[OPGELOST :)] Rekenscript werkt niet!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Koen Hollander

Koen Hollander

24/08/2012 16:30:25
Quote Anchor link
Hallo,

Ik maak een mini script waarmee je een plus som uit kan rekenen.(Ga hem nog uitbreiden hoor, begin eerst met plus) ,maar hij werkt niet zo goed. Kijk maar:

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<html>
<body>
<form>
<form method="POST" action="uitrekenen.php">
<em>Vul hier de som in:</em> <br>
<input type="text" size="1" maxlength="40" name="som1" id="som1"> <br>+<br>
<input type="text" size="1" maxlength="40" name="som2" id="som1">
<input type="submit" value="Uirekenen">
</form>
</body>
</html>


uitrekenen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
//Variabel die antwoord uitrekend
$antwoord= $_POST['som1'] + $_POST['som2'];

//Echo die antwoord laat zien
echo "Het andwoord op de som is:" $antwoord;

//Einde code
?>


Ik weet dat ik een beginner ben met PHP en ik hoop dat dit probleem niet niemand laat lachen.

Koen Hollander
Gewijzigd op 24/08/2012 20:42:21 door Koen Hollander
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 00:08:13
 
John D

John D

24/08/2012 16:50:43
Quote Anchor link
regel 6 en 7 2x hetzelfde id som1??
 
Eddy E

Eddy E

24/08/2012 16:51:32
Quote Anchor link
Krijg je foutmeldingen?
Wat geeft het script wel?

Staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php error_reporting(E_ALL); ?>
erbij (op uitrekenen.php)?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/08/2012 16:57:09
Quote Anchor link
Je mist een punt op deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Het antwoord op de som is:" $antwoord;
?>

moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Het antwoord op de som is:". $antwoord;
?>


Edit:
Antwoord is met een t
Gewijzigd op 24/08/2012 16:59:05 door Nick Dijkstra
 
Erwin H

Erwin H

24/08/2012 16:57:14
Quote Anchor link
Hier moet een punt of een komma tussen. Je probeert namelijk twee strings te echoen en die moeten aan elkaar geplakt worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Het andwoord op de som is:" $antwoord;
?>

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "Het andwoord op de som is:". $antwoord;
//of
echo "Het andwoord op de som is:", $antwoord;
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

24/08/2012 18:12:27
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 24/08/2012 16:57:09:
Edit:
Antwoord is met een t


Sinds wanneer?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/08/2012 18:15:35
Quote Anchor link
Klopt hoor SanThe...

Antwoord ;-)))
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

24/08/2012 18:15:36
Quote Anchor link
Ik bedoel de eerste t ;) Zie de zin in de echo
 
- SanThe -

- SanThe -

24/08/2012 18:25:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 24/08/2012 18:15:35:
Klopt hoor SanThe...

Antwoord ;-)))


Oh my .... niet gezien.
Shame on me.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

24/08/2012 18:37:54
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 24/08/2012 16:51:32:
Krijg je foutmeldingen?
Wat geeft het script wel?

Staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php error_reporting(E_ALL); ?>
erbij (op uitrekenen.php)?


Ik word helemaal niet doorgestuurd naar uitrekenen.php. 1+1 word deze link: http://127.0.0.1/Project/rekenen/?som1=1&som2=1


Erwin H op 24/08/2012 16:57:14:
Hier moet een punt of een komma tussen. Je probeert namelijk twee strings te echoen en die moeten aan elkaar geplakt worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "Het andwoord op de som is:" $antwoord;
?>

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo "Het andwoord op de som is:". $antwoord;
//of
echo "Het andwoord op de som is:", $antwoord;
?>



Dankjewel. Ik wist dat variabelen buiten de quotes moesten maar wist niet hoe

Toevoeging op 24/08/2012 18:41:00:

Ik stuit nu op een ander probleem. Ik druk op uitrekenen, maar ik kom niet op die pagina. Mijn URL veranderd enkel in: http://127.0.0.1/Project/rekenen/?som1=12&som2=12
Gewijzigd op 24/08/2012 18:39:16 door Koen Hollander
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/08/2012 19:12:39
Quote Anchor link
Je gebruikt wel iets als xampp om je pagina te openen (en niet vanuit vanuit bv de verkenner)?

Beide bestanden staan in dezelfde (juiste) directory?

Vreemd is dat in je adresbalk geen uitrekenen.php staat.

Je HTML/formulier:
Ik zou niet voor beide hetzelfde id gebruiken.
Het is uitrekenen ipv uirekenen (button)

Andere opmerkingen:
php --> '
HTML --> "

Vergeet niet om in uitrekenen te gaan controleren of een formulier verzonden is en of de input wel getallen zijn.
 
Erwin H

Erwin H

24/08/2012 19:34:59
Quote Anchor link
Er zitten twee form open tags in je html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<html>
<body>
<form>
<form method="POST" action="uitrekenen.php">

De eerste moet weg. Omdat je die niet afsluit is het niet te voorspellen wat de brwoser doet. Het zou dus kunnen dat dit je probleem veroorzaakt.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

24/08/2012 19:39:49
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 24/08/2012 19:12:39:
Je gebruikt wel iets als xampp om je pagina te openen (en niet vanuit vanuit bv de verkenner)?

Beide bestanden staan in dezelfde (juiste) directory?

Vreemd is dat in je adresbalk geen uitrekenen.php staat.

Je HTML/formulier:
Ik zou niet voor beide hetzelfde id gebruiken.
Het is uitrekenen ipv uirekenen (button)

Andere opmerkingen:
Je HTML/formulier:
Ik zou niet voor beide hetzelfde id gebruiken.
Het is uitrekenen ipv uirekenen (button)

Vergeet niet om in uitrekenen te gaan controleren of een formulier verzonden is en of de input wel getallen zijn.


Quote:
Je gebruikt wel iets als xampp om je pagina te openen (en niet vanuit vanuit bv de verkenner)?
Ja

Quote:
Beide bestanden staan in dezelfde (juiste) directory?
Ja

Quote:
Je HTML/formulier:
Ik zou niet voor beide hetzelfde id gebruiken.
Het is uitrekenen ipv uirekenen (button)
Ik gebruik niet hetzelfde ID. Dat zag ik al en in de code al aangepast.

Toevoeging op 24/08/2012 19:41:59:

Erwin H op 24/08/2012 19:34:59:
Er zitten twee form open tags in je html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<html>
<body>
<form>
<form method="POST" action="uitrekenen.php">

De eerste moet weg. Omdat je die niet afsluit is het niet te voorspellen wat de brwoser doet. Het zou dus kunnen dat dit je probleem veroorzaakt.


LOL!. Dat zo een simpel iets de fout was. Dankjewel!
 
Erwin H

Erwin H

24/08/2012 19:44:38
Quote Anchor link
Dit soort fouten in je html kan je vaak het snelste vinden in je browser. Als je rechtsklikt en 'view page source' (of iets soortgelijks in het Nederlands) aanklikt kan je de bron zien. De meeste browsers geven daarin met kleurtjes aan als er iets niet goed ziet. Niet altijd betreft het direct een fout, maar je kan er wel veel info uithalen en soms fouten oplossen.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

24/08/2012 20:09:34
Quote Anchor link
Erwin H op 24/08/2012 19:44:38:
Dit soort fouten in je html kan je vaak het snelste vinden in je browser. Als je rechtsklikt en 'view page source' (of iets soortgelijks in het Nederlands) aanklikt kan je de bron zien. De meeste browsers geven daarin met kleurtjes aan als er iets niet goed ziet. Niet altijd betreft het direct een fout, maar je kan er wel veel info uithalen en soms fouten oplossen.


Dankje, dat is een handige tip.
Gewijzigd op 24/08/2012 20:09:51 door Koen Hollander
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.