opslag locatie ineens Saving to: “/dev/null”

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 07:05:53
Quote Anchor link
Goedendag,
Ik gebruik het onderstaande script al een hele tijd om bestanden naar mijn server te downloaden:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$ch
= curl_init();
$source = "http://www.url.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stock";
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $source);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$data = curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);

$destination = "/home/map/domains/domain.com/public_html/pub/media/importexport/leverancier-voorraad.xml";
$file = fopen($destination, "w+");
fputs($file, $data);
fclose($file);

?>


Het bestand leverancier-voorraad.xml werd altijd keurig aangemaakt en kan van daaraf met andere cron verwerkt worden.
Nu merkte ik echter dat de voorraad niet goed bijgewerkt werd de afgelopen tijd. dat ik ging kijken bleek dat de laatste versie van leverancier-voorraad.xml 2 weken oud was.
Dus even de rapportage van cron aangezet en krijg ineens de volgende rapportage bij uitvoeren van bovenstaande script:

Quote:
--2018-06-21 06:29:01-- http://www.domain.com/pub/media/importexport/leverancier-voorraad.php
Resolving www.domain.com... ip Connecting to www.domain.com|ip|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 537 [application/x-httpd-lsphp]
Saving to: “/dev/null”

0K 100% 67.4M=0s

2018-06-21 06:29:01 (67.4 MB/s) - “/dev/null” saved [537/537]


Cronjob wordt dus goed uitgevoerd, bestand wordt gedownload maar hij slaat het ineens op naar Saving to: “/dev/null”
Volgens mij staat er toch echt een andere opslag locatie in het bestand opgegeven.

Iemand voor deze leek enig idee waarom hij ineens niet meer naar opgegeven locatie opslaat maar naar “/dev/null”

Toevoeging op 21/06/2018 07:28:49:

Ik heb hetzelfde script nog even op andere domeinnaam getest en dan wordt bestand gewoon opgeslagen op de daar opgegeven locatie.
Locatie waar opgeslagen moet worden bestaat ook gewoon (staat ook nog het oude eerder via script gedownloade bestand). en rechten van de map waarbinnen opgeslagen moet worden staat op 0755
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:53:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2018 08:46:04
Quote Anchor link
Heeft niet iemand een symlink aangemaakt naar de /dev/null?

Kijk eens normaal met wget als je het daar op wilt slaan.
Gewijzigd op 21/06/2018 08:46:29 door - Ariën -
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 09:29:37
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen ook geprobeerd de locatie van opslaan te veranderen, maar ook dat maakt geen verschil. ben nu ook bij hoster aan het navragen.

Toevoeging op 21/06/2018 10:16:27:

die komen er helaas ook nog niet uit.
Cron opdracht die ik gebruik ziet er overigens als volgt uit:

/usr/bin/wget -O /dev/null "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php"

Op domeinnaam 1 werkt deze dus niet goed, op domeinnaam 2 wel.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/06/2018 12:12:01
Quote Anchor link
Ja, dan slaat hij op in /dev/null, zoals je ook vraagt.
Quote:
-O, --output-document=FILE write documents to FILE.

Als je -O /dev/null gebruikt, wat denk je dat er dan gebeurt?
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:15:10
Quote Anchor link
Quote:
/usr/bin/wget -O /dev/null

En dan vind je het gek dat alles in /dev/null wordt opgeslagen? :-)

(om een half-open deur nog iets verder open te trappen: -O is de korte variant van --output-document)

Quote:
Cronjob wordt dus goed uitgevoerd, bestand wordt gedownload maar hij slaat het ineens op naar Saving to: “/dev/null”
Volgens mij staat er toch echt een andere opslag locatie in het bestand opgegeven.

Je zit helemaal verkeerd te denken.

wget roept de opgegeven url aan en schrijft de output (dus datgene wat je in je browser ziet) naar /dev/null. Wat er in /dev/null terechtkomt, is dus niet de voorraad.xml, maar alle uitvoer van je php-script. Misschien zit daar ook wel een foutmelding in die je nu over het hoofd ziet.

Je zegt in je openingspost dat de rechten van de directory goed zijn en dat het eerder gedownloade bestand daar nog staat. Hoe zit het met de rechten van dat bestand? Kan het zijn dat die (ineens) zo staan dan de fopen() daardoor het bestand niet meer kan openen? Wat gebeurt er als je het bestand hernoemt of weggooit?

(edit)

Terzijde: als je wget gebruikt in cronjobs, kun je het beste ook de parameter -q meegeven. Hij geeft dan geen output naar het scherm (afgezien van eventuele foutmeldingen), zodat je de cron-rapportage niet hoeft te onderdrukken (wat tot gevolg heeft dat je de foutmeldingen mist).
Gewijzigd op 21/06/2018 12:19:16 door Willem vp
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:20:27
Quote Anchor link
Ik ben een complete amateur hierin en heb gewoon script gebruikt en cronjobs gemaakt zoals mij verteld is.

Maar met /usr/bin/wget -O /dev/null "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php" heb ik heel lang dus egwoon dat script uitgevoerd en werd het bestand dat in het script aangegeven stond keurig opgeslagen op de locatie zoals in het bestand staat aangegeven. Maar vannaf datum x werkt dat dus ineens niet meer voor domeinnaam 1.

Op domeinnaam 2 draait exact dezelfde opdracht voor exact hetzelfde script (enkel de opslag locatie is anders. en voor domeinnaam 2 werkt het nog wel.

Maar zou dus /usr/bin/wget "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php" moeten gebruiken (de locatie waar de file die in "merk-voorraad.php genoemd wordt die hij moet downloaden staat ook in het bestand "merk-voorraad.php"


Toevoeging op 21/06/2018 12:21:44:

waarom werkt dus op ene domeinnaam het deel $destination = "/home/map/domains/domain.com/public_html/pub/media/importexport/leverancier-voorraad.xml"; uit het script wel en op andere domeinnaam niet meer?
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:28:15
Quote Anchor link
Daniel Feenstra op 21/06/2018 12:20:27:
Maar zou dus /usr/bin/wget "http://www.domeinnaam1.com/feeds/merk-voorraad.php" moeten gebruiken (de locatie waar de file die in "merk-voorraad.php genoemd wordt die hij moet downloaden staat ook in het bestand "merk-voorraad.php"

Nee. Dat heeft namelijk tot gevolg dat je óf een foutmelding van wget krijgt dat hij de output niet kan wegschrijven omdat hij geen rechten heeft, óf dat er ergens op het systeem een bestand merk-voorraad.php komt te staan met daarin de uitvoer van het script.

De fout zit ergens anders, we moeten alleen nog een zien te achterhalen waar. Staat er nog iets nuttigs in de errorlog van PHP/webserver?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/06/2018 12:29:09
Quote Anchor link
Nu zie ik wat je doet, je roept in cron een PHP script aan die dan daadwerkelijk de cron uitvoert. Waarom die indirectie? Nu zit je dus naar zaken te kijken (die /dev/null) die niet relevant zijn. Roep het cron script eens rechtstreeks aan in de browser en kijk wat er aan foutmeldingen komt. En kijk ook eens in je error logs.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:30:18
Quote Anchor link
Ik heb nu dus de volgende cronjob gestart:

/usr/bin/wget "http://www.domeinnaam.com/feeds/merk-voorraad.php"
die roept dus het bestand merk-voorraad.php aan.

Hierin staat het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$ch
= curl_init();
$source = "http://www.website-voor-downloaden.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stock";
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $source);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$data = curl_exec ($ch);
curl_close ($ch);

$destination = "/home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml";
$file = fopen($destination, "w+");
fputs($file, $data);
fclose($file);

?>


Hij moet nu dus http://www.website-voor-downloaden.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stoc gaan downloaden en dat bestand opslaan als/op home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml

Als resultaat van cron krijg ik het volgende nu:

--2018-06-21 12:24:01-- http://www.domein-voor-opslaan.com/feeds/shots-voorraad.php
Resolving www.domeinnaam.com... 185.104.28.87 Connecting to www.domeinnaam.com|185.104.28.87|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 0 [text/html]
Saving to: “merk-voorraad.php.1”

0K 0.00 =0s

2018-06-21 12:24:06 (0.00 B/s) - “merk-voorraad.php.1” saved [0/0]


maar op home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml is niks opgeslagen

Toevoeging op 21/06/2018 12:32:37:

Ben van Velzen op 21/06/2018 12:29:09:
Nu zie ik wat je doet, je roept in cron een PHP script aan die dan daadwerkelijk de cron uitvoert. Waarom die indirectie? Nu zit je dus naar zaken te kijken (die /dev/null) die niet relevant zijn. Roep het cron script eens rechtstreeks aan in de browser en kijk wat er aan foutmeldingen komt. En kijk ook eens in je error logs.


Ik roep met een cron een php script aan. in dat php script staat dus welke bestand vanaf welke domeinnaam hij moet downloaden en naar welke domeinnaam en map en onder welke naam hij die moet opslaan.

Dat gebeurd ook zo omdat voor bepaalde leveranciers er in dat php script ook een stukje code staat die gebruikt wordt om bij die leverancier in te loggen (die productfeeds staan achter een wachtwoord).



Toevoeging op 21/06/2018 12:33:28:

errorlog van webserver is helemaal leeg
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:34:31
Quote Anchor link
Wat krijg je te zien als je "http://www.domeinnaam.com/feeds/merk-voorraad.php" in je browser aanroept? Wellicht staat daar nog iets van een foutmelding, maar normaal gesproken krijg je die nooit te zien omdat die naar /dev/null wordt gestuurd.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:36:19
Quote Anchor link
herstel... na laatste aanpassing is er wel een error:

[Thu Jun 21 09:59:06.827204 2018] [lsapi:notice] [pid 739201:tid 140574151567104] [client 185.104.28.87:42324] [host www.domein.com] Backend log: PHP Warning: fopen(/home/map/domains/domein.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml): failed to open stream: No such file or directory in /home/map/domains/domein.com/public_html/feeds/merk-voorraad.php on line 11\n

en

[Thu Jun 21 09:59:06.827257 2018] [lsapi:notice] [pid 739201:tid 140574151567104] [client 185.104.28.87:42324] [host www.domein.com] Backend log: PHP Warning: fputs() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/map/domains/domein.com/public_html/feeds/merk-voorraad.php on line 12\n

Toevoeging op 21/06/2018 12:38:03:

Willem vp op 21/06/2018 12:34:31:
Wat krijg je te zien als je "http://www.domeinnaam.com/feeds/merk-voorraad.php" in je browser aanroept? Wellicht staat daar nog iets van een foutmelding, maar normaal gesproken krijg je die nooit te zien omdat die naar /dev/null wordt gestuurd.


dan krijg ik een blanco pagina
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 12:39:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat gebeurd ook zo omdat voor bepaalde leveranciers er in dat php script ook een stukje code staat die gebruikt wordt om bij die leverancier in te loggen (die productfeeds staan achter een wachtwoord).

Dat kun je toch ook via wget regelen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
wget -q --http-user=USER --http-password=PASSWORD -O /home/map/domains/domeinnaam-voor-opslaan.com/public_html/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml "http://www.website-voor-downloaden.nl/xml/products.xml?k=3754-07a30d17713389029ec174ec7175eb5b30c40d64&toys=1&toys2=1&x=1&x2=1&language=nl&stock=all&catlist=1&size=stock"

en dan heb je dat hele php-script niet eens nodig. ;-)
Gewijzigd op 21/06/2018 12:41:22 door Willem vp
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 12:41:27
Quote Anchor link
oke.....
dat klinkt stuk makkelijker.
Ik doe al jaar of 5 dat met die scripts en werkte altijd prima tot dus een week of 2 terug op deze domeinnaam. en op andere domeinnaam werkt het dus nog steeds.

maar ga het eens testen zo rechtstreeks

Toevoeging op 21/06/2018 12:58:37:

Het werkt zo te zien :-)
Bestand is gedownload en op de juiste locatie opgeslagen.
Alleen krijg ik nu geen e-mail meer van cron systeem met of goedgegaan is of niet.
Komt dat door die -q toevallig?
Ik heb het stukje --http-user=USER --http-password=PASSWORD er nu tussenuit gehaald omdat voor deze site dat niet nodig is.
 
Willem vp

Willem vp

21/06/2018 13:07:05
Quote Anchor link
Die -q zorgt er inderdaad voor dat je geen output krijgt als het goed is gegaan (als het fout gaat, krijg je wel een melding). Als je dat fijner vindt, kun je de -q ook gewoon weglaten. Ik ben zelf van huis uit gewend aan 'silent success'. Gelukkig maar, anders zou ik tienduizenden cron-mailtjes per dag krijgen. :-)

Waarom het ineens op het ene domein mis is gegaan: geen idee. Kan aan een heleboel (ook ogenschijnlijk ongerelateerde) dingen liggen. Het is moeilijk om daar op afstand iets over te zeggen.
Gewijzigd op 21/06/2018 13:08:58 door Willem vp
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 13:10:58
Quote Anchor link
Oke bedankt.
Lijkt iets overigens toch nog niet helemaal goed te gaan.
Bestand is gedownload en opgeslagen.
Volgende stap is dat dat gedownloade bestand geimporteerd wordt (ook dat start weer via cronjob normaal).
Nu even handmatig gestart via ssh maar hij gaat niet lopen.
Komt niet verder dan:

Entity catalog_product
Begin data validation
Checked column 0
Checked column 1
Finish checking columns
Errors count: 0
Start saving bunches

en dan hoort dus de hele lijst met regels uit gedownload bestand te volgen.
Dus nu zoeken waarom dat nu niet goed gaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/06/2018 13:15:49
Quote Anchor link
Mogelijk vanwege een pad die niet absoluut is?
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

21/06/2018 13:23:13
Quote Anchor link
ik heb in import template enkel locatie aangepast van
/pub/media/importexport/merk-voorraad.xml
naar
/pub/media/importexport/files/merk-voorraad.xml

Toevoeging op 21/06/2018 13:35:26:

locatie nu ook weer teruggezet maar blijft dus hangen. controleert de 2 kolommen in het bestand zen zegt dat goed is. daarna moet hij de regels gaan verwerken maar daar start hij niet mee.
Bestand is ook als UTF-8 opgeslagen dus dat is ook goed.

Toevoeging op 21/06/2018 14:37:40:

Blijkt dat hij het wel doet maar nu ineens heel lang nodig heeft om te starten. normaal starte het binnen 1 seconde met verwerken, nu duurt 5 tot 15 minuten. dat nu bij ontwikkelaar van import extensie neergelegd
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/06/2018 19:19:33
Quote Anchor link
Wellicht ben je inmiddels van deze constructie afgestapt, maar scripts die op gezette tijden uitgevoerd dienen te worden (via cron) zouden bij voorkeur eigenlijk nooit in de publieke webdirectory mogen staan.
 
Daniel Feenstra

Daniel Feenstra

22/06/2018 09:47:15
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 21/06/2018 19:19:33:
Wellicht ben je inmiddels van deze constructie afgestapt, maar scripts die op gezette tijden uitgevoerd dienen te worden (via cron) zouden bij voorkeur eigenlijk nooit in de publieke webdirectory mogen staan.


heb nu nog maar paar crons overgezet naar de nieuwe manier van verwerken zonder php file. rest moet nog.
Heb bestanden in die mappen gezet omdat dat is van waaruit de import systemen ze weer verwerken.
Kan waarschijnlijk beter, maar zijn nog paar honderd zaken die in mijn webshop beter kunnen. Maar nu eerst draaiende krijgen en geld verdienen, daarna een nog betere en beter doordachte shop bouwen;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.