Opbouw Formulier: checkbox/algemene label?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »
Mark L

Mark L

13/07/2010 19:29:18
Quote Anchor link
Omdat ik me recent in OOP heb verdiept, ben ik van plan om een formulier-class te maken. Hierdoor wil ik heel makkelijk een formulier op het scherm tonen, die qua HTML goed in elkaar zit en ook gebruiksvriendelijk is.

Nu heb ik hierover veel gelezen op internet en ik heb besloten dat dit mijn standaard opmaak van HTML-tags word
Voorbeeld 1:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form>
    <fieldset>
        <legend>Formulier</legend>
        <div>
            <label for="input">Vul uw e-mail adres in.</label>
            <input type="text" name="email" id="input" />
        </div>
    </fieldset>
</form>


Dit lukt me allemaal wel.

Maar nu wil je ook wel eens een set Checkboxjes gebruiken. Na een checkbox wil ik een label doen
Voorbeeld 2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="checkbox" id="check1" ... /><label for="check1">Nummer #1</label>
<input type="checkbox" id="check2" ... /><label for="check2">Nummer #2</label>


Nu staan deze labels aangesloten met de juiste checkboxen. Maar als ik bijvoorbeeld eerst een "vraag" wil stellen, zoals bij voorbeeld 1 'Vul uw e-mail adres in.', hoe link ik deze dan met alle checkboxen? Want een screenreader moet ook de link leggen tussen de "vraag" en de checkboxen.

Onderstaande kan in ieder geval niet, want dan zou je de algemene label 'Click de checkboxen.' koppelen aan één checkbox, terwijl deze aan een rij checkboxen gekoppeld moet worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form>
    <fieldset>
        <legend>Formulier</legend>
        <div>
            <label>Click de checkboxen.</label>
            <input type="checkbox" id="check1" ... /><label for="check1">Nummer #1</label>
            <input type="checkbox" id="check2" ... /><label for="check2">Nummer #2</label>

        </div>
    </fieldset>
</form>


Wat is hier een goede oplossing voor? Een fieldset in de fieldset, waarbij de legend de "vraag" is?

Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is.

Alvast bedankt voor het antwoord,
Mark L.
Gewijzigd op 13/07/2010 19:37:40 door Mark L
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 14:13:23
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

13/07/2010 21:48:10
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je precies wilt doen, maar een <input type="checkbox"> kun je ook insluiten met <label>:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label><input type="checkbox" name="check1" ... /> Beschrijving 1</label>
 
Mark L

Mark L

13/07/2010 21:55:04
Quote Anchor link
Ik wil een connectie leggen tussen een groep checkboxen en een tekst, zodat screenreaders (software voor slechtziende mensen) deze connectie begrijpen en aan de gebruiker vertellen.

Nu weet ik hoe ik de link leg tussen één checkbox en één stukje tekst. Maar nu wil ik dus één tekst hebben die een connectie heeft met een groep checkboxen. Zoiets bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Welk van het onderstaande kleuren vind je mooi?
[ ] Rood
[ ] Oranje
[x] Geel
[ ] Bruin
[x] Blauw
[x] Groen
[ ] Paars
[ ] Roze


Hoe kan ik dan zorgen dat de checkboxen van toepassing zijn op de tekst 'Welk van het onderstaande kleuren vind je mooi?', zodat dit door screenreaders (en andere software) begrepen word.

Edit:
De software moet dus begrijpen dat de vraag bij die mogelijke antwoorden hoort.
Gewijzigd op 13/07/2010 21:55:55 door Mark L
 
Hipska BE

Hipska BE

13/07/2010 22:39:19
Quote Anchor link
Ik zou zelf fieldset nemen.

Maar als er software mee moet kunnen werken, zou ik eerst eens kijken wat die software precies ondersteund. Dus hoe de software wil dat jij het maakt.
 
Mark L

Mark L

13/07/2010 23:26:51
Quote Anchor link
Ik ben eruit. Het word inderdaad geadviseerd om fieldsets te gebruiken in samenstelling met een legend om een groep checkboxen heen.

Nu had ik nog een laatste vraag:
Soms heb je ook wel eens meerdere input-velden naast elkaar nodig.
Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Naam: [voornaam][tussenvoegsel][achternaam]


Nu is dit dus niet via een label te regelen, omdat een label maar voor één element gebruikt kan worden en we hebben er hier 3.
Nu denk ik automatisch - met de kennis over de checkboxen - dan gebruiken we hier ook een fieldset voor.
Het probleem is echter dat het stylen van een fieldset (met een legend) moeilijk is in Internet Explorer (het zal eens niet). Maar ik ben bang dat ik dit maar voor lief moet nemen (en misschien kom ik nog wel een manier tegen waardoor je ook in IE een element NAAST een legend kan zetten.)

@ Iedereen bedankt voor het meedenken,
Hier kan ik wat mee :)
Mark L.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.