk
 
Melissa Siem

Melissa Siem

04/03/2013 20:21:04
Quote Anchor link
Beste Eddy en Frank,

Bedankt voor jullie hulp maar het is me niet gelukt.

1. probeerde de $_GET['reference']) op te slaan in een bestand op mijn server, maar het lukte met niet om een text-bestand (vanuit hun server) te openen op mijn server zodat zij erop konden schrijven: voorbeeld van wat ik heb geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$ref
        = $_GET['reference'];
$reci        = $_GET['recipient'];
$status        = $_GET['status'];
$statustime    = $_GET['statustime'];

$myFile = "ftp://xxx:[email protected]/test3.txt";
$fh = fopen($myFile, 'w');
fwrite($fh, $ref);
fwrite($fh, $reci);
fwrite($fh, $status);
fwrite($fh, $statustime);
fclose($fh);
?>


Ik kreeg foutmeldingen zoals: kan het bestand niet openen of het bestand bestaat al (terwijl het nog niet bestond)

2. Toen probeerde ik de $_GET's op te slaan in mijn SQL-DB maar het lukte me niet om vanuit hun server een connectie te maken met mijn (gehoste) server. ik moest het IP-adres hebben van de HOST die contact zocht.



Heeft iemand nog tips voor mij? Heb hier al uren aan besteed en wordt het een beetje zat :(


Melissa
 
- SanThe -

- SanThe -

04/03/2013 22:31:12
Quote Anchor link
Eddy E op 02/03/2013 09:41:35:
In rapportage.php sla jij alle gegevens van $_GET (zoals $_GET['reference']) op in een database oid.
En dan kan je (achteraf) in je eigen database kijken of het gelukt is of niet.


Melissa Siem op 04/03/2013 20:21:04:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$myFile
= "ftp://xxx:[email protected]/test3.txt";
?>


Je probeert nu in een bestand te schrijven dat zo te zien op een andere server staat. Dat zal niet gaan lukken neem ik aan. Waarom niet gewoon in een database?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/03/2013 22:45:42
Quote Anchor link
Quote:
Heeft iemand nog tips voor mij? Heb hier al uren aan besteed en wordt het een beetje zat :(


Als je er iets voor over hebt dan is er vast wel iemand die dit voor je wil maken.

Afijn. Mollie gaat voor de terugkoppeling een php bestand aanroepen op JOUW server.

probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$text
= implode(', ', $_GET)."\r\n";

file_put_contents('log.txt', $text , FILE_APPEND);
// je vindt log.txt in dezelfde directory als je php bestand.
// zorg ervoor dat je genoeg rechten hebt in de map waarin je werkt

?>


Toevoeging op 04/03/2013 22:46:44:

en ja.. Database is een nettere oplossing.
Gewijzigd op 04/03/2013 22:48:54 door Frank Nietbelangrijk
 
Aad B

Aad B

04/03/2013 22:48:42
Quote Anchor link
mollie roept die pagina (van jouw site) aan dus je kan de fopen zonder ftp:// doen of inderdaad gewoon opslaan in je database. Het is jouw rapportage.php en die draait gewoon op jouw apache demon.
 
Melissa Siem

Melissa Siem

05/03/2013 11:46:24
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 04/03/2013 22:45:42:
Quote:
Heeft iemand nog tips voor mij? Heb hier al uren aan besteed en wordt het een beetje zat :(


Als je er iets voor over hebt dan is er vast wel iemand die dit voor je wil maken.

Afijn. Mollie gaat voor de terugkoppeling een php bestand aanroepen op JOUW server.

probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$text
= implode(', ', $_GET)."\r\n";

file_put_contents('log.txt', $text , FILE_APPEND);
// je vindt log.txt in dezelfde directory als je php bestand.
// zorg ervoor dat je genoeg rechten hebt in de map waarin je werkt

?>


Toevoeging op 04/03/2013 22:46:44:

en ja.. Database is een nettere oplossing.


Ik heb je code de hele nacht laten runnen, maar nada in de log.txt.

Ik weet niet of ik dit hier mag zeggen maar:
Wie wilt dit voor mij coderen?

Ik wil van elk verzonden smsje in mijn database opgeslagen krijgen of hij is aangekomen of niet (afleverstatusnr van Mollie is ook goed)

Betaling vindt plaats over PayPal.

Name your price
Gewijzigd op 05/03/2013 11:47:17 door Melissa Siem
 
Eddy E

Eddy E

05/03/2013 13:04:18
Quote Anchor link
Welke URL roept Mollie aan?
Dat heb jij ergens bij Mollie zelf opgegeven.
Geef eens een gewoon werkend voorbeeld, van wat je binnen krijgt.
 
Melissa Siem

Melissa Siem

05/03/2013 14:17:10
Quote Anchor link
Eddy E op 05/03/2013 13:04:18:
Welke URL roept Mollie aan?
Dat heb jij ergens bij Mollie zelf opgegeven.
Geef eens een gewoon werkend voorbeeld, van wat je binnen krijgt.


Mollie roept http://www.xxx.nl/BR/ar.php aan

Dat is het probleem, ik heb geen werkend voorbeeld...
Gewijzigd op 05/03/2013 14:17:53 door Melissa Siem
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.