[OPGELOST :)] Rekenscript werkt niet!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »
Koen Hollander

Koen Hollander

24/08/2012 16:30:25
Quote Anchor link
Hallo,

Ik maak een mini script waarmee je een plus som uit kan rekenen.(Ga hem nog uitbreiden hoor, begin eerst met plus) ,maar hij werkt niet zo goed. Kijk maar:

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<html>
<body>
<form>
<form method="POST" action="uitrekenen.php">
<em>Vul hier de som in:</em> <br>
<input type="text" size="1" maxlength="40" name="som1" id="som1"> <br>+<br>
<input type="text" size="1" maxlength="40" name="som2" id="som1">
<input type="submit" value="Uirekenen">
</form>
</body>
</html>


uitrekenen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
//Variabel die antwoord uitrekend
$antwoord= $_POST['som1'] + $_POST['som2'];

//Echo die antwoord laat zien
echo "Het andwoord op de som is:" $antwoord;

//Einde code
?>


Ik weet dat ik een beginner ben met PHP en ik hoop dat dit probleem niet niemand laat lachen.

Koen Hollander
Gewijzigd op 24/08/2012 20:42:21 door Koen Hollander
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 12:26:56
 
John D

John D

24/08/2012 16:50:43
Quote Anchor link
regel 6 en 7 2x hetzelfde id som1??
 
Eddy E

Eddy E

24/08/2012 16:51:32
Quote Anchor link
Krijg je foutmeldingen?
Wat geeft het script wel?

Staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php error_reporting(E_ALL); ?>
erbij (op uitrekenen.php)?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/08/2012 16:57:09
Quote Anchor link
Je mist een punt op deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Het antwoord op de som is:" $antwoord;
?>

moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Het antwoord op de som is:". $antwoord;
?>


Edit:
Antwoord is met een t
Gewijzigd op 24/08/2012 16:59:05 door Nick Dijkstra
 
Erwin H

Erwin H

24/08/2012 16:57:14
Quote Anchor link
Hier moet een punt of een komma tussen. Je probeert namelijk twee strings te echoen en die moeten aan elkaar geplakt worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Het andwoord op de som is:" $antwoord;
?>

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "Het andwoord op de som is:". $antwoord;
//of
echo "Het andwoord op de som is:", $antwoord;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

24/08/2012 18:12:27
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 24/08/2012 16:57:09:
Edit:
Antwoord is met een t


Sinds wanneer?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/08/2012 18:15:35
Quote Anchor link
Klopt hoor SanThe...

Antwoord ;-)))
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/08/2012 18:15:36
Quote Anchor link
Ik bedoel de eerste t ;) Zie de zin in de echo
 
- SanThe -

- SanThe -

24/08/2012 18:25:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 24/08/2012 18:15:35:
Klopt hoor SanThe...

Antwoord ;-)))


Oh my .... niet gezien.
Shame on me.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

24/08/2012 18:37:54
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 24/08/2012 16:51:32:
Krijg je foutmeldingen?
Wat geeft het script wel?

Staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php error_reporting(E_ALL); ?>
erbij (op uitrekenen.php)?


Ik word helemaal niet doorgestuurd naar uitrekenen.php. 1+1 word deze link: http://127.0.0.1/Project/rekenen/?som1=1&som2=1


Erwin H op 24/08/2012 16:57:14:
Hier moet een punt of een komma tussen. Je probeert namelijk twee strings te echoen en die moeten aan elkaar geplakt worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Het andwoord op de som is:" $antwoord;
?>

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "Het andwoord op de som is:". $antwoord;
//of
echo "Het andwoord op de som is:", $antwoord;
?>



Dankjewel. Ik wist dat variabelen buiten de quotes moesten maar wist niet hoe

Toevoeging op 24/08/2012 18:41:00:

Ik stuit nu op een ander probleem. Ik druk op uitrekenen, maar ik kom niet op die pagina. Mijn URL veranderd enkel in: http://127.0.0.1/Project/rekenen/?som1=12&som2=12
Gewijzigd op 24/08/2012 18:39:16 door Koen Hollander
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/08/2012 19:12:39
Quote Anchor link
Je gebruikt wel iets als xampp om je pagina te openen (en niet vanuit vanuit bv de verkenner)?

Beide bestanden staan in dezelfde (juiste) directory?

Vreemd is dat in je adresbalk geen uitrekenen.php staat.

Je HTML/formulier:
Ik zou niet voor beide hetzelfde id gebruiken.
Het is uitrekenen ipv uirekenen (button)

Andere opmerkingen:
php --> '
HTML --> "

Vergeet niet om in uitrekenen te gaan controleren of een formulier verzonden is en of de input wel getallen zijn.
 
Erwin H

Erwin H

24/08/2012 19:34:59
Quote Anchor link
Er zitten twee form open tags in je html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<html>
<body>
<form>
<form method="POST" action="uitrekenen.php">

De eerste moet weg. Omdat je die niet afsluit is het niet te voorspellen wat de brwoser doet. Het zou dus kunnen dat dit je probleem veroorzaakt.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

24/08/2012 19:39:49
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 24/08/2012 19:12:39:
Je gebruikt wel iets als xampp om je pagina te openen (en niet vanuit vanuit bv de verkenner)?

Beide bestanden staan in dezelfde (juiste) directory?

Vreemd is dat in je adresbalk geen uitrekenen.php staat.

Je HTML/formulier:
Ik zou niet voor beide hetzelfde id gebruiken.
Het is uitrekenen ipv uirekenen (button)

Andere opmerkingen:
Je HTML/formulier:
Ik zou niet voor beide hetzelfde id gebruiken.
Het is uitrekenen ipv uirekenen (button)

Vergeet niet om in uitrekenen te gaan controleren of een formulier verzonden is en of de input wel getallen zijn.


Quote:
Je gebruikt wel iets als xampp om je pagina te openen (en niet vanuit vanuit bv de verkenner)?
Ja

Quote:
Beide bestanden staan in dezelfde (juiste) directory?
Ja

Quote:
Je HTML/formulier:
Ik zou niet voor beide hetzelfde id gebruiken.
Het is uitrekenen ipv uirekenen (button)
Ik gebruik niet hetzelfde ID. Dat zag ik al en in de code al aangepast.

Toevoeging op 24/08/2012 19:41:59:

Erwin H op 24/08/2012 19:34:59:
Er zitten twee form open tags in je html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<html>
<body>
<form>
<form method="POST" action="uitrekenen.php">

De eerste moet weg. Omdat je die niet afsluit is het niet te voorspellen wat de brwoser doet. Het zou dus kunnen dat dit je probleem veroorzaakt.


LOL!. Dat zo een simpel iets de fout was. Dankjewel!
 
Erwin H

Erwin H

24/08/2012 19:44:38
Quote Anchor link
Dit soort fouten in je html kan je vaak het snelste vinden in je browser. Als je rechtsklikt en 'view page source' (of iets soortgelijks in het Nederlands) aanklikt kan je de bron zien. De meeste browsers geven daarin met kleurtjes aan als er iets niet goed ziet. Niet altijd betreft het direct een fout, maar je kan er wel veel info uithalen en soms fouten oplossen.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

24/08/2012 20:09:34
Quote Anchor link
Erwin H op 24/08/2012 19:44:38:
Dit soort fouten in je html kan je vaak het snelste vinden in je browser. Als je rechtsklikt en 'view page source' (of iets soortgelijks in het Nederlands) aanklikt kan je de bron zien. De meeste browsers geven daarin met kleurtjes aan als er iets niet goed ziet. Niet altijd betreft het direct een fout, maar je kan er wel veel info uithalen en soms fouten oplossen.


Dankje, dat is een handige tip.
Gewijzigd op 24/08/2012 20:09:51 door Koen Hollander
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.