[oop] setFoo en/of setFoos?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 16:44:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vraag me iets af. Ik heb functies waarbij je 1 "foo" wilt instellen en functies waarbij je meerdere "foos" wilt instellen. Bijv.

setPath($id, $path) // om 1 path in te stellen
setPaths($paths) // om meerdere paths in te stellen ($paths is een array)

Nu vraag ik me af of dat een goede gewoonte is. Ik gebruik 2 functies met bijna dezelfde functionaliteit, alleen in de ene situatie set je dus 1 foo, en in de andere situatie meerdere foos. Ik doe het op deze manier omdat ik denk dat dat efficiënt is. Je roept immers meteen de juiste functie aan.

Ik zou er ook voor kunnen kiezen om alles in 1 method te stoppen en dan op basis van het meegegeven argument te bepalen of er 1 foo moet worden geset of meerdere foos.

Dit komt bij mij best vaak voor. Zo heb ik nu in mijn mail class bijv. deze methods:

setBcc
setBccs
setCc
setCcs
setTo
setTos

Allemaal dubbele functies dus. Is dat wel of niet wenselijk? Het voordeel vind ik dat een functie altijd het juiste argument ontvangt en er dus geen extra controle hoeft plaats te vinden (betere performance). Het nadeel is dat je dus dubbele functies krijgt.

Graag jullie advies.
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 21:19:48
 
Wouter J

Wouter J

05/07/2013 17:11:41
Quote Anchor link
Normaal gesproken heb ik dan altijd setBcc om een array op te geven die de waarde overschrijft en een addBcc om iemand toe te voegen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 18:09:34
Quote Anchor link
Wouter, oke... maar jouw setBcc functie kan dus of 1 persoon toevoegen, of een heleboel?

Ander voorbeeld... ik wil een path toevoegen en heb een addPath($id, $path) method, maar wat nu als ik ineens 100 paden wil toevoegen. Lijkt me niet handig om dan 100x die addPath method aan te roepen. Dan kunnen we 2 dingen doen lijkt mij. Of we maken een aparte addPaths() method, of we passen addPath aan zodat die een array kan ontvangen. Het gaat mij vooral om het principe... moet je aparte methods maken om 1 "foo" toe te kunnen voegen en een aparte method om meerdere "foos" toe te voegen, of... doe je dit altijd via 1 method?
 
Reshad F

Reshad F

05/07/2013 18:23:27
Quote Anchor link
De vraag is .. wil je 1 array hebben of wil je 100x een path object hebben.. toch?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/07/2013 18:45:01
Quote Anchor link
Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class emailer {
    private bccs = array();
    public function bcc($address, $name = '') {
        $this->bccs[$address] = $name;
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 19:35:13
Quote Anchor link
@Reshad: het gaat niet om objecten.

@Ger: dit geeft niet echt antwoord op mijn vraag toch?

De vraag is, stel we willen binnen e-mail class bcc adressen kunnen toevoegen. Dat kan zijn 1 adres of meerdere adressen. Maken we dan 2 functies: 1 om 1 adres toe te voegen en 1 om meerdere adressen toe te voegen. Of maken we 1 functie waarmee we 1 adres, maar ook meerdere adressen kunnen toevoegen.

Snappen jullie mijn vraag?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/07/2013 19:59:52
Quote Anchor link
Ik snap je vraag wel, maar je vraagt om meningen.
Imo maakt het niet zoveel uit of je eerst een array samenstelt en die doorgeeft aan een functie, of telkens die functie aanroept. Het eerste zal in performance schelen, maar dan hebben het over nano seconden. Lekker belangrijk!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 20:07:43
Quote Anchor link
Maar er is ook een soort van tussenweg. In mijn situatie doe ik dus vaak dit:

Stel ik wil 1 foo adden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$id
= 'test';
$foo = 'foo';
addFoo($id, $foo);
?>


En stel ik wil meer foos setten dan krijg je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$foos
= [['id' =>  'test', 'foo' => 'foo'], ['id' =>  'bartest', 'foo' => 'foobar']];
addFoos($foos);
?>

In bovenstaand voorbeeld heb ik dus een class met een method addFoo en een method addFoos. Om dit dan door te trekken naar de praktijk, ik heb nu dus een e-mail class met deze methods:

setBcc
setBccs
setCc
setCcs
setTo
setTos

En de vraag is of dat gebruikelijk is, of is het gebruikelijk om alleen deze methods te hebben:

setBcc
setCc
setTo

... en er dan op een of andere manier voor te zorgen dat deze methods zowel 1 als meerdere foos kunnen setten. Wat is wijsheid?
 
Wouter J

Wouter J

05/07/2013 20:32:25
Quote Anchor link
setXXX() is naar mijn mening het overriden van de huidige waarde. Voor het toevoegen van een waarde aan een array gebruik je addXXX(). Ik doe het altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Mail
{
    private $bcc = array();

    public function setBcc(array $bcc)
    {

        $this->bcc = $bcc;
    }


    public function addBcc(EmailAddress $address)
    {

        $this->bcc[] = $address;

        return $this;
    }
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 20:44:27
Quote Anchor link
Wouter, ik begrijp je. Ik leg alleen misschien een beetje krom uit wat ik bedoel. Mijn excuses daarvoor. Het gaat mij niet om het verschil tussen add en set. Het gaat er mij om of ik 2 verschillende functies moet gebruiken om 1 "ding" te setten en om meerdere van die "dingen" te setten.

Voorbeeld:

Stel we hebben een product en voor dit product wil ik slechts 1 producteigenschap setten, dan zou dat zo kunnen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$name
  = 'kleur';
$value = 'rood';
$product->setProperty($name, $value);
?>

Maar stel ik heb een ander product met meerdere eigenschappen, dan krijg je zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$properties
= ['kleur' => 'groen', 'materiaal' => 'hout'];
$product->setProperties($properties);
?>

Nu is mijn vraag of dit klopt. Ik heb nu 2 functies die bijna hetzelfde doen. Namelijk properties setten. Kan dat? Of moet ik bijv. de setProperty functie laten vallen en op het moment dat ik maar 1 property wil setten dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$properties
= ['kleur' => 'groen'];
$product->setProperties($properties);
?>

Ik hoop dat deze uitleg het iets duidelijker maakt.
 
Wouter J

Wouter J

05/07/2013 20:51:01
Quote Anchor link
En dan nogmaals, ik gebruik dus altijd de eerste maar dan niet setXXX, want dat is dus verkeerd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 21:12:07
Quote Anchor link
Wouter, volgens mij begrijp je het nog niet. Of ik begrijp het niet, kan natuurlijk ook. Je moet dat add/sett even loslaten.

Het kan zijn dat ik in het ene geval 1 ding wil setten en in het andere geval meerdere dingen. Het gaat echt om setten, dus niet om adden.

Stel ik wil in het ene geval in bcc adres setten en in het andere geval 2. Dan kan ik dus setBcc gebruiken voor 1 bcc adres en setBccs voor 2 adressen. Maar is dat gebruikelijk?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/07/2013 21:46:37
Quote Anchor link
Ik snap het punt. Ik zou gewoon kijken of het meegegeven argument een array is met is_array.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 21:56:52
Quote Anchor link
Ah, ik ben blij dat iemand me dan toch begrijpt :-)

Alleen dan ben ik benieuwd hoe ik het volgende moet oplossen. Weer even het bcc voorbeeld. Bij het toevoegen van 1 bcc adres doe ik nu setBcc('piet', '[email protected]'). Je hebt hier dus 2 argumenten. Terwijl je bij setBccs($bccs) 1 argument (een array) hebt. Hoe los je dat verschil in argumenten dan op? Ik vind het een lastige situatie.
 
Erwin H

Erwin H

05/07/2013 22:33:36
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 05/07/2013 21:12:07:
Wouter, volgens mij begrijp je het nog niet. Of ik begrijp het niet, kan natuurlijk ook. Je moet dat add/sett even loslaten.

Volgens mij begrijpt Wouter prima wat jij bedoelt, maar dender jij weer eens lekker door omdat je perse een antwoord wil hebben dat jouw mening bevestigd. Als je Wouter's commentaar leest is het perfect duidelijk dat hij dus niets ziet in de setBccs, maar zou hij voor een add functie gaan. En dat lijkt mij ook een prima oplossing inderdaad, waarbij jij alleen nog even na zouden moeten denken waarom er een verschil gaat worden gemaakt tussen add en set, zeker als je setBccs loslaat.
Gewijzigd op 05/07/2013 22:34:37 door Erwin H
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 22:41:41
Quote Anchor link
Erwin, ik zoek helemaal niet een antwoord dat mijn mening bevestigt. Ik probeer de juiste manier te vinden hoe ik iets moet aanpassen.

Het verschil tussen iets setten en adden. Als je iets set worden bestaande waarden overschreven, als je iets add wordt er iets toegevoegd. Ik wil dus niet iets toevoegen maar iets setten. In het ene geval wil ik dus 1 waarde setten en in het andere geval wil ik meerdere waardes setten. Mijn vraag is of ik dat via 1 of 2 functies moet doen. Oh, en het hoeft dus niet per se op bcc te slaan, maar is van toepassing op alles waarvan je er 1 of meer wilt setten/getten/deleten enz.

Stel ik wil configuratiewaardes ophalen. In het ene geval heb ik 1 waarde nodig en in het andere geval heb ik meerdere waardes nodig. Maak je dan 2 functies:

getValue($id) en getValues($ids)

of maak je 1 functie waaraan je een string of array kunt meegeven?
Gewijzigd op 05/07/2013 22:42:10 door Ozzie PHP
 
Erwin H

Erwin H

05/07/2013 23:03:02
Quote Anchor link
Je snapt het dus nog steeds niet. Als je functies van Wouter neemt, dan heb je een set functie voor een x aantal tegelijk, en een add functie als er nog eens 1 bij moet. Voor de duidelijkheid (wat je zo te zien compleet mist) die set functie kan je dus ook voor 1 waarde gebruiken. Als je dus het antwoord van Wouter echt goed had gelezen dan had je allang gezien dat je vraag daarmee volledig beantwoord is.

Getters moet je daarin heel anders zien overigens. Andere discussie.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/07/2013 23:05:14
Quote Anchor link
Erwin, laat maar zitten. Ik snap m'n eigen vraag prima, maar ik heb geen zin om op deze manier en toon een discussie te voeren.

Mag een slotje op.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/07/2013 00:38:06
Quote Anchor link
Je weet toch dat we niet aan slotjes doen op phphulp ;-) Er komt heus geen slotje op alleen maar omdat je je vraag niet kunt formuleren!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/07/2013 00:41:23
Quote Anchor link
Ik kan m'n vraag best formuleren, alleen niet iedereen schijnt het te (kunnen) begrijpen.
 
Wouter J

Wouter J

06/07/2013 00:46:43
Quote Anchor link
Begrijp de aanvallende toon in dit topic niet. Ozzie stelt een vraag, vervolgens kun je er op reageren. Hoor je dat? Je 'kun't reageren. Fijn he, zo'n forum! Niemand ziet wat je leest en niemand verplicht je om ook maar ergens op te reageren.

Het feit dat ozzie een vraag stelt met een voorbeeld die ons waarschijnlijk laat afwijken van de werkelijk is niks meer dan een simpel foutje. Door dat foutje heb ik waarschijnlijk wel verkeerde antwoorden gegeven, maar laat het niet zo zijn dat we hier een nutteloos gevechts topic van gaan maken alleen omdat ik iedereen in de verkeerde richting heb gestuurd.

Dat gezegd hebbende, ozzie bedoel je bijna het instellen van settings? Bijv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
new FormField('text', array(
    'label' => 'Naam',
    'error_bubbling' => false,
    // ...
));
?>


In dat geval zou ik een method setSettings maken die een array van opties krijgt.
Gewijzigd op 06/07/2013 00:47:32 door Wouter J
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.