Opmaak IBAN-invulveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »
George van Baasbank

George van Baasbank

14/08/2014 13:56:48
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit met de volgende uitdaging:
Ik wil dat de gebruiker een "mooi" opgemaakt invulveld krijgt te zien bij het invullen van een IBAN-nummer.
Alleen ontbreekt mij de inspiratie op dit moment om iets te bouwen. Ik wil n.l. dat
1. Om ELK in te vullen veld bijv een [ en ] staan, het liefst gestippeld
2. Dat na het invullen van het vereiste teken (cijfer of letter) de cursor overspringt naar het volgende in te vullen veld
3. De letters automatisch in KAPITAAL worden getoond (dit heb ik al voor elkaar)

Het zoeken naar voorbeelden, o.a. op deze site, heeft mij nog niet veel opgeleverd.
Zijn er al bestaande oplossingen?


CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.upper { text-transform: uppercase; }


HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<label>IBAN-code:</label><br/>
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1"/>
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;
<input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
<input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />&nbsp;&nbsp;
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
<input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;


De html-code lukt nog niet met:
a. Overspringen naar volgend veld
b. Er kunnen meer tekens in één veld worden ingevuld
c. Ik krijg de [ en ] niet in het inputveld te zien
d. De tussenruimte tussen de inputvelden krijg ik niet weg


George
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 16:54:26
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 14:05:44
Quote Anchor link
Ik zou de inputs op size="4" zetten, en de laatste op size="2", want het is gebruikelijk om een IBAN weer te geven in groepen van 4 karakters:

NL## BANK #### #### ##
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2014 14:07:32
Quote Anchor link
Waarom verschillende velden, en niet gewoon 1 geheel?
Als het bedoeld is om leesbaarheid te vergroten en ev.t. typfouten te minimaliseren, dan kan je je beroepen op de checksumcontrole van de 'Proef van de Elf' waar een rekeningnummer aan moet voldoen, en een controle op het getal halverwege de IBAN-code.

Deze is op een simpele manier te berekenen:
http://www.ibannl.org/uitleg-over-iban/
 
George van Baasbank

George van Baasbank

14/08/2014 14:10:43
Quote Anchor link
Inmiddels ben ik zover:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<section>
        <article>
            <div class="kader900">
                <label>IBAN-nummer:</label><br />
                <label>IBAN-code:</label><br/>
                <input class=" veldopmaak upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class=" veldopmaak upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />&nbsp;&nbsp;
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />
                <input class="upper" type="text" pattern="[A-Z]{1}" placeholder="A" size="1" />&nbsp;&nbsp;
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
                <input type="text" pattern="[0-9]{1}" placeholder="9" size="1" />
            </div>
        </article>
    </section>


CSS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
.upper {  
    text-transform: uppercase;
}

.veldopmaak {
    border-style: dashed;
    width: 12px;
}


Ik wil graag EEN teken per invulveld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2014 14:11:35
Quote Anchor link
Ik betwijfel persoonlijk of dit op een mobiele device goed zal werken?
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2014 14:12:13
Quote Anchor link
is ook een beetje jammer als je middels copy-paste je nummer wilt plaatsen

Toevoeging op 14/08/2014 14:13:56:

misschien ter inspiratie: http://bradfrostweb.com/blog/post/single-field-credit-card-input-pattern/
 
George van Baasbank

George van Baasbank

14/08/2014 14:38:54
Quote Anchor link
Wie heeft er nog een suggestie om de cursor steeds naar het volgende veld te laten springen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/08/2014 14:43:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function toNextField(el,content){
    if (content.length==el.maxLength){
      next=el.tabIndex
      if (next<document.forms[0].elements.length){
        document.forms[0].elements[next].focus()
        }
    }
}
</script>
</head>

<body>
<form>
<input size="3" tabindex="1" maxlength="3" onkeyup="toNextField(this,this.value)">
<input size="3" tabindex="2" maxlength="3" onkeyup="toNextField(this,this.value)">
<input size="3" tabindex="3" maxlength="3" onkeyup="toNextField(this,this.value)">
</form>
</body>
</html>


Maar ik geef eerlijk toe. Dit is een grote crime als je wilt copy-pasten.
Ik vraag me nog steeds af waarom je expliciet meerdere inputvelden wilt hebben?
Gewijzigd op 14/08/2014 14:45:05 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 14:44:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input onkeyup="document.getElementById('id_van_volgende_input').focus();" />
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2014 14:46:15
Quote Anchor link
als je dat per se wilt doen, zorg dan dat het 100% fool-proof is: paste met de muis? dus niet alleen op key-up reageren.

backspace doet wat anders dan een andere toets, dus reageer daar ook goed op.
cursor toetsen ook goed afvangen

Flink wat situaties om rekening mee te houden. Ik herinner me nog een bank-omgeving waar de betalingskenmerken van een acceptgiro ook niet altijd goed gingen. is dus kennelijk best moeilijk.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/08/2014 14:51:05
Quote Anchor link
@Ward: Leuk bij een backspace... toch?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 14:57:43
Quote Anchor link
Niet aan gedacht: ik maak nooit geen fouten ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.