Optellen vanuit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 14:50:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil meerdere gegevens uit een database halen en dat dan bij elkaar optellen, alleen ik heb echt geen idee hoe je dat moet maken.
Ik wil namelijk alle rijen 'aantalkeer' plus elkaar doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$sql
= mysqli_query($con, "SELECT `aantalkeer`, FROM bezoekers WHERE maand='".$date."'");
$ar = mysqli_fetch_array($sql, MYSQLI_BOTH);
?>

Iemand een idee?
Alvast bedankt,
Nick

Toevoeging op 30/11/2013 15:23:31:

Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$optellen
= "SELECT SUM(aantalkeer) AS totaal FROM bezoekers";
$resultaat = mysqli_query($con,$optellen);
echo $resultaat
?>

Foutmelding: Catchable fatal error: Object of class mysqli_result could not be converted to string in (site) on line 14
Als ik met mysqli_result doe krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$optellen
= "SELECT SUM(aantalkeer) AS totaal FROM bezoekers";
$resultaat = mysqli_query($con,$optellen);
echo mysql_result($resultaat,0);
?>

Foutmelding: Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, object given in (site) on line 13
En info over mysqli_result(); kan ik niet vinden.
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 22:29:03
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/11/2013 15:25:56
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 30/11/2013 12:59:59:
--> Bouw foutafhandeling in.

De query gaat een foutmelding geven.

Eddy E op 30/11/2013 13:00:05:
De backticks (de `) mogen ook weg.
Ik neem aan dat je voor gebruik wel even door mysqli_real_escape_string() haalt?


Zelf Google al gebruikt? Hoe zou je optellen vertalen in het Engels? ;-)
Zie dat je dat ondertussen hebt gedaan.

Hoe bekend ben je met PHP / Mysql(i)?
Misschien (nog) eens een basistut doorlezen?
Gewijzigd op 30/11/2013 15:27:13 door Obelix Idefix
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 15:43:32
Quote Anchor link
Het is geen count want ik wil de waardes optellen dus dan moet je sum gebruiken, Debuggen ken ik niet en volgensmij hoef je als je iets uit de db wil halen geen mysqli_real_escale_string()te gebruiken.
 
Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

30/11/2013 16:03:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$optellen
= "SELECT SUM(aantalkeer) AS totaal FROM bezoekers";
$resultaat = mysqli_query($con,$optellen);
echo $resultaat['totaal'];
?>


je zegt:
tel aantalkeer op en sla dat op als totaal.
Als laatste echo je $resultaat (het hele array)...

wat je wil is het totaal uit het array halen en weergeven
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 16:16:22
Quote Anchor link
Ik wil dat alle rijen aantalkeer uit de database worden gehaald en dan worden opgeteld dus als je bijvoobeeld 4, 5 en 6 hebt moet je het optellen 4+5+6=15 en dan moet 15 worden weergeven.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/11/2013 16:17:41
Quote Anchor link
Nick kuijpers op 30/11/2013 15:43:32:
Debuggen ken ik niet

Lijkt me tijd om je daar dan eens in te verdiepen. Of ga je bij elke foutmelding ons vragen om het op te lossen?! ;-)
Bij elke query moet je foutafhandeling inbouwen (en zorgen voor beveiliging als je werkt met user-input).

Nick kuijpers op 30/11/2013 15:43:32:
volgensmij hoef je als je iets uit de db wil halen geen mysqli_real_escale_string()te gebruiken.

In je eerste query staat een variabele. Geen idee waar die vandaan komt, dus daarom de opmerking.
Nick kuijpers op 30/11/2013 14:50:00:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= mysqli_query($con, "SELECT `aantalkeer`, FROM bezoekers WHERE maand='".$date."'");
?>


Nick kuijpers op 30/11/2013 16:16:22:
Ik wil dat alle rijen aantalkeer uit de database worden gehaald en dan worden opgeteld dus als je bijvoobeeld 4, 5 en 6 hebt moet je het optellen 4+5+6=15 en dan moet 15 worden weergeven.

Obelix en Idefix op 30/11/2013 15:25:56:
Hoe bekend ben je met PHP / Mysql(i)?
Misschien (nog) eens een basistut doorlezen?
Gewijzigd op 30/11/2013 16:18:53 door Obelix Idefix
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 16:30:19
Quote Anchor link
PHP Goed genoeg om grotere scripts te schrijven, Mysql(i) goed genoeg om uit de database te halen, in de database zetten, updaten, verwijderen, Te orderen, selecteren.
 
Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

30/11/2013 16:32:46
Quote Anchor link
werkt dit dan niet?

volgens mij doet dit toch wat je wilt?
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/optellen-vanuit-db/93119/#667156
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/11/2013 16:36:56
Quote Anchor link
Nick kuijpers op 30/11/2013 16:30:19:
PHP Goed genoeg om grotere scripts te schrijven, Mysql(i) goed genoeg om uit de database te halen, in de database zetten, updaten, verwijderen, Te orderen, selecteren.

Maar hoe je gegevens op het schermt toont, weet je niet?

Shamrock Modelbouw op 30/11/2013 16:32:46:
werkt dit dan niet?

volgens mij doet dit toch wat je wilt?
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/optellen-vanuit-db/93119/#667156

Denk het niet; je mist fetch ;-)
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

30/11/2013 16:39:59
Quote Anchor link
Nou ik wist toevallig dit niet optelossen omdat ik de functie SUM()niet kende en nu heb ik het wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.