[oop] extra class?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2014 09:51:20
Quote Anchor link
Ola,

Ik las gisteren een tutorial die betrekking had op een Person class. Nu vroeg ik me iets af. Om een naam te setten en getten werd ongeveer dezelfde opzet gebruikt die ik zelf ook gebruik. Een setter en getter voor de voornaam, achternaam en het tussenvoegsel, en dan een getter voor de volledige naam die gegenereerd wordt op basis van deze 3 gegevens. In het voorbeeld stond alle code gewoon in de Person class zelf, maar er werd ook gezegd dat je die code in een aparte (Person)Name class zou kunnen verwerken.

Nu vroeg ik me dus af of het slim/gebruikelijk is om voor de naam een aparte Name class te gebruiken, en dat je deze class vanuit de Person class gebruikt om de naam te setten en getten. Anders gezegd, moet je de naam als een los object zien? Je zou dan dus zeg maar zo'n soort constructie krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

class Person {

  $name;

  public function construct() {
    $this->name = new Name();
  }


  public function setFirstName($first_name) {
    $this->name->setFirstName($first_name);
  }


  public function setPrefix($prefix) { ... }

  public function setLastName($last_name) { ... }

  public function generateFullName() {
    return $this->name->generateFullName();
  }


  // enz.

}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 05:02:11
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/04/2014 10:31:48
Quote Anchor link
Je moet daarvoor niet naar de naam op zich kijken, maar naar de functie of zelfs het doel van de naam.

Simpel gesteld: gebruik je de naam vaak los of gebruik je de naam altijd in de context van een persoon?

Probeer eerst een antwoord te vinden op functionele vragen. Heeft de naam nog een betekenis buiten de class User? Zou je de class Name kunnen hergebruiken voor iets anders dan de namen van personen? En zou je namen dan opslaan in een aparte databasetabel?
 
Reshad F

Reshad F

22/04/2014 10:32:48
Quote Anchor link
Het hangt er maar vanaf welke pattern je gebruikt.

Je zou het decorator pattern kunnen gebruiken bijvoorbeeld om extra functionaliteit aan een class toe te voegen. bijv de naam
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2014 10:38:07
Quote Anchor link
@Ward:

Oké. Ik zou zeggen dat een naam altijd gerelateerd is aan een persoon. Dus dan hoef ik geen extra class te maken?

@Reshad:

Het is in dit geval geen "extra" functionaliteit. Het is meer de vraag of je de functionaliteit moet "bundelen" in een aparte class.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

22/04/2014 10:43:15
Quote Anchor link
Je kunt alles dat een persoon "is" of een persoon "beschrijft" onderbrengen in een aparte klasse, niet alleen een class Name, maar ook een class Gender, een class Length, een class EyeColor, een class Address, enzovoort.

De vraag is niet of het kan, maar of je het nodig hebt. Soms misschien wel (bijvoorbeeld bij een adres), maar vaak ook niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2014 10:48:53
Quote Anchor link
Oké, thanks.
 
Reshad F

Reshad F

22/04/2014 10:49:10
Quote Anchor link
En die vraag beantwoord je dus als: Welke pattern ga ik gebruiken en waarom ga ik die pattern gebruiken. Dus niet omdat jij ergens code hebt gezien en afvraagt of dat beter is. Het antwoord is Ja en Nee.

In de situatie van die persoon kan het heel nuttig zijn dat hij het op die manier heeft gedaan maar in jou situatie heb je het misschien helemaal niet nodig dus kan je het combineren in je user class.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2014 10:52:22
Quote Anchor link
Oké. Die persoon had het zelf ook niet gedaan, maar hij vertelde erover. Vandaar dat ik het me afvroeg. Ik weet weer even genoeg :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.