[OOP] Classes vanuit andere classes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roel -

Roel -

29/08/2011 16:13:43
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben sinds een tijdje bezig met object georiënteerd programmeren omdat het me wel aanspreekt. Ik leer op school Java en die manier van programmeren spreekt me ook wel aan.

Wat ik dus heb gedaan, ik heb een paar classes gemaakt in PHP die ongeveer op hetzelfde neerkomen als in Java.

Waar ik echter mee in de knoop raak is het volgende.
Ik heb deze classes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
<?php
// Standaard classes
class Form
{
        private $aElements;
        
        public function setElements()
        {

                $this->aElements = func_get_args();
        }

        
        public function build()
        {

                $sForm = '<form method="post" action=""><p>';
                foreach ($this->aElements as $oElement)
                {

                        $sForm .= $oElement->build();
                }

                return $sForm.'</p></form>';
        }

        
        public function addActionListener($oHandler)
        {
                
        }
}


class Input
{
        private $bRequired;
        
        public function setRequired($bRequired)
        {

                $this->bRequired = $bRequired ? true : false;
        }
}


class Button extends Input
{
        private $sName, $sValue, $iType;
        
        public function __construct($sName, $sValue = '', $iType = 1)
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
                $this->iType = $iType;
        }

        
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function build()
        {

                return '<input type="'.(($this->iType == 1) ? 'submit' : 'reset').'" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }
}


class Text extends Input
{
        private $sName, $sValue;
        
        public function __construct($sName, $sValue = '')
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function build()
        {

                return '<input type="text" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }
}


// Classes per pagina
class KnopHandler
{
        
}


$oForm = new Form();
$oText = new Text('tekst');
$oButton = new Button('knop', 'Klik me');
$oForm->setElements($oText, $oButton);
echo $oForm->build();

?>


Ik wil zoals in Java bijvoorbeeld ook een addActionListener() functie hebben. Dan zou ik in mijn voorbeeld $oButton->addActionListener(new KnopHandler()) gebruiken. Kan iemand me helpen hoe ik dit kan realiseren?

Verder vraag ik me ook af hoe ik een object kan benaderen vanuit een ander object. Bijvoorbeeld, ik heb het object $oButton. In de class daarvan (class Button) wil ik $oText benaderen. Is dat mogelijk?

Bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 21:54:56
 
Nick Audenaerde

Nick Audenaerde

29/08/2011 16:24:23
Quote Anchor link
Net als in java kan je classes extenden en classes includen in een andere pagina waardoor je deze weer aanroept.
 
Roel -

Roel -

29/08/2011 16:26:21
Quote Anchor link
Dat snap ik. Maar als ik in m'n Button class $oText probeer aan te roepen krijg ik fouten.
Gewijzigd op 29/08/2011 16:31:09 door Roel -
 
Fabian M

Fabian M

29/08/2011 17:44:03
Quote Anchor link
Roel van de Water op 29/08/2011 16:26:21:
Dat snap ik. Maar als ik in m'n Button class $oText probeer aan te roepen krijg ik fouten.


omdat $oText niet bestaat.
 
Roel -

Roel -

29/08/2011 17:48:33
Quote Anchor link
Ik heb het nu met extended gedaan inderdaad. Ik wist niet dat dat bedoeld werd.
Dat new KnopHandler() is trouwens geregeld.

Het tweede probleem lukt me nog steeds niet. Ik weet totaal niet wat ik moet doen. M'n script ziet er nu zo uit trouwens:
[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
// Standaard classes
class Form
{
        private $aElements;
        
        public function setElements()
        {

                $this->aElements = func_get_args();
        }

        
        public function build()
        {

                $sForm = '<form method="post" action=""><p>';
                foreach ($this->aElements as $oElement)
                {

                        $sForm .= $oElement->build();
                }

                return $sForm.'</p></form>';
        }

        
        public function getValue($oElement)
        {

                return $_POST[$oElement];
        }
}


class Input
{
        private $bRequired;
        
        public function setRequired($bRequired)
        {

                $this->bRequired = $bRequired ? true : false;
        }
}


class Button
{
        private $sName, $sValue, $iType;
        
        public function __construct($sName, $sValue = '', $iType = 1)
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
                $this->iType = $iType;
        }

        
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function build()
        {

                return '<input type="'.(($this->iType == 1) ? 'submit' : 'reset').'" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }

        
        public function addActionListener($oHandler)
        {

                if (isset($_POST[$this->sName])) {
                        new
$oHandler;
                        $oHandler->Main();
                }
        }
}


class Text extends Input
{
        private $sName, $sValue;
        
        public function __construct($sName, $sValue = '')
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        public function build()
        {

                return '<input type="text" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }

        
        public static function getValue()
        {

                return 'test';// $_POST[$this->sName];
        }
}


// Classes per pagina
class KH extends Form
{
        public function Main()
        {

                echo $this->getValue('tekst');
        }
}


$oForm = new Form();
$oText = new Text('tekst');
$oButton = new Button('knop', 'Klik me');
$oButton->addActionListener(new KH());
$oForm->setElements($oText, $oButton);
echo $oForm->build();[/script]
 
Niels K

Niels K

29/08/2011 19:56:28
Quote Anchor link
Wat is precies je tweede probleem?
 
Roel -

Roel -

29/08/2011 21:42:47
Quote Anchor link
Dat vraag ik mezelf ook af na die post eerlijk gezegd.
Het ging volgens mij niet zoals ik het in de eerste instantie wou, hoewel me dit toch de beste oplossing leek...

Excuus :P
 
Write Down

Write Down

29/08/2011 23:51:58
Quote Anchor link
Sorry dat ik alsnog reageer, maar is het nu opgelost of niet?
 
Roel -

Roel -

30/08/2011 12:40:06
Quote Anchor link
Jep.
 
Roel -

Roel -

04/09/2011 17:23:59
Quote Anchor link
Ik raak er toch nog niet helemaal aan uit.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
<?php
/* Standard classes */

// Form class

class Form
{
        private $aElements;
        
        // After all elements are created, add them to the form
        public function setElements()
        {

                $this->aElements = func_get_args();
        }

        
        // Build the form
        public function build()
        {

                $sForm = '<form method="post" action=""><p>';
                foreach ($this->aElements as $oElement)
                {

                        $sForm .= $oElement->build();
                }

                return $sForm.'</p></form>';
        }

        
        // Get the value of an object
        public function getValue($oElement)
        {

                return $this->aElements[$oElement]->getValue();
        }

        
        // Set the value of an object
        public function setValue($oElement, $sValue)
        {

                $this->aElements[$oElement]->setValue($sValue);
        }
}


// Input class, used for form elements
class Input extends Form
{
        // Get the name of a form element
        public function getName()
        {

                return $this->sName;
        }
}


class Button extends Input
{
        private $sName, $sValue, $iType;
        
        // Set the name, value and type for a button
        public function __construct($sName, $sValue = '', $iType = 1)
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
                $this->iType = $iType;
        }

        
        // Set the value of the button
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        // Return the HTML button
        public function build()
        {

                return '<input type="'.(($this->iType == 1) ? 'submit' : 'reset').'" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }

        
        // Add an ActionListener which is called when the button is clicked
        public function addActionListener($oHandler)
        {

                if (isset($_POST[$this->sName])) {
                        new
$oHandler;
                        $oHandler->Main();
                }
        }
}


class Text extends Input
{
        private $sName, $sValue;
        
        // Set the name and value for the textfield
        public function __construct($sName, $sValue = '')
        {

                $this->sName = $sName;
                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        // Set the value of the textfield
        public function setValue($sValue)
        {

                $this->sValue = $sValue;
        }

        
        // Get the value of the textfield
        public function getValue()
        {

                return $_POST[$this->sName];
        }

        
        // Return the HTML textfield
        public function build()
        {

                return '<input type="text" name="'.$this->sName.'" value="'.$this->sValue.'" />';
        }
}


/* Classes per page */
class KH extends Form
{
        // Main() is called when the button is clicked
        public function Main()
        {

                $this->setValue('text', 'Text in a textfield');
        }
}


$oForm = new Form();
$oText = new Text('text');
$oButton = new Button('button', 'Click me');
$oForm->setElements($oText, $oButton);
$oButton->addActionListener(new KH());
echo $oForm->build();
?>


Wat ik probeer, is vanuit m'n KH() (knophandler) de value te veranderen van het tekstvak. Alleen krijg ik telkens een fatal error:
Fatal error: Call to a member function setValue() on a non-object in /usr/home/deb17902/domains/globallife.nl/public_html/form.class.php on line 35

Het script is hier te vinden: klik

Weet iemand wat te doen om het werkend te krijgen?
Thx!
Gewijzigd op 04/09/2011 17:24:48 door Roel -
 
Wouter J

Wouter J

04/09/2011 17:52:32
Quote Anchor link
Wat is de code waar je de method setValue aanroept?

De error zegt namelijk dat de var waarin je die method koppelt geen object is. Alsof je zoiets hebt gedaan bijv. :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$user
= 'Roel';
$user->setValue(); // Ahh, $user is een string geen object!
?>
Gewijzigd op 04/09/2011 17:52:59 door Wouter J
 
Roel -

Roel -

04/09/2011 17:55:32
Quote Anchor link
Dat is op regel 119. Ik snap inderdaad dat het daarom gaat.
Maar hoe fix ik dit? Bij het argument van de functie setValue ervoor zorgen dat ie het argument als een object ziet?
 
Roel -

Roel -

05/09/2011 19:20:20
Quote Anchor link
Bump.
 
Pim -

Pim -

05/09/2011 20:41:03
Quote Anchor link
Je doet het verkeerd.
De knophandler hoort Form niet uit te breiden, maar een form als property te dragen, zodat je erin $this->_form->setValue() kan doen.

Toevoeging op 05/09/2011 20:43:14:

Verder is het gebruiken listeners door requests heen (dus bijv. luisteren naar het submitten van een form) in PHP een stuk lastiger dan in Java, omdat daar de objecten blijven bestaan en je ze in PHP steeds moet herbouwen. Het is lastiger, niet onmogelijk, hoewel ik het niet echt op deze manier ben tegengekomen.
 
Roel -

Roel -

05/09/2011 21:12:44
Quote Anchor link
Ja het is ook een uitdaging om dit zo te maken.
Weet je ook hoe ik een form als property meegeef?

Ik zou namelijk totaal niet weten hoe ik dit moet doen.
 
Roel -

Roel -

06/09/2011 21:15:30
Quote Anchor link
Bump.
 
Wouter J

Wouter J

06/09/2011 21:48:07
Quote Anchor link
Waarom bump je elke dag? We zijn hier gewoon vrijwillig en als de persoon die hier van af weet even niet online is is dit niet erg.

Je kan een propertie maken van User door deze mee te geven in een methode. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
class User
{
  private $name;

  public function __construct( $name )
  {

    $this->name = (string) $name;
  }


  public function getName()
  {

    return $this->name;
  }
}

class Post
{
  protected $author;
  // veel code voor de post
  public function setAuthor( User $author )
  {

    $this->user = $author;
  }

  public function getAuthor()
  {

    return $this->user->getName();
  }
}


// Maak een nieuw User object
$user = new User('Roel');
// Maak een nieuw Post object
$bericht = new Post();
// Set de author door de User object mee te geven
$bericht->setAuthor($user);
// ... heel veel code ...
echo $bericht->getAuthor();
?>

Hierbij heb ik User als een propertie meegegeven aan $bericht. Deze heb ik in de propertie $author gezet. Vervolgens kan ik dit gewoon gebruiken als een class en kan ik $this->autor->getName() doen als ik de naam van User wil weten.
 
Roel -

Roel -

06/09/2011 23:41:18
Quote Anchor link
Kijk, daar heb ik wat aan.
Thx!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/09/2011 23:49:55
Quote Anchor link
@Wouter: is dat eigenlijk de "normale" manier om een compleet User object mee te geven aan de setAuthor() functie? Je hebt toch alleen maar een naam nodig?

Is zoiets als dit niet logischer?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$user = new User('Roel');
$author = $user->getName();
$post = new Post($author);
echo $post->getAuthor();  
 
Wouter J

Wouter J

07/09/2011 07:59:27
Quote Anchor link
@Ozzie, ik ben niet heel goed in het OOP denken dus het kan totaal verkeerd zijn wat ik nu ga zeggen. Maar ik vind wat ik heb gedaan handiger. Stel dat je later ook nog een avatar wil van die author, of een stukje biografie van die author. Dan moet je al je code weer aanpassen. I.p.v. daarvan stop je gewoon de hele user object in de post, zo kunnen we via het post object zelf bepalen wat we willen en wat niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/09/2011 12:36:51
Quote Anchor link
@Wouter, ik weet ook niet wat in dit geval "goed" is.

Hoe kijken andere leden hier tegenaan? Vooral de mensen die vaker met OOP werken?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.